Βετούλας - Διαμαντάκος κορυφαίοι της αγωνιστικής

Δευτέρα, Μάιος 17, 2021 - 8:00πμ

Η μέρα των μεγάλων ανατροπών ήταν το Σάββατο (15/5) στην Α2. Πρωταγωνιστές αυτών ήταν ο Απόλλωνας και η Ελευθερούπολη.

Οι  Πατρινοί ανέτρεψαν διαφορά 15 πόντων στο κλειστό της Πυρκάλ, όπου έβαλαν τέλος στο σερί (7 νικών) του Αμύντα και επέκτειναν το δικό τους (στο 7-0), ανεβαίνοντας παράλληλα στην κορυφή της βαθμολογίας.

Ποιοι ήταν όμως οι πρωταγωνιστές σε ατομικό επίπεδο; Το basketblog.gr έκανε τις επιλογές του για την καλύτερη πεντάδα και τον κορυφαίο προπονητή της 13ης αγωνιστικής και πλέον είναι η σειρά σας, να κάνετε τις δικές σας...

1. Θωμάς Νίκου (Ελευθερούπολη)

Όταν πήρε μπροστά ο 41χρονος πόιντ γκαρντ στη Βέροια, πήρε μπροστά και όλη η Ελευθερούπολη. Εκεί όπου η ομάδα της Καβάλας ανέτρεψε διαφορά 17 πόντων και νίκησε τον Φίλιππο 92-77, με τον Νίκου να βάζει 11 από τους 15 πόντους του στο 2ο ημίχρονο και να έχει συνολικά 1/2 βολές, 1/1 δίποντο, 4/6 τρίποντα, 8 ασίστ, 2 ριμπάουντ, 1 κλέψιμο και κανένα λάθος σε 32’09’’. Ο ηγέτης της Ελευθερούπολης είχε επίσης +23 στο σύστημα αξιολόγησης και +24 στο δείκτη “+/-”.

2. Γιάννης Γκαγκαλούδης (Μαρούσι)

Ήταν ο άνθρωπος που άλλαξε τη ροή του αγώνα στο κλειστό του Αγίου Θωμά. Πέτυχε 14 από τους 26 πόντους του Αμαρουσίου στην 3η περίοδο και βοήθησε την ομάδα των βορείων προαστίων να δημιουργήσει διαφορά 10 πόντων και να φτάσει εν τέλει στη νίκη επί του Τρίτωνα με 85-80. Ο απολογισμός του στο παιχνίδι: 24 πόντοι, 5/5 βολές, 5/8 δίποντα, 3/7 τρίποντα, 5 ριμπάουντ, 8 ασίστ, 3 κλεψίματα, 5 λάθη και +28 στο σύστημα αξιολόγησης σε 33’47’’.

3. Τάσος Καλλιανιώτης (Πανερυθραϊκός)

Γίνεται ένας παίκτης που έπαιξε μόνο στα τελευταία 8’40’’ να είναι ο κορυφαίος του αγώνα; Κι όμως γίνεται. Ναι, ο Στάθης κουβάλησε τον Πανερυθραϊκό στο 1ο ημίχρονο και ο Φιλιππάκος αποτέλεσε την “κολώνα” των γηπεδούχων σε όλο το ματς. Ωστόσο, ο Τάσος Καλλιανιώτης ήταν το πρόσωπο της αναμέτρησης. Δεν έπαιξε ούτε δευτερόλεπτο για τρεις περιόδους λόγω του τραυματισμού του στον αριστερό ώμο, ωστόσο ο Δημήτρης Χουχουλής τον έριξε στη μάχη 8’40’’ πριν από τη λήξη (με το σκορ 62-63) και αυτός τον δικαίωσε. Δεν άφησε τον Κακλαμάνο να βάλει ούτε έναν πόντο στο 4ο δεκάλεπτο (είχε 14 μέχρι τότε), κέρδισε το κρίσιμο επιθετικό φάουλ στα 11,8’’ και 5,5’’ πριν από το τέλος σημείωσε και το νικητήριο τρίποντο.

4. Νίκος Παπανικολάου (Ψυχικό)

Την καλύτερή του εμφάνιση μετά την επανεκκίνηση της Α2 έκανε το Σάββατο ο 36χρονος φόργουορντ/σέντερ. Ο Παπανικολάου πέτυχε 16 πόντους με 1/2 βολές, 6/7 δίποντα, 1/3 τρίποντα, μάζεψε 6 ριμπάουντ, μοίρασε 8 ασίστ και είχε ακόμα 3 κλεψίματα και 3 κοψίματα στη νίκη του Ψυχικού επί του Οίακα Ναυπλίου με 97-85, βοηθώντας την ομάδα των βορείων προαστίων να παραμείνει ζωντανή στο κυνήγι μιας θέσης στο 2ο μισό της κανονικής περιόδου.

5. Γιώργος Διαμαντάκος (Απόλλωνας Πάτρας)

Ο γίγαντας της Πάτρας έβαλε φαρδιά πλατιά την υπογραφή του στο ματς της 13ης αγωνιστικής. Ο Γιώργος Διαμαντάκος κυριάρχησε κάτω από τα δύο καλάθια και ήταν ο x-factor στη νίκη του Απόλλωνα (7η σερί) επί του Αμύντα, καθώς πέτυχε 24 πόντους με 9/11 δίποντα, 6/7 βολές και είχε ακόμα 11 ριμπάουντ και 2 τάπες σε 36’25’’. Συν τοις άλλοις, ο σέντερ του Απόλλωνα κατέγραψε το μεγαλύτερο νούμερο της αγωνιστικής στο σύστημα αξιολόγησης (+32).

Προπονητής: Νίκος Βετούλας (Απόλλωνας Πάτρας)

Ακόμα και σε μία κακή, επιθετικά, ημέρα ο Απόλλωνας έδειξε ότι μπορεί να κερδίζει αγώνες με την άμυνά του στο κλειστό του Υμηττού. Εκεί όπου έκλεισε τελείως τους διαδρόμους προς το καλάθι του στο 4ο δεκάλεπτο χάρις στις αλλαγές στα σκριν (ακόμα και με τον Διαμαντάκο στο γήπεδο), κράτησε τον Αμύντα χωρίς πόντο για 4,5 λεπτά (από το 34' έως το 39') και εν τέλει απέδρασε με την 7η συνεχόμενη νίκη του στο πρωτάθλημα, όλες μετά το restart της Α2.

ΠΗΓΗ

Υποστήριξη: SilkTech