Ο Ντολγκοπιάτ έφερε το πρώτο χρυσό στο Ισραήλ, αλλά η χώρα του… δεν τον αφήνει να παντρευτεί

Σάββατο, Αύγουστος 7, 2021 - 3:30μμ
Συμβαίνουν κι αυτά

Ο Αρτέμ Ντολγκοπιάτ έφερε στο Ισραήλ το πρώτο του χρυσό μετάλλιο στην γυμναστική, σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

Ο νικητής στις ασκήσεις εδάφους έκανε περήφανη την πατρίδα του, η οποία όμως την ίδια στιγμή τον πληγώνει… Κι αυτό γιατί δεν του επιτρέπει να παντρευτεί την αγαπημένη του!

Ο Ντολγκοπιάτ, Ουκρανικής καταγωγής και χριστιανός, ερωτεύτηκε μια Ισραηλινή την οποία λόγω νομοθεσίας στην χώρα, δεν μπορεί να παντρευτεί.

Σύμφωνα με την θρησκευτική παράδοση, για να γίνει αποδεκτός ένας γάμος, προϋπόθεση είναι να είναι η μητέρα τους Εβραία. Ο πατέρας του είναι, η μητέρα του όχι…

Πρότεινε στην σύντροφό του να παντρευτούν είτε με πολιτικό γάμο, είτε στο εξωτερικό, αλλά η οικογένεια της μνηστής του αρνήθηκε!

Ετσι βρίσκονται «εγκλωβισμένοι» με τον Ντολγκοπιάτ την επιστροφή του στο Ισραήλ να… σνομπάρει με τρόπο τον πρωθυπουργό που τον υποδέχτηκε στο αεροδρόμιο.
Την ίδια ώρα το θέμα πήρε πολιτικές διαστάσεις, καθώς η μητέρα του βγήκε σε ραδιοφωνικό σταθμό και είπε χαρακτηριστικά: «Δεν του επιτρέπουν να παντρευτεί, γιατί εγώ δεν είμαι Εβραία».

Το θέμα έφτασε στο κοινοβούλιο όπου η αρχηγός του Εργατικού κόμματος, Μεράβ Μικαελί, πήρε το μέρος του αθλητή και τόνισε: «Ήρθε ο καιρός όπου ο καθένας σε αυτή τη χώρα να μπορεί να παντρεύεται όπως θέλει».

Πηγή:www.gazzetta.gr

Υποστήριξη: SilkTech