Ορατός ο κίνδυνος να αφανιστεί η Παναχαϊκή

Παρασκευή, Ιούλιος 23, 2021 - 11:05πμ
Μέρες που πέρασαν ανεπιστρεπτί

Όσοι νομίζαμε ότι τα έχουμε δει όλα στην Παναχαϊκή, πέσαμε έξω. Από το 2003 είχαμε διάλυση, συγχώνευση υποβιβασμούς, τρεις ΠΑΕ, αλλαγή ΑΦΜ, απίθανα «αφεντικά», χρέη, συμμετοχή στη Γ' Εθνική, ξανά χρέη και πολλά άλλα.

Ομως κανείς δεν περίμενε τη συνέχεια. Τα δύο σοβαρά επεισόδια του μεγαλομετόχου Γιώργου Μπάρλου με τρεις ιερείς της Πάτρας, η προσαγωγή του και η εκ νέου σύλληψή του και μεταφορά του στην Ψυχιατρική Κλινική δείχνουν πολλά.

Πέρα από τα του Μπάρλου και την εξέλιξη που θα έχει αυτή η ιστορία, υπάρχει και η Παναχαϊκή. Η αγωνία για το μέλλον της φουντώνει. Κι αυτή μας αφορά περισσότερο.

Από το βράδυ της Πέμπτης έχουν σπάσει τα τηλέφωνα.
Άνθρωποι που βρίσκονται κοντά στην ομάδα μιλούν ανοιχτά για "ναυάγιο" στην Παναχαϊκή, δεδομένων των οικονομικών συνθηκών που έχουν δημιουργηθεί στην ΠΑΕ, σε συνδυασμό με τις συμπεριφορές του αφεντικού της.

Είναι πιο πιθανό παρά ποτέ το ενδεχόμενο υποβιβασμού της ομάδας, δύο κατηγορίες δηλαδή από την Super League 2 στη Γ' Εθνική η ακόμα και στο τοπικό, οπότε περιέρχεται και πάλι στην Ερασιτεχνική Παναχαϊκή. Οι τελευταίες εξελίξεις καθώς και το γεγονός οτι η ΠΑΕ πρέπει εντός των επομένων ωρών να καταθέσει εγγυητική επιστολή 150.000 ευρώ για να συνεχίσει να αγωνίζεται κάνουν το έργο της ακόμα πιο δύσκολο.

Είναι σίγουρο λοιπόν πως η Παναχαϊκή μετά και τα χθεσινά πρωτοφανή περιστατικά με πρωταγωνιστή τον Γιώργο Μπάρλο οδηγείται στην Γ' Εθνική ή ακόμη χειρότερα στα τοπικά πρωταθλήματα της ΕΠΣΑ.
Είναι κάτι που είχε φανεί το τελευταίο διάστημα καθώς ο πατρινός επιχειρηματίας έχει δείξει πως δεν μπορεί να ανταπεξέλθει οικονομικά στις υποχρεώσεις της ομάδας, αλλά έχει αφήσει πίσω του και πολλά χρέη κατά τη διάρκεια της θητείας του.
Υπάρχει βέβαια ένα φημολογούμενο ενδιαφέρον από Αμερικάνους επιχειρηματίες που θα ξεκαθαρίσει τις επόμενες ώρες αλλά κι αυτή η περίπτωση δεν δείχνει με τα τωρινά δεδομένα να αποτελεί μια σοβαρή επιλογή.

Οπως είναι γνωστό, πριν από έναν μήνα περίπου, ο Γιώργος Μπάρλος δέχθηκε επίσημη πρόταση για την αγορά της «κοκκινόμαυρης» ΠΑΕ μέσω δικηγόρου Αθηνών, εκπροσωπώντας 6 Αμερικανούς επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στον χώρο των ακινήτων, της ναυτιλίας και έχουν επενδυτική εταιρεία. Το θέμα ανέδειξε με δημοσίευμά της η ιστοσελίδα sdna.gr και πράγματι είχε βάση.
Σημαντικό ρόλο στην ιστορία έπαιξε ο Πέτρος Σταθάκης. Ο παλιός γενικός αρχηγός της Παναχαϊκής που ζει και εργάζεται στις ΗΠΑ, είχε τις κατάλληλες γνωριμίες και γνωρίζοντας καλά το τι σημαίνει Παναχαϊκή, τους έπεισε να ασχοληθούν με την ΠΑΕ. Πρόκειται για ανθρώπους που δεν έχουν ασχοληθεί ποτέ με το ποδόσφαιρο, που θέλουν να επενδύσουν και να ανοίξουν πόρτες στην Ελλάδα.

Πράγματι, η πρόταση έγινε, όμως απορρίφθηκε από τον Γιώργο Μπάρλο με τους Αμερικανούς να μην πιστεύουν στα αυτιά τους! Το θέμα επανήλθε στο προσκήνιο στις 15 Ιουλίου, όμως «δεν ήταν εύκολο να γίνει τέτοιο ντιλ μέσα σε μια εβδομάδα και με την πλάτη στον τοίχο», οπότε «ναυάγησε». Οσο για το εύλογο ερώτημα «γιατί δεν πούλησε ο Μπάρλος από την αρχή», αυτό μπορεί να το απαντήσει μόνο ο ίδιος. Αν σκεφτούμε λογικά, θα πρέπει να αναρωτηθούμε: Μπορεί να πουλήσει κάποιος που δεν έχει μετοχές στο όνομά του σε κάποιον άλλον; Πώς θα γίνει η μεταβίβαση;

Και είναι αλήθεια πως ο Μπάρλος επιμένει να «σώσει» από το «ντιλ» (το συγκεκριμένο ή οποιοδήποτε άλλο) μέρος των χρημάτων που έχει βάλει (και είναι πολλά) κατά τη διάρκεια της θητείας του;

Πριν από λίγο στον ΣΠΟΡ FM Πάτρας και στον Κώστα Λαμπρόπουλο, ο δικηγόρος Κώστας Κρεμμύδας, δήλωσε ότι ο Γιώργος Μπάρλος θα βγει από την ψυχιατρική κλινική και θα ασχοληθεί κανονικά με την ΠΑΕ!

Η ΠΓΕ

Μέσα σε όλα περιμένουμε και την ΠΓΕ. Χθες υπήρχε προγραμματισμένο συμβούλιο, στο οποίο μεταξύ άλλων, θα εσυζητείτο και το θέμα της ΠΑΕ και των προβλημάτων που αντιμετωπίζει, τα οποία την έχουν φέρει ένα βήμα πριν από τον υποβιβασμό στη Γ' Εθνική. Οι άνθρωποι της Ερασιτεχνικής παρακολουθύν όλες τις εξελίξεις και περιμένουμε να δούμε ποια στάση θα κρατήσουν, αφού σε περίπτωση που υποβιβαστεί η ομάδα, θα κληθούν να τρέξουν όλα τα θέματα. Σχετική είναι η ανακοίνωση που εξέδωσε:

"Οι έκτακτες εξελίξεις στην ΠΑΕ Παναχαϊκή, αποτέλεσμα σειράς γεγονότων που γνωστοποιήθηκαν τη νύχτα της Πέμπτης, συζητήθηκαν εκτάκτως στη συνεδρίαση του Δ.Σ της Παναχαϊκής Γυμναστικής Ένωσης.
Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου εξέθεσαν την κατάσταση όπως αυτή έχει διαμορφωθεί και κάλεσαν τους μετόχους της ΠΑΕ να δρομολογήσουν όλες τις επιβεβλημένες διαδικασίες προκειμένου να αρθούν τα αδιέξοδα που έχουν δημιουργηθεί.
Η Παναχαϊκή Γυμναστική Ένωση θα δώσει το παρόν στις όποιες εξελίξεις πιστή τον θεσμικό της ρόλο και προτάσσοντας στην ατζέντα των πρωτοβουλιών της το συμφέρον της ομάδας της πόλης μας.
Η ΠΓΕ θα είναι θεματοφύλακας της ιστορίας και των αξιών της ποδοσφαιρικής ιστορίας της Πάτρας και καλεί για άλλη μία φορά τους άμεσα και έμμεσα εμπλεκόμενους να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων".

OI NORTENOS
Ανακοίνωση για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η Παναχαϊκή εξέδωσαν οι Nortenos. Αναλυτικά:
«Μια ανάσα, από την απόλυτη καταστροφή... Δευτέρα, τελειώνουν τα πάντα. Καταθέτουμε εγγυητική και κερδίζουμε λίγο χρόνο, ελπίζοντας σε οριστικη λύση ή δεν θα έχουμε δικαίωμα συμμετοχής στο Πρωτάθλημα. Τα πράγματα είναι ξεκάθαρα και δεν επιδέχονται παρερμηνείας, ούτε ευχολόγιων.
Αυτήν την κρίσιμη στιγμή πρέπει όλοι να κατανοήσουν, τι διακυβεύεται. Άπαντες, πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Δεν είναι ώρα να αποδοθούν ευθύνες. Είναι ώρα να σωθεί η ΠΑΝΑΧΑΪΚΉ. Κατεβείτε όλοι απο τα συννεφάκια σας και αντικρύστε την πραγματικότητα. Η μάνα του λόχου η Ερασιτεχνική, μόνιμα απούσα και κάτοχος του 10%. Οι Σύμμαχοι, κάτοχοι του 57%+, σύμφωνα με την ΕΕΑ, εξαφανισμένοι αν και κύριοι υπεύθυνοι και υπόλογοι, για αυτό που συμβαίνει τώρα. Η ΠΑΝΑΧΑΪΚΉ είναι στην εντατική και ζητάει απεγνωσμένα λίγο οξυγόνο. Κανένας δεν θα είναι άμοιρος ευθυνών. ΚΑΝΕΝΑΣ! ΤΩΡΑ Ή ΠΟΤΕ».

ΤΑΣΣΟΣ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ

Υποστήριξη: SilkTech