Δράκου: Η πιο συγκινητική πρόκριση

Παρασκευή, Ιούνιος 11, 2021 - 5:31πμ
Η ομάδα σκυταλοδρομίας
Η πατρινή πρωταθλήτρια Νόρα Δράκου πλέει σε πελάγη ευτυχίας. Η παγκόσμια Ομοσπονδία επισημοποίησε την παρουσία της Ελλάδας στο Ολυμπιακό πρόγραμμα της σκυταλοδρομίας 4Χ100 μικτής ομαδικής mixed (δυο άνδρες και δυο γυναίκες) και η πρωταθλήτρια κολύμβησης θα δώσει για 3η φορά στην καριέρα της το παρόν στους Ολυμπιακούς αγώνες και θα εκπροσωπήσει μαζί με τους Απόστολο Χρήστου, Κωνσταντίνο Μερετσόλια και την Άννα Ντουντουνάκη την χώρα μας σε αυτή την σκυτάλη.
Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην σελίδα της ΚΟΕ η Νόρα Δράκου τονίζει ότι η πρόκριση στο Τόκιο ήταν η πιο συγκινητική στην καριέρα της, νιώθει υπερήφανη για την προσπάθειά της και ευχαριστεί την ΚΟΕ που έβαλε ξανά στο κάδρο τις σκυταλοδρομίες και δικαιώθηκε πανηγυρικά για την επιλογή της.
Οι δηλώσεις της Νόρας Δράκου:
«Είμαι πολύ χαρούμενη και συγκινημένη. Από το 2019 κυνηγούσα αυτή την πρόκριση. Για διάφορους λόγους δεν είχε έρθει και ακόμη δεν έχει έρθει στα ατομικά μου αγωνίσματα. Όμως ήξερα εκ των προτέρων ότι αυτή η σκυτάλη ήταν πολύ δυνατή και είμασταν ένα πολύ καλό σύνολο. Αυτό μου έδινε κουράγιο και δύναμη να συνεχίζω και να παλεύω. Είμασταν όλοι φίλοι μεταξύ μας. Αυτό φάνηκε στο μίτινγκ «Ακρόπολις» όπου δώσαμε τα πάντα για την επίτευξη του στόχου, αν και κολυμπήσαμε μόνοι μας, χωρίς συναγωνισμό στην συγκεκριμένη κούρσα».
«Είναι η τρίτη συμμετοχή μου στην κορυφαία διοργάνωση αλλά αυτή η πρόκριση ήταν η πιο συγκινητική στην καριέρα μου. Νιώθω όμορφα που συνεχίζω να παλεύω αν και βρίσκομαι κοντά στα τριάντα χρόνια της ζωής μου. Παρά τις πολλές αντιξοότητες που βρήκα στον δρόμο μου εξακολουθώ να προσπαθώ. Καλά τα μετάλλια, καλές οι διακρίσεις, αλλά είναι εξίσου σπουδαίο να υπάρχουν αθλητές και αθλήτριες που μοχθούν για να υλοποιήσουν τα όνειρα τους και είναι όνειρο για έναν αθλητή η συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Είναι υπερήφανη για την προσπάθειά μου».
«Να πω ένα τεράστιο «ευχαριστώ» στον Άκη τον Οικονόμου και στον Αλέξανδρο τον Προβολισιάνο, τον προπονητή και τον γυμναστή μου, που είναι μαζί μου από το 2016 και προσπαθούν πολύ για μένα. Με στηρίζουν στα όνειρα μου. Επίσης θα ήθελα να ευχαριστήσω την οικογένειά μου, την ΕΟΕ, την ΚΟΕ και τους χορηγούς μου. Η ΚΟΕ μετά από χρόνια έβαλε εκ νέου τις σκυταλοδρομίες στο «κάδρο» και δικαιώθηκε πανηγυρικά αφού αυτή την στιγμή τρεις ομάδες θα εκπροσωπήσουν την χώρα στο Τόκιο. Φυσικά δεν πρέπει να παραλείψω να ευχαριστήσω τους προπονητές και τους αθλητές που βρέθηκαν στις 30 Μαΐου στο ΟΑΚΑ και δημιούργησαν μια συγκινητική ατμόσφαιρα στην εξέδρα βοηθώντας τα μέγιστα στην επίτευξη αυτού του χρόνου».
Η Νόρα Δράκου θα είναι στο Τόκιο μαζί με τον Κριστιάν Γκολομέεβ, τον Ανδρέα Βαζαίο, τον Απόστολο Χρήστου, τον Απόστολο Παπαστάμο, τον Κωνσταντίνο Εγγλεζάκη, τον Κωνσταντίνο Μερετσόλια, τον Δημήτρη Μάρκο, την Άννα Ντουντουνάκη και πιθανότατα τον Οδυσσέα Μελαδίνη (εκτός και εάν κάποιος άλλος κολυμβητής εντός των προσεχών ημερών πετύχει καλύτερη επίδοση από τον Οδυσσέα στα 100 ελεύθερο και πάρει την θέση του στην σκυτάλη 4Χ100 ελεύθερο). Να σημειωθεί ότι υπάρχουν ακόμη χρονικά περιθώρια για τους υπόλοιπους Έλληνες κολυμβητές να πιάσουν το «χρυσό» όριο της συμμετοχής τους στην κορυφαία διοργάνωση του πλανήτη.
Υποστήριξη: SilkTech