Η Ελλάδα καμαρώνει το παιδί απ' τα Σεπόλια (ΒΙΝΤΕΟ)

Τετάρτη, Ιούλιος 21, 2021 - 10:42πμ
Ονειρο ζωής για τον Γιάννη

Με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο να κάνει το ματς της ζωής του, οι Μιλγουόκι Μπακς επικράτησαν με 105-98 των Σανς, έκαναν το 4-2 και αναδείχθηκαν πρωταθλητές του ΝΒΑ για δεύτερη φορά στην ιστορία τους μετά το 1971!


Ο «Greek Freak», το παιδί από τα Σεπόλια που είχε ως όνειρο να κατακτήσει την κορυφή του αθλήματος, στον κρισιμότερο αγώνα της καριέρας του ήταν κάτι παραπάνω από συγκλονιστικός. Σημειώσει 50 πόντους (15/22 δίποντα, 1/3 τρίποντα, 17/19 βολές), 14 ριμπάουντ, 2 ασίστ και 5 μπλοκ σε 42 λεπτά συμμετοχής και δικαίως κατάκτησε τον τίτλο του MVP των τελικών.

Μάλιστα, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έγινε ο πρώτος παίκτης στην ιστορία του NBA που πετυχαίνει τουλάχιστον 40 πόντους, 10 ριμπάουντ και 5 μπλοκ σε αγώνα των τελικών. Παράλληλα, σημείωσε 20 πόντους στο τρίτο 10λεπτο, κάτι που έχει καταφέρει σε τελικούς μόνο ο Μάικλ Τζόρνταν το 1993!

Από εκεί και πέρα, σημαντική αναδείχθηκε και η βοήθεια του Κρις Μίντλετον είχε 17 πόντους, του Μπόμπι Πόρτις με 16, ενώ 12 πόντους, 9 ριμπάουντ, 11 ασίστ και 4 κλεψίματα είχε ο Τζρου Χόλιντεϊ.

Για την πλευρά των ηττημένων, ο Κρις Πολ είχε 26 πόντους, ενώ 19 πρόσθεσε ο Ντέβιν Μπούκερ και 15 ο Τζέι Κράουντερ.

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΠΓΕ

Η Παναχαϊκή Γυμναστική Ένωση συγχαίρει τον Γιάννη και τον Θανάση Αντετοκούμπο για την κατάκτηση του πρωταθλήματος του NBA.
Η επιμονή , η πίστη στην προσπάθεια και η ταπεινότητα οδήγησε τους δύο αυτούς αθλητές στην κορυφή του κόσμου και μαζί και τη χώρα μας.
Είμαστε περήφανοι και θέλουμε τέτοια πρότυπα για τα παιδιά μας.
ο Πρόεδρος Παναγιώτης Σεμιτέκολος

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΣΑΤ

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο... τα πήρε όλα στο ΝΒΑ!
O Γιάννης Αντετοκούνμπο κατέκτησε τον τίτλο του πρωταθλητή του ΝΒΑ με τους Μιλγουόκι Μπακς τα ξημερώματα (21/7), κάνοντας υπερήφανους για πολλοστή φορά τους Έλληνες και τις Ελληνίδες.
Ο MVP των φετινών τελικών του ΝΒΑ είχε αναδειχτεί κορυφαίος αθλητής σε όλα τα σπορ στην ετήσια ψηφοφορία του ΠΣΑΤ για το 2020.
To Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου (ΠΣΑΤ) συγχαίρει τον Γιάννη Αντετοκούνμπο για την κατάκτηση του τίτλου και τη μεγάλη πορεία του.
Γιάννη, ο ουρανός είναι το όριο για εσένα!

Υποστήριξη: SilkTech