Το μπάσκετ περνά στους γρήγορους ψηλούς

Δευτέρα, Μάιος 10, 2021 - 4:00μμ
Eurokinissi

Ο Προμηθέας δεν θα μπορούσε ποτέ να νικήσει στα ίσα τον ΠΑΟ σε έναν τελικό και ο λόγος είναι ότι πλέον το μπάσκετ έχει περάσει σε κορμιά γύρω στο 2.10 που όμως κινούνται τρέχουν και σαν... play maker!

Στο ελληνικό μπάσκετ μας αρκούσαν ψηλοί όπως ο Τρόντζος, ο Κοκολάκης ή ο Φασούλας. Πάνω από 2,10 αλλά αργοί, που παίζουν μονίμως κοντά στο καλάθι. Αυτό δεν υπάρχει πια. Δείτε τους τρεις ψηλούς του ΠΑΟ.

Παπαπέτρου, Μήτογλου, Παπαγιάννης, τριπλάρουν σαν κοντοί, βάζουν τρίποντα, σκεπάζουν τα καλάθια μοιράζοντας τάπες και τελειώνοντας φάσεις, μαζεύουν τα ριμπάουντ, κερδίζουν φάουλ, δηλαδή με φοβερές ταχύτητες τα κάνουν ΟΛΑ.

Στο σύγχρονο μπάσκετ πάνω σε τέτοιους ψηλούς χτίζεται πλέον μια μεγάλη ομάδα, χωρίς αυτούς, δεν έχεις μεγάλες βλέψεις. Στον τελικό με τον Προμηθέα λοιπόν οι τρεις γρήγοροι ψηλοί του ΠΑΟ είχαν:
ΠΟΝΤΟΥΣ: 48 από τους 91.
ΡΙΜΠΑΟΥΝΤ: 15 από τα 33.
ΑΣΙΣΤ: 7 από τις 22.

Ήταν δηλαδή κάτι παραπάνω από την μισή ομάδα σε σχέση με τους υπόλοιπους εννέα παίκτες. Και ένας προσεκτικός θεατής του αγώνα θα έβλεπε με πόση δυσκολία ο Προμηθέας προσπαθούσε να αντιμετωπίσει αυτά τα... ύψη. Όσο ταλέντο να είχαν οι "κοντοί" του το ματς δεν γύριζε...

Παπαγιάννης (ύψος 2.20): 6 (4 ριμπάουντ),
Παπαπέτρου (ύψος 207): 25 (6/8 δίποντα, 3/9 τρίποντα, 4/5 βολές, 5 ριμπάουντ, 4 ασίστ),
Μήτογλου (ύψος 2.10): 17 (4/5 δίποντα, 2/2 τρίποντα, 3/3 βολές, 6 ριμπάουντ, 3 ασίστ),

Τώρα αν προσθέσουμε και τον Χεζόνια που παρά τα 2.03 τρέχει και αυτός σαν play maker, τότε έχουμε οι τέσσερις γρήγοροι να έχουν στατιστικά: 66./91 πόντους, 21/33 ριμπάουντ και 13/22 ασίστ.

Και με αυτούς του 4 συν εμένα να έπαιζε ο ΠΑΟ δύσκολα...

* Ο Ανδρέας Χριστόπουλος, είναι εκδότης - δημοσιογράφος, πρώην αθλητής μπάσκετ στον Απόλλωνα, απολλωνιάδα και στον Κένταυρο

Υποστήριξη: SilkTech