Τα τρομερά μωρά του ΝΟΠ και της Εθνικής Παίδων

Παρασκευή, Ιούλιος 16, 2021 - 8:30πμ
Σπύρος Λυκούδης - Χρήστος Μαυριόπουλος

Πολλά χρόνια, δεκαετίες, είχαμε να δούμε εν ενεργεία αθλητές του ΝΟΠ στις εθνικές μας ομάδες πόλο να μετέχουν σε διεθνή πρωταθλήματα κι ακόμα περισσότερο, να κατακτούν μετάλλια.

Το πέτυχαν ο Σπύρος Λυκούδης και ο Χρήστος Μαυριόπουλος στο πρόσφατο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα παίδων όπου με την εθνική μας ομάδα πανηγύρισαν το χάλκινο μετάλλιο, έπειτα από μια εντυπωσιακή πορεία με 5 νίκες - 1 ήττα!

Ποιοι είναι λοιπόν οι δύο ταλαντούχοι 15χρονοι πολίστες του Ναυτικού Ομίλου Πατρών;

ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΑΥΡΙΟΠΟΥΛΟΣ

(Συμμετοχές - γκολ με τον ΝΟΠ)

ΠΑΙΚΤΗΣ

Α1 ΕΘΝΙΚΗ

Α2 ΕΘΝΙΚΗ

ΚΥΠΕΛΛΟ

ΕΥΡΩΠΗ

ΣΥΝΟΛΟ

ΝΤΕΜΠΟΥΤΟ

ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΑΥΡΙΟΠΟΥΛΟΣ

0-0

1-0

0-0

0-0

1-0

2020-2021

Χρήστος Μαυριόπουλος

20-06-2006

τερματοφύλακας

Γηγενής

Γεννήθηκε τον Ιούνιο του 2006 και ξεκίνησε το πόλο στην Στ' Δημοτικού μετά από παρακίνηση φίλου του, στον ΝΟΠ, με την Αγγελική Τσίστα. Και μάλιστα ως φουνταριστός! Θέλει να εξελίσσεται και να βελτιώνεται, ενώ απώτερος στόχος του να φτάσει με την Εθνική σε μια Ολυμπιάδα. Αν όλα πάνε καλά θα τον δούμε του χρόνου με την Εθνική, στο παγκόσμιο Παίδων. Παιδί - πρώτο μπόι, έχει ύψος 1.84μ. κι ακόμα ψηλώνει. Κορυφαία του διάκριση το πρόσφατο χάλκινο μετάλλιο με την Εθνική Παίδων στην Πορτογαλία, και χειρότερη στιγμή ο χαμένος τελικός με τον ΝΟΠ στο πρωτάθλημα μίνι παίδων το 2018 στο «Επαμειώνδας Πετραλιάς». Θαυμάζει τον Μάνο Ζερδεβά, τον Φίλιππα Καραμπέτσο, αλλά και τον Μάκη Λυκούδη. Χρωστάει ένα μεγάλο ευχαριστώ στους προπονητές του, Αγγελική Τσίστα, Θανάση Κοντάκο, Βασίλη Λαμπάτο, Σπύρο Μπουλουγουρά, Μιχάλη Μπαρτζελά, Κώστα Σακκαλή και Παναγιώτη Βασιλόπουλο και στους γονείς του που είναι πάντα δίπλα του. Θέλει να ανέβει με τον ΝΟΠ στην Α1, να γίνει πρωταγωνιστής του και να πανηγυρίσει πρωτάθλημα και στις ηλικιακές κατηγορίες.

ΣΠΥΡΟΣ ΛΥΚΟΥΔΗΣ

(Συμμετοχές - γκολ με τον ΝΟΠ)

ΠΑΙΚΤΗΣ

Α1 ΕΘΝΙΚΗ

Α2 ΕΘΝΙΚΗ

ΚΥΠΕΛΛΟ

ΕΥΡΩΠΗ

ΣΥΝΟΛΟ

ΝΤΕΜΠΟΥΤΟ

ΣΠΥΡΟΣ ΛΥΚΟΥΔΗΣ

0-0

2-0

0-0

0-0

2-0

2019-2020

16

Σπύρος Λυκούδης

25-10-2006

περιφερειακός

Γηγενής

Γεννήθηκε τον Οκτώβριο του 2006 και ξεκίνησε το πόλο στην Στ' Δημοτικού, στον ΝΟΠ με προπονητή τον Θανάση Κοντάκο, κι ενώ είχε προηγηθεί ένα πέρασμα από την κολύμβηση. Θα είναι στον χώρο μέχρι να ολοκληρωθεί ως αθλητής. Στόχος του είναι να γίνεται καλύτερος μέρα με τη μέρα, αφού ο ίδιος μας ο εαυτός είναι ο μεγάλος μας αντίπαλος. Τρελό όνειρό του, η συμμετοχή σε μια Ολυμπιάδα. Προσεχής στόχος με την Εθνική, το παγκόσμιο Παίδων το 2022. Κορυφαίες στιγμές του όλα τα μετάλλια με τον ΝΟΠ. Η κλήση του στην εθνική ομάδα παίδων ήταν μια μεγάλη δικαίωση για την προσωπική δουλειά και προσπάθεια που έκανε. Πέτυχε, 23 γκολ στα 6 παιχνίδια της διοργάνωσης και τιμήθηκε για αυτό! Απογοήτευση; Κάποια χαμένα μετάλλια με τον ΝΟΠ στα ηλικιακά πρωταθλήματα και ο χαμένος ημιτελικός με την Ουγγαρία στο πρόσφατο ευρωπαϊκό. Πρότυπά του είναι ο πατέρας του Μάκης Λυκούδης, οι Μυλωνάκης και Φουντούλης, και οι ξένοι άσοι Ντιφούλβιε (Ιταλός) και Περόνε (Ισπανός).
Ευχαρίστησε όλους τους προπονητές στην καριέρα του μέχρι στιγμής (Κοντάκο, Λαμπάτο, Μπουλουγουρά, Μπαρτζελά, Σακκαλή και Βασιλόπουλο), τον γυμναστή του Αλέξη Γκότση και τους γονείς του (για όλα).
Έχει στόχο να παίζει πρωταγωνιστικά με τον ΝΟΠ, με τον οποίο θέλει να πανηγυρίσει την άνοδο στην Α1 και να ξαναζήσει μέρες δόξας!

ΤΑΣΣΟΣ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ

Υποστήριξη: SilkTech