Τελικός... ανόδου (17:00) για τον Απόλλωνα στην Καρδίτσα

Σάββατο, Ιούνιος 19, 2021 - 11:02πμ

Έφτασε η ώρα του… τελικού για τον Απόλλωνα Πατρών. Οι «μελανόλευκοι» φιλοξενούνται (17:00, live στο sportin.gr) από την Καρδίτσα στη Θεσσαλική πόλη για την 6η αγωνιστική του δεύτερου γύρου της Α2 Εθνικής μπάσκετ των ανδρών.

Το συγκρότημα του Νίκου Βετούλα θέλει δύο νίκες στο φινάλε της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος για να βρεθεί ξανά στα… σαλόνια της Α1 Basket League μετά από μία πενταετία. Με την αίρεση ότι, εφόσον ο Ολυμπιακός περάσει σήμερα από το Μαρούσι, θα χρειαστεί και τη διαφορά των 3 πόντων με τους «ερυθρόλευκους» την τελευταία αγωνιστική στην Περιβόλα.

Οι Καρδιτσιώτες είναι η μοναδική ομάδα που έχει κερδίσει φέτος των Απόλλωνα στην έδρα του και είναι πολύ πιθανόν να τον πετύχουν στον πρώτο γύρο των πλέι οφ, αν δεν καταφέρει να πάρει δύο νίκες και θέλουν να γίνουν η πρώτη ομάδα που προηγείται με 2-0 στις νίκες των «μελανόλευκων», εφόσον δεν καταφέρει να ανέβει απευθείας στην Α1.

Στην πραγματικότητα ο Απόλλωνας έχει την κατάσταση στα χέρια του, καθώς έχει εξασφαλίσει τουλάχιστον τη δεύτερη θέση που του δίνει το απόλυτο πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ, όπου δεν μπορεί να πετύχει τον Ολυμπιακό. Με λίγα λόγια μία από τις δύο ομάδες θα πάρει την πολυπόθητη απευθείας άνοδο και η δεύτερη θα παίξει με αβαντάζ για το δεύτερο εισιτήριο.

Όλα ξεκινάνε όμως σήμερα στην Καρδίτσα, που ο Απόλλωνας θέλει για τους δύο λόγους, που αναφέρθηκαν προηγουμένως τη νίκη και όπως φαίνεται θα έχει στη διάθεσή του τον Γιώργο Διαμαντάκο, που τόσο πολύ στερήθηκε στις δύο τελευταίες αναμετρήσεις.

Οι Θεσσαλοί θυμίζουμε ότι εκτός από τη νίκη στην Περιβόλα, έχουν κερδίσει και τον Ολυμπιακό στην έδρα τους, και μεταξύ άλλων παλεύουν να μπουν στα πλέι οφ, όπου βρίσκονται δύο στροφές πριν το φινάλε, σε τετραπλή ισοβαθμία με Πανερυθραϊκό, Αμύντα και Παγκράτι.

Δηλώσεις για το ντέρμπι της Καρδίτσας έκαναν δύο αθλητές του Απόλλωνα, με τον Γιώργο Διαμαντάκο να αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Έχουμε μπροστά μας έναν τελικό πριν τον τελικό. Έχουμε μπει στην τελική ευθεία και πλέον αυτό που μετράει περισσότερο είναι ποιος το θέλει πιο πολύ. Είμαστε προετοιμασμένοι για ένα πολύ σκληρό παιχνίδι με την Καρδίτσα, στο οποίο θα δώσουμε τα πάντα για την νίκη».

Ο Παναγιώτης Δαραμούσκας συμπλήρωσε με τη σειρά του:

«Το αυριανό παιχνίδι είναι πολύ σημαντικό για εμάς καθώς θα πρέπει να συγκεντρωθούμε, να ξεχάσουμε τα προηγούμενα παιχνίδια και να δώσουμε βάση σε αυτό, διότι αυτό το ματς κρίνει πολλά πράγματα για εμάς και γενικά το σύνολο της ομάδας. Είναι ένα αρκετά δύσκολο παιχνίδι κόντρα σε μια πολύ καλή ομάδα, αλλά αυτό θα πρέπει να μας πεισμώσει και να μας κάνει ακόμα πιο σίγουρους για την νίκη».

Υποστήριξη: SilkTech