Αθλητικό κέντρο στο Ρίο ετοιμάζει ο Δήμος Πατρέων

Τετάρτη, Ιούνιος 9, 2021 - 12:00μμ
(Φωτ. αρχείου)

Αξιοποιώντας δημόσια έκταση πλησίον του ξενοδοχείου ΄΄Απόλλων΄΄, ο Δήμος Πατρέων προγραμματίζει τη δημιουργία μικρού αθλητικού κέντρου, το οποίο θα περιλαμβάνει γήπεδο beach volley καθώς και γήπεδα μπάσκετ - βόλει.

Ήδη, από την Πολεοδομία συντάσσεται το τοπογραφικό για να παραδοθεί στην υπηρεσία Υποδομών όπου μηχανικός του δήμου θα κάνει το σχέδιο.

Οι εργασίες κατασκευής θα γίνουν με την Αυτεπιστασία που σημαίνει ότι δεν θα δοθεί εργολαβία κι έτσι θα αποφευχθούν διαγωνισμοί και άλλες χρονοβόρες διαδικασίες. Έτσι, όταν ο μηχανικός ολοκληρώσει το σχεδιασμό των γηπέδων, τα έργα μπορούν να ξεκινήσουν αμέσως.

Εξάλλου , η Αντιδημαρχία Παιδείας & Αθλητισμού σχεδιάζει για το Ρίον τον εκσυγχρονισμό αθλητικών εγκαταστάσεων.

Συγκεκριμένα, θα προβεί σε αλλαγή του χλοοτάπητα του γηπέδου ποδοσφαίρου, σε ανακαίνιση των αποδυτηρίων και βοηθητικών χώρων, ενώ θα γίνει και ανακατασκευή της εξωτερικής περίφραξης του γηπέδου. Τα έργα αυτά έχουν εγκριθεί και είναι υπό δημοπράτηση.

Ακόμη, το γήπεδο μπάσκετ, το οποίο γειτνιάζει με αυτό του ποδοσφαίρου, θα αναβαθμιστεί με αντικατάσταση του δαπέδου, με σύγχρονες μπασκέτες κλπ.
Οι εργασίες στο γήπεδο μπάσκετ, εντάσσονται στο σχεδιασμό με την ανακατασκευή 32 συνοικιακών γηπέδων, όπου αυτό του Ρίου είναι σε προτεραιότητα.

Υποστήριξη: SilkTech