2.500 χρόνια μετά ο Αυθεντικός Μαραθώνιος Κολύμβησης επιστρέφει

Παρασκευή, Ιούλιος 30, 2021 - 5:02μμ

Ο αγώνας The Authentic Marathon Swim επιστρέφει 2.500 χρόνια μετά, στον τόπο από τον οποίο ξεκίνησε, στο Αρτεμίσιο. H αυθεντική μαραθώνια κολυμβητική διαδρομή που πραγματοποίησε ο Σκυλλίας μαζί με την κόρη του Ύδνα αναβιώνει ενώνοντας τον θρύλο με την ιστορία. 

 Η ιστορική αθλητική διοργάνωση The Authentic Marathon Swim, λαμβάνοντας υπόψη τις συνέπειες της πανδημίας του COVID-19 σε όλο τον κόσμο και θέτοντας ως προτεραιότητα την ασφάλεια και υγεία των συμμετεχόντων και εμπλεκόμενων μερών, μεταφέρει την ημερομηνία διεξαγωγής της για τις 4-6 Σεπτεμβρίου 2020.

Το σπουδαίο ιστορικό αθλητικό γεγονός περιλαμβάνει αγώνες κολύμβησης ανοιχτής θαλάσσης 10χλμ, 3χλμ, 1.5χλμ και έναν παιδικό αγώνα 800μ. που θα διεξαχθούν, στο Πευκί Ευβοίας του Δήμου Ιστιαίας - Αιδηψού.

Με στόχο την τόνωση του αθλητικού τουρισμού της Βόρειας Εύβοιας και την ενίσχυση του ελληνικού τουριστικού προϊόντος σε μια δύσκολη συγκυρία, η διοργάνωση παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις και βρίσκεται σε επαφή με τους αρμόδιους φορείς της πολιτείας για την ομαλή και ασφαλή τέλεση της, με κύριο γνώμονα τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας. Συγκεκριμένα, η διοργάνωση θα εναρμονιστεί πλήρως με τις ανακοινώσεις της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού που αφορούν στο πρωτόκολλο διεξαγωγής αγώνων και των απαιτήσεων σε μέτρα αποφυγής διασποράς της νόσου, με στόχο την προστασία των κολυμβητών, των συνοδών και επισκεπτών της. 

Οι εγγραφές έχουν ξεκινήσει και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να λάβουν μέρος, συμπληρώνοντας την ειδική φόρμα που είναι διαθέσιμη στο ακόλουθο link: https://www.myrace.gr/event/2407/registrations.html

Στον κολυμβητικό αγώνα 10χλμ μπορούν να συμμετάσχουν άτομα άνω των 18 ετών. Αντίστοιχα, στις κολυμβητικές διαδρομές 3χλμ και 1.5χλμ μπορούν να συμμετάσχουν άτομα άνω των 14 ετών. Για τη συμμετοχή κάθε ανήλικου αθλητή η γονική συναίνεση κρίνεται απαραίτητη. Επίσης, στον κολυμβητικό αγώνα 800μ μπορούν να συμμετάσχουν παιδιά 9 έως 13 ετών.

 Η διοργάνωση έχοντας ως γνώμονα την απόλυτη ασφάλεια των αθλητών, θα παρέχει σε όλους σωσίβιο υψηλών προδιαγραφών και ποιότητας, το οποίο δίνει ένα ακόμα κίνητρο στον συμμετέχοντα να επιλέξει τον Αυθεντικό Μαραθώνιο Κολύμβησης. Η κολυμβητική διαδρομή θα διεξαχθεί στα στενά του Αρτεμισίου, με μέση θερμοκρασία νερού στους 23-26 βαθμούς Κελσίου. Στην ασφάλεια του αγώνα θα συμβάλλουν οι εξειδικευμένοι ναυαγοσώστες και τα ναυαγοσωστικά σκάφη. Για τους κολυμβητές θα διαμορφωθούν διαφορετικές κατηγορίες ανάλογα με τον τελικό αριθμό των συμμετεχόντων κολυμβητών, ενώ θα υπάρχει και ξεχωριστή κατηγοριοποίηση για όσους φορούν ολόσωμη φόρμα κολύμβησης. Επίσης, θα υπάρχει χρονομέτρηση για όλους. Ο αγώνας The Authentic Marathon Swim θα διεξαχθεί με την έγκριση της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας, σύμφωνα με τους κανονισμούς της FINA. 

Τις εντυπωσιακές κολυμβητικές διαδρομές του αγώνα έχει σχεδιάσει ο ομοσπονδιακός τεχνικός κολύμβησης και τεχνικός διευθυντής του αγώνα, Νίκος Γέμελος. Στο πλαίσιο της φετινής διοργάνωσης ο κ. Γέμελος δήλωσε: «Ως Έλληνες οφείλουμε να θυμόμαστε πάντα την ιστορία μας και να προσπαθούμε να τη διατηρούμε αναλλοίωτη στο πέρας των χρόνων. Η μαραθώνια κολύμβηση αποκτά και πάλι τη δική της ξεχωριστή σημασία και θέση. Δίνουμε την ευκαιρία σε κολυμβητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό, να επισκεφτούν το Αρτεμίσιο και να ζήσουν από κοντά την εμπειρία της αυθεντικής μαραθώνιας κολύμβησης, προσφέροντας τους φυσικά απόλυτη ασφάλεια και μια μοναδική διαδρομή. Προτεραιότητα μας είναι πάντα η υγεία όλων των αθλητών και για αυτό θα φροντίσουμε τηρώντας όλα τα απαραίτητα πρωτόκολλα».  

Περισσότερες πληροφορίες για τις μεγάλες προσωπικότητες που θα λάβουν μέρος στον  The Authentic Marathon Swim και τα πακέτα φιλοξενίας στον Δήμο Ιστιαίας-Αιδηψού θα ανακοινωθούν τις επόμενες εβδομάδες.

Στο πλαίσιο της παγκόσμιας προώθησης του αγώνα, η διοργάνωση έχει ενταχθεί στο Global Swim Series (GSS) [που αριθμεί περισσότερους από 200 κολυμβητικούς αγώνες], προσελκύοντας ξένους αθλητές. 

Ο αγώνας The Authentic Marathon Swim θα πραγματοποιηθεί με τη συνδιοργάνωση του Δήμου Ιστιαίας-Αιδηψού και της Active Media Group.

Υποστήριξη: SilkTech