Επιβλητικός Χάμιλτον και στο Πορτιμάο

Κυριακή, Μάιος 2, 2021 - 6:59μμ

Αρτιος για 66 γύρους, ο Λιούις Χάμιλτον κέρδισε πιο εύκολα από ό,τι ίσως και ο ίδιος θα περίμενε τη δεύτερη φετινή του νίκη, στο GP Πορτογαλίας, εμπρός από τους Μαξ Φερστάπεν και Βάλτερι Μπότας που συμπλήρωσαν το βάθρο.

Ο Βρετανός κατάφερε να οικοδομήσει διαφορά ασφαλείας στην κορυφή του αγώνα πριν καν φτάσει η στιγμή του ενός και μοναδικού πιτ-στοπ για όλους. Έτσι, δεν είχε κανένα πρόβλημα να διατηρήσει την πρωτοπορία παρά το undercut (νωρίτερη είσοδο στα πιτς) του Φερστάπεν.

Ωστόσο, αυτή η πρωτοβουλία του Ολλανδού του επέτρεψε να περάσει τον Μπότας αμέσως μετά το πιτ-στοπ του Φινλανδού, για να μπεί ανάμεσα στις δύο Mercedes W12. Οι δύο τους, Μπότας και Φερστάπεν, χωρίς να έχουν τίποτα να χάσουν έκαναν και δεύτερο πιτ-στοπ στους τελευταίους γύρους, καταδιώκοντας τον έναν έξτρα βαθμού του ταχύτερου γύρου.

Ο Φερστάπεν ήταν εκείνος που τον πέτυχε, στον τελευταίο γύρο, όμως μετά την καρό σημαία ο χρόνος του σβήκε για υπέρβαση των ορίων της πίστας, και ο ταχύτερος γύρος πέρασε στα χέρια του Μπότας. Έτσι η διαφορά στην κορυφή της βαθμολογίας διαμορφώθηκε στους 8 βαθμούς μεταξύ του πρωτοπόρου Χάμιλτον και του Φερστάπεν.

Υποστήριξη: SilkTech