Διάσωση 53χρονου με τζετ σκι στην Πλαζ της Πάτρας (ΦΩΤΟ)

Τρίτη, Ιούλιος 20, 2021 - 6:12μμ
O Νίκος Ζήκος κατά την επιχείρηση διάσωσης

Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια ενός 53χρονου που κινδύνευσε  σήμερα νωρίς το απόγευμα στην Πλαζ.

Πιο συγκεκριμένα κατά τη 1.45 ο λουομενος άρχισε να καλεί σε βοήθεια ενώ παρασυρόταν από τα ρεύματα της περιοχής και βρισκόταν σε απόσταση 200 περίπου μέτρων από την ακτή.

Άμεσα οι δύο ναυαγοσώστες υπηρεσίας Κώστας Τσιρίνης και Αλέξης Παπαδόπουλος ανέλαβαν δράση με τον συντονισμό του Νίκου Ζήκου. Για τη διάσωσή του χρησιμοποίησαν διασωστικό τζετ σκι το οποίο έχουν στη διάθεσή τους.

Με τη χρήση αυτού του σύγχρονου μέσου έφτασαν γρήγορα κοντά στον λουόμενο και τον μετέφεραν με ασφάλεια στην ακτή.
Οι σωτήρες - ναυαγοσώστες ανήκουν στην Ναυαγοσωστική σχολή patraslifeguards και aqua rescue, του Γιώργου Μπονέλη, προπονητή μπάντμπιντον στην ΝΕΠ, η οικογένεια της οποίας σώζει κόσμο τον τελευταίο καιρό, αν θυμηθούμε τις περιπτώσεις Ν. Βασιλείου, Ντ. Κουρέτα και αφών Μπαλάτσα.

Ο Γιώργος Μπονέλης δήλωσε στο sportin.gr πως o 53χρονος υπέστη κράμπα που τον κατέστησε ανίκανο να κολυμπήσει με αποτέλεσμα να παρασυρθεί γρήγορα στα ανοιχτά από τα ισχυρά ρεύματα.

Η ακτή της Πλαζ καλύπτεται από δύο ναυαγοσωστικους πύργους ενώ όσον αφορά τα θαλάσσια μέσα, έχουν στη διάθεσή τους δύο σωστικές λεμβους και ένα τζετ σκι το οποίο χρησοποιούν κατά την κρίση τους.

ΤΑΣΣΟΣ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ

Υποστήριξη: SilkTech