Δ. ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ: «Στου κρεμασμένου το τσαρδί δεν μιλάνε για σχοινί”..»

Τετάρτη, Μάιος 26, 2021 - 11:40πμ
Οταν κατασκευαζόταν πριν από δύο δεκαετίες

Από τον πρώην πρόεδρο της ΕΓΟ, Δημήτρη Δημητρόπουλο, λάβαμε και δημοσιεύουμε την πιο κάτω επιστολή:

«Διαβάζοντας την ανακοίνωση του νεοεκλεγμένου πρόεδρου της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας και επί 15ετιας Γενικού Γραμματέα της ίδιας Ομοσπονδίας κ. Σταθόπουλου περί εγκατάλειψης του αθλητικού κέντρου «Λαδόπουλος» θυμήθηκα την παροιμία, “εκεί που μας χρωστούσαν μας  ‘φαγαν και το βόδι”…

Επειδή ο Κ. Σταθόπουλος έχει προφανώς άγνοια της ιστορίας του Δημοτικού προπονητηρίου, κάτι που δεν περιποιεί τιμή για έναν πρόεδρο του όποιου τα αθλήματα φιλοξενούνται στο συγκεκριμένο χώρο, θα προσπαθήσω να κάνω την ανάγκη φιλοτιμία, και να υπενθυμίσω κάποια κομμάτια αυτής της ιστορίας για να μην ξανακλάψει κανείς πάνω στο χυμένο γάλα, που κάποιοι είτε συνειδητά, είτε από ανικανότητα το έχυσαν.

Το κτήριο αυτό συνολικά καθώς και ο ελεύθερος χώρος πέριξ αυτού αγοράστηκε με χρήματα του Δημόσιου (Γ.Γ.Α) επί δημαρχίας Ανδρέα Καράβολα.

Παραχωρήθηκε στο Δήμο Πατρέων επί  υπουργίας Ανδρέα Φούρα και στην συνέχεια  διατέθηκε για αθλητική χρήση στις δυο ομοσπονδίες. ΣΕΓΑΣ και Ε.Γ.Ο  μετά από σκληρές διαπραγματεύσεις με άλλες αθλητικές ομοσπονδίες που επίσης διεκδικούσαν μέρος του χώρου.

Ο αθλητικός εξοπλισμός για τα αθλήματα Ενόργανης Γυμναστικής Ανδρών/Γυναικών, Ρυθμικής Γυμναστικής και Τραμπολίνο διατεθήκαν στο αθλητικό κέντρο από την διοίκηση της Ε.Γ.Ο. (1996-2007)

Η οικία παραπλεύρως του προπονητηρίου επί της οδού Τεμπών 2, πέντε δωματίων με δυνατότητα φιλοξενίας 15 ατόμων διατέθηκε στην Ε.Γ.Ο επί  δημαρχίας Ευάγγελου Φλωράτου.

Η ολική κτηριακή ανακαίνιση και η μετατροπή της παραπάνω οικίας σε ξενώνα αθλητών καλύφθηκε οικονομικά από την Ε.Γ.Ο (1997-2007) και χρησιμοποιήθηκε για προπονητικά camps των εθνικών ομάδων Γυμναστικής της Ε.Γ.Ο αλλά και άλλων Ευρωπαϊκών χωρών αντιστοιχών αθλημάτων

Το αθλητικό κέντρο «Λαδόπουλου» χαρακτηρίστηκε από την Ε.Γ.Ο ως προπονητήριο υψηλών επιδόσεων, με σύγχρονο εξοπλισμό, με στελέχωση ομοσπονδιακών προπονητών, φυσιοθεραπευτών και με συνεχή επίβλεψη και επιμέλεια γιατρών σε επίπεδο πανεπιστημιακών καθηγητών, καθώς και με άρτιο διοικητικό προσωπικό το οποίο συνεπικουρείτο από άτομα με ευθύνη, την φύλαξη και την καθαριότητα του χώρου. Οι αθλητές και οι αθλήτριες των κλιμακίων είχαν πλήρη ιατροφαρμακευτική κάλυψη τόσο στην προπόνηση όσο και στην διάρκεια των αγώνων.

Το έτος 2007, την ευθύνη της Ομοσπονδίας ανέλαβε η διοίκηση της όποιας ο κ. Σταθόπουλος υπηρέτησε για 15 συναπτά και ανενόχλητα χρόνια ως Γενικός Γραμματέας της. Είναι αυτονόητο ότι μαζί με την ευθύνη της ομοσπονδίας, στην καινούρια διοίκηση περιήλθε και η λειτουργία του αθλητικού κέντρου

Ποιος είναι λοιπόν ο πραγματικός λόγος που ο κ. Σταθόπουλος ως κύριος υπεύθυνος για την κατάντια την παρακμή και την εγκατάλειψη του Αθλητικού Κέντρου, ξύνεται στην γκλίτσα του τσοπάνη;;

Δυστυχώς για τον κ. Σταθόπουλο αλλά περισσότερο για την γυμναστική και πρωτίστως για το αθλητικό δημοτικό κέντρο Πάτρας, τα πεπραγμένα της τότε, δικής του, διοίκησης καθώς και η πολιτική που ασκήθηκε για τον «Λαδόπουλο», τα 15 τελευταία χρόνια ήταν όχι μόνο καταστροφική αλλά και αθλητικά εγκληματική.

Και δεν θα ήταν καθόλου κακή ιδέα, με την ευκαιρία των κροκοδείλιων δακρύων του πρόεδρου της Ε.Γ.Ο να μιλήσουμε για αλήθειες και γεγονότα για τις ήμερες και τα έργα της Ομοσπονδίας 2007 -2021 σε σχέση με το Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο της πόλης μας.

  • Αποχαρακτηρίσατε το προπονητήριο «Λαδόπουλος» και το μετατρέψατε από κέντρο υψηλών επιδόσεων σε απλό σωματειακό γυμναστήριο
  • Απομακρύνατε – αποψιλώσατε τον βασικό εξοπλισμό (όργανα) γυμναστικής και τα διαθέσατε σε σωματεία φιλικά προσκείμενα σε εσάς.
  • Καταργήσατε τους ομοσπονδιακούς προπονητές και αυτό ήταν φυσικό επακόλουθο αφού το αθλητικό κέντρο έπαυσε να είναι ομοσπονδιακό προπονητήριο!!
  • Απολύσατε τους φυσικοθεραπευτές και διακόψατε κάθε επαφή με το ιατρικό προσωπικό που διέθετε η ομοσπονδία ,στο κέντρο.
  • Αποσπάσατε ετσιθελικά το σύνολο των διοικητικών υπάλληλων στην πόλη των Αθηνών με το πρόσχημα ότι δεν υπήρχε πλέον αντικείμενο εργασίας για αυτούς, ενώ στο πίσω μέρος των μυαλών κάποιων διοικούντων υπήρχε η νοσηρή σκέψη της παραίτησης σε περίπτωση μη αποδοχής της απόσπασης…
  • Υποχρεώσατε τους υπάλληλους να επιλέξουν και τους ωθήσατε στο δίλημμα ΑΠΟΔΟΧΗ ή ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ.

Αυτοί οι άνθρωποι, οι περισσότεροι  εξ αυτών, οικογενειάρχες με μικρά παιδιά, αποδέχτηκαν ασμένως την εξευτελιστική απόσπαση που τους επιβάλλεται μόνο και μόνο για λόγους επιβίωσης και επί 15 ολόκληρα χρόνια , πηγαινοέρχονται καθημερινά στην Αθήνα για να διατηρήσουν το δικαίωμα στην εργασία τους και να εξασφαλίσουν το κουτσουρεμένο μεροκάματο που πολλές φορές καταβάλλεται με καθυστέρηση κάποιων μηνών. ΝΤΡΟΠΗ κ’ ΟΝΕΙΔΟΣ

Η τελευταία πράξη σας , πραγματοποιήθηκε με το κλείσιμο του ξενώνα με επίσης δική σας υπογραφή όπως όλα τα παραπάνω “επιτεύγματα”. Ο ξενώνας μετατράπηκε σε στέκι για όλες τις χρήσεις….  Και η αυλαία δυστυχώς έπεσε ερμητικά μέσα στο σκοτάδι…

Αυτές όλες οι αλήθειες , δείχνουν το μέγεθος της ακαταστασίας της σκέψης σας και μας παραπέμπουν να θυμηθούμε την αρχαία ελληνική φράση «Λίθοι και Πλίνθοι και ξύλα και κέραμοι ατάκτως ερριμένα. Ουδέν χρήσιμα εστίν»

Υποστήριξη: SilkTech