Η Νόρα Δράκου στον ημιτελικό του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος

Τρίτη, Μάιος 18, 2021 - 2:07μμ

Η Νόρα Δράκου εξασφάλισε την παρουσία της στον ημιτελικό των 50 μέτρων ύπτιο κατά την διάρκεια των προκριματικών της δεύτερης ημέρας του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος κλασικής κολύμβησης που πραγματοποιείται στην Βουδαπέστη.

Η Πατρινή πρωταθλήτρια με χρόνο 28.39 κατέλαβε την 15η θέση.Η Νόρα Δράκου θα αγωνιστεί το απόγευμα της Τρίτης 18 Μαΐου στον ημιτελικό. Το απόγευμα όλοι περιμένουν με ανυπομονησία την συμμετοχή του Απόστολου Χρήστου στον τελικό των 50 μέτρων ύπτιο και της Άννας Ντουντουνάκη στον τελικό των 100 μέτρων πεταλούδας.

Το πρωί της Τρίτης στα 100 ελεύθερο ο Κριστιάν Γκολομέεβ ήταν 23ος με 49.05 και ο Οδυσσέας Μελαδίνης 62ος (ανάμεσα σε 100 κολυμβητές) με 50.19 (τα αποτελέσματα ΕΔΩ).
Την 25η θέση κατέλαβε ο Στέφανος Δημητριάδης στα 200 πεταλούδα με επίδοση 1.59.32 (ΕΔΩ), ενώ η Μαριλεια Δρασίδου ήταν 51η στα 100 πρόσθιο με 1.10.80 (ΕΔΩ).
Στα 1500 ελεύθερο ο Δημήτρης Νέγρης με επίδοση 15.46.78 κατέλαβε την 22η θέση και αποκλείστηκε από τον τελικό .

Ο Άκης Οικονόμου, ένας από τους πέντε προπονητές που συνοδεύουν την αποστολή στην Ουγγρική πρωτεύουσα σχολίασε την ελληνική παρουσία στο πρωινό πρόγραμμα της Τρίτης, τονίζοντας:
«Στα 100 ελεύθερο είχαμε μια ικανοποιητική παρουσία από την προσπάθεια και των δυο αθλητών. Χάθηκε για λίγο ο ημιτελικός από τον Κριστιάν που πιθανότατα είναι επηρεασμένος από το ταξίδι που έγινε τις τελευταίες ημέρες από τις Ηνωμένες Πολιτείες. Στα 100 πρόσθιο η απειρία και το άγχος δεν επέτρεψαν στην Μαρίλεια Δρασίδου να ξεκινήσει την κούρσα πιο δυναμικά, με αποτελέσματα να φέρει μια επίδοση κοντά στο ατομικό της ρεκόρ. Ο στόχος της Νόρας Δράκου ήταν ο ημιτελικός στα 50 ύπτιο, γεγονός που επιτεύχθηκε. Είμαστε στην χρονική στιγμή όπου δείχνει να ξεπερνά το πρόβλημα που της δημιούργησε η ασθένεια του τελευταίου μήνα. Δείχνει ότι είναι αρκετά δυνατή και ελπίζω να ανακάμψει κατά την διάρκεια των αγώνων. Ο Στέφανος Δημητριάδης έκανε μια καλή προσπάθεια στα 200 πεταλούδα, αλλά κάποια τεχνικά λάθη τον άφησαν εκτός ημιτελικού. Στο πρωτάθλημα αυτό δεν συγχωρούνται λάθη τακτικής και απειρίας. Έχουμε το απόγευμα μπροστά μας τους τελικούς και τους ημιτελικούς και εύχομαι να έχουμε πολύ καλά αποτελέσματα».

Υποστήριξη: SilkTech