Ο Ντόβμπικ σκότωσε τη Σουηδία, οι Ουκρανοί στους «8» (vids)

Τετάρτη, Ιούνιος 30, 2021 - 12:46πμ
Με γκολ στο 121' της παράτασης

Το ματς

Η Σουηδία στο ξεκίνημα του αγώνα είχε ανούσια κατοχή της μπάλας, χωρίς να μπορεί να φανεί απειλητική για την εστία του Μπούσχαν, με τους Ουκρανούς αντίθετα να ψάχνουν τις αντεπιθέσεις, με κύριους εκφραστές του Γιαρμολένκο-Ζιντσένκο.

Οι Ουκρανοί μάλιστα ήταν αυτοί που απείλησαν πρώτοι, όταν ο Γιαρέμτσουκ με δυνατό σουτ στο 10ο λεπτό ανάγκασε τον Όλσεν σε εντυπωσιακή επέμβαση, με την Σουηδία να βρίσκει... απάντηση με τον Ίσακ, όμως το σουτ του νεαρού επιθετικού πέρασε ελάχιστα άουτ.

Στο 27ο λεπτό οι ποδοσφαιριστές του Αντρέι Σεφτσένκο αποφάσισαν να χαρίσουν στιγμές ποδοσφαιρικής μαγείας, αφού ο Γιαρμολένκο με... άρρωστη ασίστ έβγαλε στον Ζιντσένκο που με τρομερό σουτ τίναξε τα δίχτυα του Όλσεν ανοίγοντας το σκορ για τους Ουκρανούς.

Το γκολ του Ζιντσένκο αφύπνισε κάπως την Σουηδία, που έγινε πιο απειλητική ψάχνοντας το γκολ της ισοφάρισης, με τον συνήθη ύποπτο, Εμίλ Φόρσμπεργκ, να λυτρώνει τους Σκανδιναβούς, ισοφαρίζοντας σε 1-1 με τρομερό σουτ έξω από την περιοχή, λίγο πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου.

«

Έσπασαν» τα δοκάρια

Στο δεύτερο ημίχρονο οι δύο... μονομάχοι βγήκαν αποφασισμένοι να κυνηγήσουν το γκολ που θα τους στείλει στα προημιτελικά και στο 55ο λεπτό ο Σίντορτσουν έριξε προειδοποιητική βολή, με την μπάλα να τραντάζει το δοκάρι του Όλσεν.

Η απάντηση από τους Σουηδούς ήρθε στην αμέσως επόμενη φάση, με τον Εμίλ Φόρσμπεργκ να φτάνει μια ανάσα από το να διπλασιάσει τα τέρματά του, ωστόσο κατάφερε να... ισοφαρίσει τα δοκάρια.

Η πίεση των Σουηδών εντάθηκε με τον Φόρσμπεργκ στο 69ο λεπτό να στέλνει ξανά την μπάλα στο δοκάρι, τραβώντας τα μαλλιά του για την τεράστια ευκαιρία που έχασε να δώσει το προβάδισμα στους Σουηδούς.

Στα τελευταία λεπτά της κανονικής διάρκειας οι παίκτες των δύο ομάδων έριξαν ρυθμό, μοιάζοντας συμβιβασμένοι με την παράταση, με τον Κουλουσέφσκι στο τελευταίο λεπτό να μην μπορεί να κερδίσει την άμυνα της Ουκρανία, με το 1-1 να οδηγεί τις δύο ομάδες στο έξτρα ημίωρο.

To «έγκλημα» του Ντάνιελσον

Η παράταση δεν ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για την Σουηδία, αφού ο Ντάνιελσον με μια αψυχολόγητη ενέργεια, κόντεψε να κόψει την καριέρα του Μπεζεντίν, με τον διαιτητή της αναμέτρησης, Ντάνιελ Ορσάτο, αφού εξέτασε την φάση στο VAR να αποβάλει με απευθείας κόκκινη τον αμυντικό των Σκανδιναβών.

H Ουκρανία έχοντας το αριθμητικό πλεονέκτημα έψαξε το γκολ που θα την στείλει στα προημιτελικά, ωστόσο οι παίκτες του Αντρέι Σεφτσένκο δεν επέδειξαν καθαρό μυαλό στην τελική ενέργεια.

Την ώρα που όλα έδειχνα πέναλτι, η «χρυσή αλλαγή» του Σεφτσένκο, Αρτέμ Ντόβμπικ έστειλε την μπάλα στο βάθος της εστίας του Όλσεν και χάρισε μια ιστορική πρόκριση στην Ουκρανία, με τον σκόρερ να... πνίγεται στις αγκαλιές των συμπαικτών του!

 

Σουηδία: Όλσεν, Λούστιγκ (83' Κραφτ), Λίντελοφ, Αουγκούστινσον (83' Μπένγκστον), Λάρσον (97' Κλάεσον), Έκνταλ, Φόρσμπεργκ, Όλσον (101' Χελάντερ), Ίσακ (97' Μπεργκ), Κουλουσέφσκι (97' Κουάισον), Ντάνιελσον.

Ουκρανία: Μπουσάν, Κρίβτσοκ, Σίντορτσουκ (117' Μπέζους), Στεπανένκο (94' Μακαρένκο), Γιαρμολένκο (106' Ντόμπβικ), Γιάρεμτσουκ (91' Μπεσέντιν, 101' Τσιγκάνκοφ), Σαπαρένκο (61' Μαλινόφσκι), Ζαμπάρνι, Ζιντσένκο, Καραβάεφ, Ματβιγιένκο.

Υποστήριξη: SilkTech