Δεν έχουν κοπάσει τα πανηγύρια στο Αγρίνιο (ΒΙΝΤΕΟ)

Δευτέρα, Μάιος 31, 2021 - 6:00μμ

Η σεζόν 2021-22 θα βρει τον Παναιτωλικό ξανά στα μεγάλα σαλόνια καθώς η ομάδα του Αγρινίου επικράτησε της Ξάνθης με 1-0 με ένα γκολ που ήταν αρκετό για να της δώσει την παραμονή στη Super League Interwetten μετά το 2-1 του πρώτου αγώνα στην Ακριτική πόλη.

Το χρυσό γκολ για την ομάδα του Αγρινίου πέτυχε ο Νίκος Βέργος με εκτέλεση πέναλτι στο 82' με τους παίκτες των γηπεδούχων και τον Τραϊνό Δέλλα να ξεσπούν σε έντονους πανηγυρισμούς.

Καταπληκτικές σκηνές στο βίντεο:

Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα. Ήταν αυτοί που έψαξαν τη νίκη από το πρώτο έως το τελευταίο λεπτό ενώ η Ξάνθη μόνο όταν βρέθηκε πίσω στο σκορ προσπάθησε να βγει στην επίθεση και να ισοφαρίσει την αναμέτρηση. Κάτι το οποίο και τελικά πλήρωσε.
Απείλησε με Μεντόσα ο Παναιτωλικός
Η ομάδα του Αγρινίου απείλησε πρώτη με τον Μεντόσα στο 21' να σουτάρει για να ανοίξει το σκορ αλλά ο Ίτσο με σωτήρια επέμβαση κράτησε το μηδέν στην άμυνα της Ξάνθης. Οι παίκτες του Δέλλα συνέχισαν να πιέζουν, να έχουν τη μπάλα στα πόδια τους και να προσπαθούν είτε από τα πλάγια, είτε από τον άξονα να μπουν στην εστία της Ξάνθης.

Οι Ακρίτες όμως κατάφερναν να διώχνουν τη μπάλα και να κρατάνε τους παίκτες του Παναιτωλικού μακριά από την εστία τους και το 0-0 έμενε χωρίς πρόβλημα σε ένα ματς που είχε περισσότερα σκληρά μαρκαρίσματα απ' ότι φάσεις στο πρώτο 45λεπτο.
Από πλευράς των γηπεδούχων ο Μεντόσα και πάλι ήταν αυτός που απείλησε ξανά στο 33' αλλά είδε το σουτ που επιχείρησε να φεύγει έξω. Η τελευταία καλή στιγμή του ημιχρόνου άνηκε και πάλι στον Παναιτωλικό με τον Ντουάρτε να σουτάρει και τον Ίτσο να αποκρούει.
Μια του Βέργου, δύο του Βέργου έγινε το 1-0
Ο Παναιτωλικός μπήκε δυνατά και στο δεύτερο μέρος και στο 53' έφτασε κοντά στο γκολ όταν ο Βέργος δέχτηκε όμορφη πάσα, μπήκε στην περιοχή, έκανε το σουτ η μπάλα κόντραρε και έφυγε κόρνερ. Ο Δέλλας άρχισε να βλέπει το χρόνο να περνάει και πέρασε στο ματς ότι επιθετικό διάθετε στον πάγκο. Αρχικά τον Ματσόλα και εν συνεχεία τους Αριγίμπι και Μάζουρεκ που έδωσαν επιθετική πνοή στους γηπεδούχους.

Η ομάδα του Δέλλα κέρδισε πέναλτι στο 81' σε χέρι του Παπάζογλου μέσα στην περιοχή με τον Βέργο να αναλαμβάνει την ευθύνη. Η εκτέλεση δεν ήταν καλή αλλά κατέληξε στα δίχτυα με τους παίκτες του Παναιτωλικού και τον Δέλλα να ξεσπούν σε έντονους πανηγυρισμούς.
Ο Μπάμπης Τεννές έκανε δύο αλλαγές για να μπορέσει στα λεπτά που απέμεναν η ομάδα του να διεκδικήσει ότι το καλύτερο και κατάφερε στα λεπτά που απέμεναν να κάνει περισσότερες φάσεις απ' ότι σε όλο το ματς.
Με σπουδαιότερη όλων ένα φάουλ που εκτέλεσε ο Έμπερτ το οποίο έφυγε λίγο έξω από την εστία του Κνετ.
ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ: Κνετ, Ντουάρτε, Κωνσταντόπουλος (77' Αριγίμπι), Μαλής, Περέιρα (77' Μάζουρεκ), Εντινγκά, Ταχάρ (58' Ματσόλα), Ντίας, Μπαρμπόσα, Βέργος (87' Βάντερσον), Μεντόσα.
ΞΑΝΘΗ: Ίτσο, Τζούρμαν, Θ. Παπάζογλου (64' Θυμιάνης), Πέτροβιτς (85' Ντίνας), Παντελιάδης, Δημούτσος (85' Τεσίγια), Βέρκερ , Έμπερτ, Μικελτάντζε (64' Τάτος, 78' λ. τρ. Σργόιεν), Σιατραβάνης, Τ. Παπάζογλου.

Υποστήριξη: SilkTech