Αλεξόπουλος: «Η ΕΟΚ με τιμωρεί για την εκλογική μου επιλογή!»

Σάββατο, Μάιος 22, 2021 - 2:00μμ

Με δήλωσή του, ο πρόεδρος της ΕΣΚΑ, Γιάννης Αλεξόπουλος, αποκαλύπτει ότι η ΕΟΚ καταβάλλει μερικώς την τακτική επιχορήγηση των τελευταίων μηνών με αποτέλεσμα το χρέος της για ασφαλιστικές εισφορές και φόρους μισθωτών υπηρεσιών να έχει ξεπεράσει τις 30.000 Ευρώ. «Κόψτε του την σύνταξη...» φέρεται να απάντησε ο Αριστείδης Γολέμης.

Η απόφαση του προέδρου της μεγαλύτερης Ένωσης Σωματείων Καλαθοσφαίρισης να ενταχθεί στην παράταξη “Πρώτα το Μπάσκετ” με επικεφαλής τον Παναγιώτη Φασούλα, φαίνεται ότι οδηγεί τα μέλη της απερχόμενης διοίκησης της ΕΟΚ σε πρακτικές που δεν συνάδουν με τα ειωθότα.

Δεν εξηγείται αλλιώς, η μερική καταβολή της τακτικής οικονομικής επιχορήγησης στην ΕΣΚΑ για τους τελευταίους μήνες, με αποτέλεσμα το Δ.Σ. να είναι σε θέση να πληρώσει μόνο τους μισθούς και όχι τις ασφαλιστικές εισφορές και τους φόρους μισθωτών υπηρεσιών και το ταμείο της Ένωσης να είναι ήδη μείον κατά 32.250 Ευρώ.

Επικοινωνήσαμε με τον Γιάννη Αλεξόπουλο, ο οποίος μας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Μετά από τόσα χρόνια εξαιρετικής συνεργασίας, δεν περίμενα ποτέ ότι η απερχόμενη διοίκηση της ΕΟΚ θα φτάσει στο σημείο να καταβάλλει μερικώς την τακτική επιχορήγηση στην ΕΣΚΑ, μεθοδεύοντας κατ' αυτόν τον τρόπο να “τιμωρήσει” την παραταξιακή επιλογή μου στις επερχόμενες εκλογές. Δεν θέλω να υπεισέλθω σε λεπτομέρειες, ούτε να δημοσιοποιήσω τη λύση που μου πρότεινε ο κ. Γολέμης, γιατί σέβομαι την ιστορία του αλλά και την κρισιμότητα των στιγμών που διανύουμε όσον αφορά την επόμενη μέρα του μπάσκετ. Είμαι πεπεισμένος ότι πολύ σύντομα το αγαπημένο μας άθλημα θα είναι σε ασφαλή χέρια και θα τραβήξει και πάλι την ανηφόρα!», ήταν τα λόγια του έμπειρου παράγοντα του αθηναϊκού μπάσκετ.

Το θέμα, μάλιστα, έχει φτάσει και στον υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, ο οποίος έλαβε σχετική επιστολή από το Δ.Σ. της ΕΣΚΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το πιο απίθανο απ' όλα είναι ότι η απάντηση του κ. Γολέμη στις αλλεπάλληλες οχλήσεις των παραγόντων της Ένωσης για το χρέος που διογκώνεται, φέρεται ότι ήταν η ακόλουθη: «Ας κόψουν την σύνταξη του κ.Αλεξόπουλου...»

Κι όλα αυτά, ενώ στο πρόσφατο Δ.Σ. της προσωρινής διοίκησης της ΕΟΚ για την ανακήρυξη των υποψηφιοτήτων στις αρχαιρεσίες της 30ης Μάη, ο κ. Γολέμης αρνήθηκε την συνδρομή της ομοσπονδίας στα οδοιπορικά έξοδα της εκπροσώπων των σωματείων που θα έρθουν από την επαρχία. Γιατί όπως υπογράμμισε, χρήματα υπάρχουν μόνο για τις τακτικές επιχορηγήσεις των Ενώσεων...

ΠΗΓΗ

Υποστήριξη: SilkTech