Γιορτή στη Θεσσαλονίκη με τον Παναγιώτη Φασούλα

Τρίτη, Μάιος 25, 2021 - 11:52μμ
Στη Θεσσαλονίκη την Πέμπτη το βράδυ έγινε μία μεγάλη γιορτή των ανθρώπων του Μπάσκετ. Συνομίλησαν για το αγαπημένο τους άθλημα, θυμήθηκαν όμορφες στιγμές, άκουσαν ιστορίες από τους παλαιότερους, αναπόλησαν επιτυχίες, γέλασαν με την καρδιά τους.
Αλλά και αντάλλαξαν απόψεις για τα προβλήματα του χώρου και του ερασιτεχνικού αθλητισμού, μοιράστηκαν αγωνίες, κατέθεσαν προτάσεις, έκαναν όνειρα. Είναι εκείνες οι στιγμές που έχεις να δεις τον μπασκετικό σου φίλο καιρό πολύ, αλλά όταν τον συναντήσεις είναι σαν να μην πέρασε μια μέρα.
Παναγιώτης Φασούλας και η Ομάδα μας ΠΡΩΤΑ ΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤ - ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΦΑΣΟΥΛΑΣ αναπτύξαμε και συζητήσαμε το πρόγραμμα και το σχέδιό μας για την επόμενη μέρα του αθλήματος. Με σοβαρότητα και υπευθυνότητα. Χωρίς αμετροέπεια και υποσχέσεις ουτοπικές και κενές περιεχομένου. Με όραμα, πίστη και κίνητρο. Ομαδικό πνεύμα και συνεργασίες. Με μπασκετικές αποφάσεις που έχουν ήδη ληφθεί και θα υλοποιηθούν άμεσα την επόμενη μέρα. Χωρίς υστεροβουλίες, κρυφές ατζέντες και μεγαλεπήβολα business plans που θέλουν να μετατρέψουν τα αθλητικά σωματεία σε εταιρίες. Χωρίς καθεστωτικές αντιλήψεις, προειλημμένες αποφάσεις πίσω από κλειστές πόρτες συμβουλίων και συμπεριφορές μιας άλλης εποχής, που αγνοούν τις σύγχρονες εξελίξεις και ανάγκες του αθλήματος και το εμποδίζουν να ορθοποδήσει.
Με Ομάδα δυνατή από κάθε γωνιά της Ελλάδος, με διαφορετικές αθλητικές ταυτότητες αλλά κοινές αθλητικές αξίες και αρχές και κυρίως κοινή συνισταμένη το μπάσκετ. Μια Ομάδα που έχει το θάρρος να εμφανίζεται ενώπιον των Σωματείων και των ανθρώπων του μπάσκετ, να εκθέτει τις απόψεις της, να ακούει με προσοχή, να συζητά και να αναζητά λύσεις. Τους Efthimis Rentzias, Δημήτρης Παπαδόπουλος, Vaso Stasinou, @Μπάμπης Μαρκάκης, Κωστας Νικακης, Lazos Savvidis, Yannis Tsoumis, @Γιάννης Αλεξόπουλος, Κώτσης Κώστας, Antonis Papagiannoulis, Vasilis Negris, Kimon Gioulistanis, ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ, Τάσος Τριανταφύλλου, Spiros Ioannidis, Athanasios Trakalas και Kleanthis Gallos. Που έδωσαν αέρα νίκης και αισιοδοξίας με την δυναμική τους παρουσία στο κάλεσμα της Θεσσαλονίκης. Αλλά και τους ΦΑΝΗΣ-ΜΠΕΜΠΗΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ, Memos Ioannou, @Τάσος Δαγρές, Καίτη Θειακού, Panagiotis Anna Mouzakis, Bill Kalapodakis, Dimitris Ntoumas, Γιωργος Νικολακης και Νίκος Ρούμπος που δεν κατάφεραν να είναι μαζί μας καθώς προετοίμαζαν άλλες ενέργειες της Ομάδας, στηρίζουν όμως ενεργά την προσπάθειά μας εδώ και έναν χρόνο και έχουν συμμετάσχει σε πλήθος αντίστοιχων εκδηλώσεων σε όλη την Επικράτεια.
Κάποια μέσα αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης και κοινωνικής παραπληροφόρησης του αθλητικού κόσμου αποπειράθηκαν ανεπιτυχώς να περάσουν μία επίπλαστη εικόνα για το πλήθος των καλεσμένων, την δήθεν αντίδραση κάποιων στο κάλεσμα στην πόλη μας και την διάρκεια της εκδήλωσης. Την απάντηση την έδωσε το ίδιο το Μπάσκετ. Στην γιορτή αυτή οι τρεις και ο κούκος ήταν κλειδωμένοι στα κλουβιά τους, τα παρδαλά κατσίκια παρέμειναν απομονωμένα στο μαντρί τους και οι δυο - τρεις ψευδεπίγραφα αυτοαποκαλούμενοι "φίλαθλοι" αποχώρησαν πριν καλά καλά έρθουν, όταν άρχισαν τα "τρίποντα" και τα "καρφώματα" από την μπασκετοπαρέα. Γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η πόλη αυτή έχει φίλαθλο πνεύμα και πάντοτε αγκαλιάζει τους ανθρώπους του Μπάσκετ.
Έχει μεγαλώσει αθλητικά μέσα από το μπάσκετ και ώθησε το μπάσκετ στους ουρανούς. Δεν χωράει προβοκάτορες, αρρωστημένους οπαδούς και όσους θέλουν να κρατήσουν το μπάσκετ μικρό και ελεγχόμενο και την πόλη περιθωριοποιημένη και εκτός των εξελίξεων. Δεν αποδέχεται όσους δίνουν προτεραιότητα στη μπίζνα και όχι στο άθλημα. Που τραυματίζουν το άθλημα κοιτάζοντας την πάρτη τους και επιβιώνουν στη λογική του διαίρει και βασίλευε. Η Θεσσαλονίκη έχει αθλητικό ένστικτο και μπασκετικά αντανακλαστικά. Μπορεί να γεμίσει γήπεδα και να πλημμυρίσει δρόμους εν ριπή οφθαλμού. Όπως και όλη η Περιφέρεια, άλλωστε, από την Κρήτη και τη Ρόδο μέχρι την Αλεξανδρούπολη και τη Φλώρινα.
Την γιορτή αυτή κόσμησαν με την παρουσία τους, μεταξύ πολλών άλλων εκλεκτών προσκεκλημένων, οι εκπρόσωποι της πλειονότητας των Σωματείων της πόλης, άνθρωποι – σημαίες του μπάσκετ, όπως ο Alexandris Vagelis, ο Giorgos Bousvaros, ο @Χριστόδουλος Οικονομίδης, ο @Βασίλης Οικονομίδης και ο @Βασίλης Δημαρέλος, βετεράνοι αθλητές και αθλήτριες, όπως ο Giannis Giannoulis, ο Giorgos Karagoutis, ο MPALOGIANNHS GIORGOS!!, ο Kalpakis Dimitris, ο Zacharias Katsoulis, ο Στράτος Μπάζιος, ο Θανάσης Κουματσιώτης, ο Agrafiotis Vasilis, ο Giorgos Gallos, ο @Ηλίας Κουτσογιάννης, ο @Γιώργος Δελιτζάκης, ο @Τάσος Παναγιώτου, η Katerina Petaxti, η Ioanna Kapousouzi, η Giota Kourti, η Κατερίνα Βολιώτη, διακεκριμένοι προπονητές, όπως ο Νίκος Κεραμέας, ο George Tsitskaris, ο Γιάννης Παπαθανασίου, ο Mike Kalantaridis και ο Nick Chas, αλλά και παράγοντες με σημαντική προσφορά στο μπάσκετ της πόλης, όπως ο Νικόλαος Βαμβακούδης και ο @Στέργιος Τσιφτσόγλου. Δίπλα μας επίσης ήταν ο δημοσιογράφος Dimitris Kanelakis, ο φωτογράφος Makridis Pavlos που κάλυψε την εκδήλωση και οι φίλοι Giorgos Dimarelos, Zois Voulalas, Τασος Καρπουζης και Kapazoglou Panos.
Σ’ αυτήν την ξεχωριστή εκδήλωση το Μπάσκετ παρέμεινε σύσσωμο παρόν μέχρι τη λήξη της βραδιάς. Και έδωσε μία υπόσχεση. Να κερδίσει και αυτόν τον αγώνα για την επόμενη μέρα του! Ένα μπάσκετ που θα τους έχει όλους συμπαίκτες και όχι αντιπάλους, που θα σέβεται τα του οίκου του και θα τιμά την ζωντανή ιστορία του. Με σύμπνοια, ενότητα, συνεργασία και σκληρή δουλειά! Με τη στήριξη και τον αγώνα όλων εκείνων που θέλουν να δουν ξανά το άθλημα ψηλά στη θέση που του αξίζει!" αναφέρεται σε ανακοίνωση της ομάδας
Υποστήριξη: SilkTech