Φοβεροί: Μπαχός και Μορτζάκης πέτυχαν τα όρια για το Ευρωπαϊκό Κ20

Σάββατο, Ιούλιος 3, 2021 - 12:24μμ
Μορτζάκης - Μπαχός

Με την επίτευξη δύο ορίων για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ20 στα 10.000 μ. βάδην ξεκίνησε η πρώτη ημέρα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος στίβου εφήβων - νεανίδων (Κ20) στη Θεσσαλονίκη.

Ο Ανδρέας Μπαχός (ΑΣ Αιγίου Αθηνόδωρος) και ο Αλέξανδρος Μορτζάκης (ΑΕ Ολυμπίας Πατρών) για 25 στροφές πήγαιναν παρέα με τον πρώτο να τερματίζει σε 45.33.72 και να κατακτά την πρώτη θέση και παράλληλα να εξασφαλίζει θέση στο κορυφαίο γεγονός της κατηγορίας του.

Στην ίδια διοργάνωση θα πάρει μέρος και ο περσινός νικητής της απόστασης, Αλέξανδρος Μορτζάκης, ο οποίος ακολούθησε οριακά δεύτερος σε 45.34.11. Οι δύο αθλητές επωφελήθηκαν από τον συναγωνισμό και τις καλές καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν το πρωί στη Θεσσαλονίκη και κατάφεραν αμφότεροι να πετύχουν τον στόχο τους.

Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε ο Ανδρέας Παπαστεργίου (ΕΑ Πήγασος Λάρισας) με 47.58.11.

Ο Ανδρέας Μπάχος κατέκτησε τον παρθενικό του τίτλο σε πανελλήνιο πρωτάθλημα Κ20 στο αγώνισμα των 10.000μ σημειώνοντας ατομικό ρεκόρ και όριο για το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Κ20 του Ταλίν. Μετά την κούρσα του δήλωσε: «Πήγα πολύ καλά σε έναν δύσκολο αγώνα, και σε συνδυασμό με το καλό μου αποτέλεσμα στις πανελλήνιες εξετάσεις, ήρθε και έδεσε».

Οι δύο Αχαιοί πρωταθλητές και πανελληνιονίκες είχαν πιάσει το όριο πέρυσι και για το Ευρωπαϊκό Παίδων, αλλά δεν...

ΤΑΣΣΣΟΣ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ

Υποστήριξη: SilkTech