Επί ποδός πολέμου για το πανελλήνιο πρωτάθλημα στίβου

Τετάρτη, Ιούνιος 2, 2021 - 1:45μμ
Το Παμπελοποννησιακό Στάδιο

 Μέσα σε μια δύσκολη περίοδο λόγω της Πανδημίας, για δεύτερη χρονιά, βρισκόμαστε στην τελική ευθεία  για το κορυφαίο αθλητικό ραντεβού της  Ελλάδας στο Στίβο για το 2021, τη σημαντικότερη όσο και παλαιότερη αθλητική διοργάνωση στην Ελλάδα, το 107ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου Ανδρών – Γυναικών.

       Το Σάββατο και την Κυριακή, λοιπόν, 5 και 6 Ιουνίου, θα διεξαχθεί  το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου Ανδρών – Γυναικών, το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου Κ23, καθώς και το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Συνθέτων Αγωνισμάτων Κ-23 Α/Γ και Κ-18 Α/Γ, την Δευτέρα και την Τρίτη 7  και 8 Ιουνίου.

       Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου Ανδρών – Γυναικών διεξάγεται για 8η φορά στην Πάτρα, οι επτά προηγούμενες ήταν το 1995, το 2010, το 2016, το 2017, το 2018, το 2019 και το 2020.

       Σπάνιο το γεγονός να επαναλαμβάνεται η διοργάνωση στην ίδια επαρχιακή πόλη, κι αυτό έχει εξήγηση - άρτιες εγκαταστάσεις, ιδανικές συνθήκες Αγώνων  στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο του Δήμου Πατρέων, τεχνογνωσία, αξιοπιστία, ταχύτητα και εμπειρία που σε αυτά η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Βόρειας Πελοποννήσου έχει δοκιμαστεί με απόλυτη επιτυχία.

       Όλες οι προηγούμενες διοργανώσεις του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Στίβου στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο σημείωσαν μοναδική οργανωτική και αγωνιστική επιτυχία και στην ουσία υπαγόρευσαν στη διοίκηση της Ομοσπονδίας να αναθέσει εκ νέου τους αγώνες στην Πάτρα, δεδομένου και του γεγονότος ότι κανένα άλλο Στάδιο στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή δεν πληροί τις προδιαγραφές για ασφαλείς και αξιόπιστους αγώνες!

       Σημειώνεται πως είναι η αρχαιότερη αθλητική διοργάνωση στην Ελλάδα καθώς το πρώτο πρωτάθλημα έγινε το 1896, το φετινό είναι το 107ο στην κατηγορία Ανδρών, ενώ στις Γυναίκες είναι το 86ο , καθώς πρώτη φορά πήραν μέρος το 1931.

       Το   Πανελλήνιο  Πρωτάθλημα  Στίβου και μάλιστα σε Ολυμπιακή χρονιά είναι ένα αθλητικό γεγονός υψηλού επιπέδου, μακριά από στρεβλώσεις που υπάρχουν σε άλλους χώρους του Αθλητισμού και με την παρουσία της πλειοψηφίας των Ελλήνων Ολυμπιονικών και Παγκόσμιων Πρωταθλητών του σήμερα, αλλά και του αύριο.

      "Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας που υποστηρίζει τη φιλοξενία του Πρωταθλήματος και ιδιαίτερα τον Αντιπεριφερειάρχη της Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας κ. Χαράλαμπο Μπονάνο και τον Αντιπεριφερειάρχη Ολυμπισμού και Αθλητισμού κ. Δημήτριο Νικολακόπουλο γι’ αυτή  την υποστήριξη. Να ευχαριστήσουμε επίσης το Δήμο Πατρέων και ιδιαίτερα τον Αντιδήμαρχο Παιδείας και Αθλητισμού κ. Τάκη Πετρόπουλο για την αγαστή συνεργασία στην διοργάνωση των Αγώνων όπως επίσης τον Πρόεδρο της Διοικούσας Επιτροπής του Παμπελοποννησιακού Σταδίου κ. Βασίλειο Ζώτο καθώς και τους εργαζόμενους του Σταδίου για την άοκνη βοήθειά τους που χωρίς τη συμμετοχή τους δε θα ήταν δυνατή η άρτια διοργάνωση του Πρωταθλήματος..

       Τέλος να ευχαριστήσουμε τον ΕΟΔΥ Πάτρας και ιδιαίτερα τον κ. Καρβέλη, Διοικητή της 6ης ΥΠΕ και τον κ. Χαράλαμπο Μπακόπουλο, Επόπτη Κορονοϊού Αχαΐας, για την σημαντική βοήθεια που μας προσφέρουν με τα κλιμάκια ελέγχου rapid test  στα οποία λόγω των Υ.Π. πρέπει να υποβάλλονται οι αθλητές πριν τους αγώνες" αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Β.Π.

       Δυστυχώς και λόγω της Πανδημίας δεν επιτρέπεται η προσέλευση φιλάθλων στο Στάδιο, όμως θα υπάρχει η δυνατότητα της παρακολούθησης του βασικότερου μέρους των Αγώνων σε απευθείας μετάδοση από τις συχνότητες της ΕΡΤ,  Σάββατο και την Κυριακή από τις 19.00 .

Ο Κώστας Δουβαλίδης είναι ένας από τους συνεπέστερους αθλητές στο ραντεβού με το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα. Κάτι που αποδεικνύεται περίτρανα από το γεγονός ότι έχει 13 νίκες στην κατοχή του στην ιστορία του θεσμού.
Ο κορυφαίος Έλληνας των ψηλών εμποδίων θα είναι ο μεγάλος απών της φετινής διοργάνωσης, καθώς ένα πρόβλημα τραυματισμού δεν του επιτρέπει να πάρει το πράσινο φως της συμμετοχής στη διοργάνωση. Ο αθλητής του Μπάμπη Σδρόλα ταλαιπωρείται εδώ και καιρό από μια θλάση, που παρά τις όποιες συντονισμένες και συνεπείς προσπάθειες έχουν γίνει, δεν έχει υποχωρήσεις. "Φαίνεται τελικά πως η περιπέτεια που πέρασα με τον κορονοϊό μου άφησε κι άλλα κατάλοιπα. Έχω μία θλάση που σε διαφορετική περίπτωση θα έπρεπε να έχει ξεπεραστεί εδώ και καιρό. Πιστεύω πως το μυϊκό μου σύστημα έχει επηρεαστεί από το γεγονός ότι νόσησα. Σε κάθε περίπτωση συνεχίζω την δουλειά και να κάνω υπομονή", είπε ο Δουβαλίδης, που είναι ένας από τους αθλητές που όχι μόνο νόσησε από τον covid-19, αλλά ταλαιπωρήθηκε αρκετά από τα συμπτώματα του. "Επανέρχομαι δύσκολα, ωστόσο ευελπιστώ πως θα καταφέρω να κάνω κάποιους καλούς αγώνες μέσα στον Ιούνιο. Δυστυχώς μέσα σε αυτούς δεν θα μπορούσε να είναι το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, μια διοργάνωση στην οποία χαίρομαι πολύ να συμμετέχω". Ο Δουβαλίδης με βάση το ranking που αφορά στις προκρίσεις στους Ολυμπιακούς Αγώνες βρίσκεται στην 28η θέση στα 110 μ. εμπ. με δικαίωμα συμμετοχής 40 αθλητές. Έτσι παρά το πρόβλημα τραυματισμού που του στερεί το δικαίωμα συμμετοχής σε διοργανώσεις, συνεχίζει και διατηρεί πολλές πιθανότητες συμμετοχής στο κορυφαίο γεγονός της χρονιάς. "Ο στόχος μας είναι το μεγάλο γεγονός της χρονιάς, οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο. Ελπίζω πως όχι μόνο θα καταφέρω να είμαι παρών, αλλά και στην καλύτερη δυνατή κατάσταση", κατέληξε ο αθλητής, που μετρά ήδη συμμετοχή σε τρεις διοργανώσεις (2008, 2012, 2016).

Υποστήριξη: SilkTech