Βήμα... ανόδου για τον Απόλλωνα Πατρών (17:00) στο Μαρούσι

Τετάρτη, Ιούνιος 16, 2021 - 9:02πμ

Μεγάλο ντέρμπι δίνει ο Απόλλων Πατρών (17:00) για την 5η αγωνιστική του δεύτερου γύρου της Α2 Εθνικής μπάσκετ των ανδρών. Τρεις αγωνιστικές πριν το φινάλε της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος οι «μελανόλευκοι» φιλοξενούνται από το Μαρούσι στο κλειστό του Αγίου Θωμά.

Το συγκρότημα του Νίκου Βετούλα στο τρίτο σερί εκτός έδρας παιχνίδι του, από τα τέσσερα συνολικά συνεχόμενα που δίνει για τη δεύτερη φάση του πρωταθλήματος, θέλει τη νίκη, που θα του δώσει μεγάλο πλεονέκτημα ανόδου, μία εβδομάδα πριν το φινάλε και του δεύτερου μισού.

Στην πραγματικότητα ο Απόλλωνας χρειάζεται δύο νίκες, εφόσον η μία είναι επί του Ολυμπιακού με πάνω από 3 πόντους την τελευταία αγωνιστική στην Περιβόλα, για να πανηγυρίσει την επιστροφή του στα… σαλόνια της Α1 μετά από πέντε χρόνια, χωρίς να χρειαστεί τη διαδικασία των πλέι οφ.

Εκεί όπου οι «μελανόλευκοι» θα μπουν αν χρειαστεί με πλεονέκτημα έδρας, αλλά είναι πολύ πιθανόν να αντιμετωπίσουν τον σημερινό τους αντίπαλο, επί του οποίου προηγούνται με 1-0 στις νίκες.

Ο Νίκος Βετούλας είναι πολύ πιθανό να στερηθεί της… υπηρεσίες του Γιώργου Διαμαντάκου για δεύτερη συνεχόμενη αναμέτρηση. Ο υψηλόσωμος σέντερ που ένιωσε ενοχλήσεις λίγο πριν από το τζάμπολ του νικηφόρου αγώνα στην Νέα Ερυθραία και προληπτικά δεν χρησιμοποιήθηκε από τον Νίκο Βετούλα. Χθες υποβλήθηκε σε μαγνητική και αναμένονται τα αποτελέσματα. Πάντως σύμφωνα με πληροφορίες ανεξάρτητα των απαντήσεων θα προφυλαχτεί στο αυριανό παιχνίδι στο κλειστό του Αγίου Θωμά, ώστε να μπορέσει να δώσει το «παρών» στο επίσης εκτός έδρας Σαββατιάτικο παιχνίδι στην Καρδίτσα με αντίπαλο την ομώνυμη ομάδα.

Οι υπόλοιποι επανήλθαν κανονικά χθες το γήπεδο με στόχο να παρουσιασθούν όσο γίνεται πιο αποφασιστικοί στο παιχνίδι απέναντι στους γηπεδούχους που στηρίζονται στην αποτελεσματική τους περιφέρεια όπου δεσπόζει ο διαχρονικός, Γιάννης Γκαγκαλούδης ενώ σύνθετο ρόλο χειριστή αλλά και εκτελεστή έχει ο Στασινός ο οποίος επίσης χρειάζεται μεγάλη προσοχή.

Η ΚΕΔ/ ΕΟΚ αξιολόγησε το παιχνίδι του Απόλλωνα με το Μαρούσι για την 5η αγωνιστικής του β’ γύρου της Α2 Εθνικής μπάσκετ Ανδρών και όρισε να το διευθύνουν διαιτητές από τη Λίστα της Α1 Εθνικής. Συγκεκριμένα τους Κ. Πουρσανίδη, Πιτσίλκα και Κατραχούρα.

Ο νεαρός παίκτης του Απόλλωνα Πατρών,  Γιώργος Κογιώνης που σε κάθε παιχνίδι αναλαμβάνει ειδικές αποστολές, μιλώντας για το ματς, τονίζει:

«Το αυριανό παιχνίδι είναι αρκετά δύσκολο και σημαντικό. Παίζουμε άλλο ένα ματς εκτός έδρας, το τρίτο στη σειρά, με μια δυνατή ομάδα που παίζει σε υψηλούς ρυθμούς. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι όλη την διάρκεια του παιχνιδιού, καθώς η ομάδα του Αμαρουσίου είναι αρκετά ανταγωνιστική. Είμαστε καλά προετοιμασμένοι και έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε μια νέα δύσκολη πρόκληση».

Υποστήριξη: SilkTech