Όλα έτοιμα για τους 11ους Ποδηλατικούς Αγώνες της Ορεινής Ναυπακτίας

Παρασκευή, Αύγουστος 20, 2021 - 6:32μμ
Η αντίστροφη μέτρηση ξεκίνησε

Η αντίστροφη μέτρηση ξεκίνησε για το πιο ασφαλές ραντεβού των φίλων της ορεινής και δρόμου ποδηλασίας, το Σαββατοκύριακο 21 και 22 Αυγούστου, στην Άνω Χώρα Ορεινής Ναυπακτίας.

Στην προσπάθεια ανάδειξης της φυσικής ομορφιάς της Ορεινής Ναυπακτίας, ο Δήμος Ναυπακτίας, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και η περιβαλλοντική  Οργάνωση Πράσινο+Μπλε προσκαλούν για 11η φορά τους φίλους της ποδηλασίας, στον καταξιωμένο αγώνα που διεξάγεται σε μια πανέμορφη τοποθεσία, με την έγκριση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας Ε.Ο.Π.

Η τριήμερη γιορτή της Ποδηλασίας στην Αχαΐα

Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Αθλητισμού Δήμου Ναυπακτίας κ.Ντίνος Τσουκαλάς σε δήλωσή του αναφέρει χαρακτηριστικά: «Πρόκειται για μία σημαντική αθλητική διοργάνωση που υλοποιείται κάθε χρόνο προβάλλοντας με τον καλύτερο τρόπο την ορεινή Ναυπακτία.  Προσελκύει το ενδιαφέρον των φίλων του αγωνίσματος, αλλά και καταξιωμένων αθλητών και πρωταθλητών-πρωταθλητριών της Ελληνικής Ποδηλασίας, τους οποίους περιμένουμε και φέτος να ζήσουν από κοντά μια μοναδική ποδηλατική εμπειρία τηρώντας όλα τα προβλεπόμενα υγειονομικά πρωτόκολλα».

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, περισσότεροι από 150 ποδηλάτες, αναμένεται να συμμετέχουν, εφαρμόζοντας τα υγειονομικά πρωτόκολλα αγώνων.  Βάσει αυτών απαιτείται αποδεικτικό εμβολιασμού ή rapid test 48 ωρών ή απόδειξη νόσησης.

Όσον αφορά στο Πρόγραμμα Αγώνων, το Σάββατο 21.8, στις 18:00 θα διεξαχθεί ο αγώνας δρόμου 35 χλμ. και την Κυριακή 22.8, στις 10:30 π.μ. οι δύο αγώνες ορεινής ποδηλασίας απόστασης 26 χλμ. (μικρή διαδρομή με υψομετρικά 735) και 40 χλμ. (μεγάλη διαδρομή με υψομετρικά 1.100).

Στη Διοργάνωση συμμετέχουν επίσης ενεργά το Κέντρο Υγείας Άνω Χώρας, το Δασαρχείο, η Τροχαία και η Πυροσβεστική Υπηρεσία Ναυπάκτου, η ομάδα διάσωσης Μεσολογγίου ΕΟΕΔ, καθώς και η Τοπική Κοινότητα και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Άνω Χώρας.

Υποστήριξη: SilkTech