EURO 2020: Το γκολ του Σικ επί της Σκωτίας ψηφίστηκε ως το καλύτερο

Πέμπτη, Ιούλιος 15, 2021 - 9:32μμ

Το απίστευτο τέρμα που σημείωσε ο επιθετικός της Τσεχίας, Πάτρικ Σικ, στον αγώνα του Euro 2020 με την Σκωτία, σκοράροντας σχεδόν από το κέντρο του γηπέδου, ψηφίστηκε ως το καλύτερο τέρμα της διοργάνωσης, όπως ενημέρωσε η UEFA την Τετάρτη (14/07). 

Έχοντας δει τον γκολκίπερ της Σκωτίας Ντέιβιντ Μάρσαλ μακριά απ’ την εστία του, ο Σικ εξαπέλυσε ένα πολύ δυνατό και φαλτσαριστό σουτ, που κατέληξε στο βάθος της εστίας του παρά την απέλπιδα προσπάθεια του πολύπειρου τερματοφύλακα για να αποτρέψει το... μοιραίο.

Ο επιθετικός της Μπάγερ Λεβερκούζεν -που ισοβάθμησε με τον Κριστιάνο Ρονάλντο στην κορυφή του πίνακα των σκόρερ- σκόραρε από τα 45,5 μέτρα, σημειώνοντας το πιο μακρινό γκολ που έχει καταγραφεί ποτέ σε Euro.

Το τέρμα του Σικ ψήφισαν περίπου 800.000 άνθρωποι, ενώ δεύτερο αναδείχθηκε το εξαιρετικό γκολ του Πολ Πογκμπά στον αγώνα με την Ελβετία για τη φάση των «16». Στην τρίτη θέση ψηφίστηκε το υπέροχο γκολ που πέτυχε με το εξωτερικό φάλτσο ο Λούκα Μόντριτς της Κροατίας στο ματς με τους Σκωτσέζους για την 3η αγωνιστική των ομίλων.

Υποστήριξη: SilkTech