Tο Roland Garros είναι η ευκαιρία του Τσιτσιπά

Κυριακή, Μάιος 30, 2021 - 12:00μμ

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς μπαίνει στη μάχη του Roland Garros το απόγευμα της Κυριακής (30/05, 18.00) κόντρα στον Σαρντί και έχει την ευκαιρία να φτάσει ακόμα και στον τελικό.

Η ώρα για το Roland Garros έφτασε και έτσι όπως διαμορφώθηκαν τα πράγματα μετά από την κλήρωση είναι μια τεράστια πρόκληση για όλη τη Next Gen του τένις και φυσικά για τον Στέφανο Τσιτσιπά.

Με όλους τους μεγάλους στο ένα μέρος του ταμπλό, το ένα εισιτήριο για τον τελικό θα καταλήξει σίγουρα σε κάποιον άλλον πέρα από τους Ναδάλ, Τζόκοβιτς και Φέντερερ. Οπότε, είναι ένα μεγάλο στοίχημα για όλους να φτάσουν μέχρι το τέλος του δρόμου.
Φυσικά, αυτό δε σημαίνει πως όποιος φτάσει στον τελικό θα πάρει και το τρόπαιο αφού εκεί θα βρει πιθανότατα έναν εκ των Ναδάλ και Τζόκοβιτς. Ωστόσο, η παρουσία σε έναν τελικό Grand Slam είναι πάντοτε μεγάλη υπόθεση.

Ο Σαρντί και οι Ελληνογαλλικές μονομαχίες
Ο πρώτος αντίπαλος του Στέφανο Τσιτσιπά στο τουρνουά θα είναι ο Ζερεμί Σαρντί (30/05, 18.00, ΕΡΤ). Ο 34χρονος Γάλλος είναι αυτή τη στιγμή στο Νο 58 της Παγκόσμιας κατάταξης
Από την πλευρά του ο Στεφ δεν έχει να φοβηθεί κάτι εάν πιάσει την απόδοση που έχει σε όλη τη χωμάτινη περίοδο φέτος. Το Νο 5 της Παγκόσμιας κατάταξης έχει αποδείξει πως πλέον μπορεί να καθαρίζει εύκολα τέτοια ματς απέναντι σε θεωρητικά υποδεέστερους αντιπάλους.
Οι δυο τους έχουν βρεθεί τρεις φορές αντιμέτωποι (σε επίπεδο ATP Tour), καμία όμως από αυτές σε χώμα. Ο Σαρντί είχε επικρατήσει στην πρώτη τους αναμέτρηση το 2018 στο Μονεπελιέ της Γαλλίας με 2-1 σετ, ενώ ο Στέφανος Τσιτσιπάς είχε πάρει τα άλλα δύο ματς σε Βασιλεία και Λονδίνο.

Συνολικά, ο Έλληνας τενίστας θα βρεθεί αντιμέτωπος για 25η φορά με Γάλλο τενίστα, με τον 22χρονο να μετράει 14 νίκες και 10 ήττες. Σε ό,τι αφορά τις αναμετρήσεις του σε επίπεδο Grand Slam έχει δύο νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια απέναντι στους Γκρεγκουάρ Μπαρέρ (Γουίμπλεντον 2018) και Ζιλ Σιμόν (Αυστραλιανό όπεν).
Μπορεί να φτάσει στον τελικό

Επιστρέφουμε όμως στο σήμερα και στο γαλλικό όπεν. Ο Τσιτσιπάς θα αγωνιστεί σε Grand Slam για τρίτη φορά ως Νο5 του ταμπλό με τις προηγούμενες δύο να είναι στο περσινό γαλλικό όπεν, αλλά και στο φετινό αυστραλιανό όπεν, όπου και στις δύο περιπτώσεις έφτασε στα ημιτελικά.

Δίχως αμφιβολία πρόκειται για ένα θετικό οιωνό. Ωστόσο, όπως αναφέραμε και παραπάνω δεν είναι μόνο αυτό. Ο Στέφανος Τσιτσιπάς βρέθηκε στο άλλο κομμάτι του ταμπλό και θα αποφύγει τους Big 3. Οι μεγαλύτεροι αντίπαλοι του θα είναι οι Ντανίλ Μεντβέντεφ και Ντόμινικ Τιμ.
Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Μετά τον Σαρντί θα αγωνιστεί με τον νικητή της αναμέτρησης Σεμπάστιαν Κόρντα – Πέδρο Μαρτίνεζ με τον πρώτο να είναι το φαβορί. Στον 3ο γύρο ο Στέφανος λογικά θα αντιμετωπίσει τον Τζον Ίσνερ, ενώ στον τέταρτο γύρο τον πάντα εξαιρετικό στο χώμα Πάμπλο Καρένιο Μπούστα.
Από εκεί και μετά θα συναντηθεί πιθανότατα με τον Ντανίλ Μεντβέντεβ, ενώ στα ημιτελικά θα τον περιμένει ο Ντομινίκ Τιμ.
Ο πιθανός δρόμος του Τσιτσιπά για τον τελικό
1ος γύρος: Ζερεμί Σαρντί
2ος γύρος: Σεμπάστιαν Κόρντα
3ος γύρος: Τζον Ίσνερ
4ος γύρος: Πάμπλο Καρένιο Μπούστα
Προημιτελικός: Ντανίλ Μεντβέντεβ
Ημιτελικός: Ντομινίκ Τιμ

Υποστήριξη: SilkTech