Έφτασε η ώρα (17:00) του μεγάλου τελικού... ανόδου για τον Απόλλωνα με τον Ολυμπιακό

Τετάρτη, Ιούνιος 23, 2021 - 10:02πμ

Τον μεγαλύτερο αγώνα της σεζόν δίνει ο Απόλλων Πατρών που έφτασε στο φινάλε της σεζόν στον… μεγάλο τελικό της ανόδου στην Α1 Basket League. Οι «μελανόλευκοι» υποδέχονται (17:00, live στο sportin.gr) τον Ολυμπιακό Β’ στην Περιβόλα για την τελευταία αγωνιστική του δεύτερου γύρου της κανονικής διάρκειας στην Α2 Εθνική μπάσκετ των ανδρών, με τον νικητή (υπό αίρεση) να παίρνει το πολυπόθητο εισιτήριο.

Μπορεί το συγκρότημα του Νίκου Βετούλα να έχει ακόμα δύο ευκαιρίες για να επιστρέψει μετά από πέντε χρόνια στα… σαλόνια του Ελληνικού μπάσκετ, μέσω των πλέι οφ, όπου έχει το απόλυτο πλεονέκτημα έδρας, αλλά θέλει άνοδο και την θέλει τώρα… Και το σημαντικότερο είναι ότι μπορεί!

Έτσι όπως εξελίχθηκε η πιο περίεργη χρονιά στην ιστορία της Α2, οι «μελανόλευκοι» έφτασαν να έχουν την απόλυτη κατάσταση στα χέρια τους, παίζοντας το παιχνίδι της χρονιάς, το παιχνίδι της ανόδου, στην έδρα τους.

Με απλά λόγια, ο Απόλλων θέλει νίκη με 4 πόντους και πάνω, και… φύγαμε για Α1! Η αλήθεια είναι ότι αντιμετωπίζει την έτερη καλύτερη ομάδα της κατηγορίας και μάλιστα την πιο φορμαρισμένη αυτή την περίοδο. Ο Ολυμπιακός μετά την ήττα του στην Καρδίτσα δεν ξανακοίταξε πίσω και κάνοντας μία σειρά πειστικών εμφανίσεων (με τελευταία την προηγούμενη αγωνιστική στο Μαρούσι) έρχεται στην Πάτρα για να διασφαλίσει τη διαφορά της νίκης του στο βοηθητικό του ΣΕΦ και να πάρει από σήμερα την άνοδο, χωρίς να… μπλέξει με πλέι οφ.

Οι Πατρινοί του Νίκου Βετούλα μοιάζουν εξουθενωμένοι από την σεζόν εξπρές και με τον Γιώργο Διαμαντάκο απών (ή με σημαντική αλλά μικρή παρουσία στην Καρδίτσα) τα τελευταία παιχνίδια, αλλά το κίνητρο μοιάζει και είναι πολύ μεγάλο, όχι μόνο για την επιστροφή (που φαίνεται ότι θα έρθει με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο) αλλά για να πιστοποιήσουν αυτό που «βλέπουν» όσοι παρακολουθούν την Α2 από την αρχή της σεζόν, ότι είναι δηλαδή η καλύτερη ομάδα της κατηγορίας.

Δηλώσεις από τον αρχηγό του Oscar Απόλλων Πάτρας, Γιάννη Μολφέτα, για το παιχνίδι:

«Στο αυριανό παιχνίδι (σ.σ. σημερινό) με τον Ολυμπιακό ο στόχος μας είναι ξεκάθαρος, να κερδίσουμε με τέσσερις πόντους και πάνω έτσι ώστε να στεφθούμε πρωταθλητές και να πάρουμε το εισιτήριο της ανόδου στην Α1. Γνωρίζουμε τις δυσκολίες του παιχνιδιού και δουλεύουμε πάνω σε αυτές με το προπονητικό μας επιτελείο.

Με αποφασιστικότητα και αυτοσυγκέντρωση θα προσπαθήσουμε να εφαρμόσουμε άρτια το πλάνο μας, για να καταφέρουμε να εκπληρώσουμε τον στόχο μας. Όλοι μαζί μια "γροθιά" για το επιθυμητό αποτέλεσμα».

Υποστήριξη: SilkTech