Θρύλος και της πισίνας, πρωταθλητής Ευρώπης!!!

Σάββατο, Μάιος 1, 2021 - 10:58μμ

Τη δεύτερη του κούπα στη Euroleague πανηγύρισε η ομάδα πόλο γυναικών του Ολυμπιακού. Οι ερυθρόλευκες έκαναν έναν πάρα πολύ καλό αγώνα, ήταν μαχητικές και επικράτησαν 7-6 της Ντουναϊσβάρος. Έτσι, η ομάδα του Πειραιά κατέκτησε τον δεύτερο τίτλο στη Euroleague και τέταρτο ευρωπαϊκό συνολικά.

Κλειδί στην αναμέτρηση ήταν η άμυνα του Ολυμπιακού. Οι παίκτριες του Χάρη Παυλίδη ήταν εξαιρετικές και ειδικά στην τέταρτη περίοδο κράτησαν στο μηδέν τις αντίπαλες τους. Κατάφεραν να βγάλουν από ένα σημείο εκτός τελικού την Σιλάνγκι, ενώ παρά τα τέσσερα γκολ περιόρισαν σημαντικά και την Γκάρντα.

Στο επιθετικό κομμάτι μεγάλο ματς έκανε η Βασιλική Πλευρίτου. Εκμεταλλεύτηκε όλες τις ευκαιρίες που τις άφησαν οι αντίπαλες της και έδωσε πολύτιμες λύσεις, ενώ η Μυριοκεφαλιτάκη μπορεί να μην σκόραρε αλλά έδωσε πολλές μάχες.

Ο Ολυμπιακός είχε τα ηνία στο πρώτο οκτάλεπτο. Έκανε το 1-0 με την Ελευθεριάδου στην παίκτρια παραπάνω, για να απαντήσει η Ντουναϊσβάρος με την Γκάρντα αμέσως μετά. Η Βασιλική Πλευρίτου έδωσε εκ νέου προβάδισμα στις ερυθρόλευκες, αλλά η Γκάρντα είχε εκ νέου απάντηση. Ο Ολυμπιακός έκλεισε το πρώτο οκτάλεπτο με 3-2 έπειτα από γκολ της Μαργαρίτας Πλευρίτου.

Η Ντουναϊσβάρος μπήκε καλύτερα στο δεύτερο οκτάλεπτο και κατάφερε γρήγορα να περάσει μπροστά στο σκορ με δύο γκολ. Οι ερυθρόλευκες ωστόσο διόρθωσαν την άμυνά τους με την Διαμαντοπούλου να σημειώνει σημαντικές αποκρούσεις. Η Πλευρίτου ισοφάρισε σε 4-4, ενώ λίγο πριν το φινάλε του οκταλέπτου ο Ολυμπιακός κέρδισε πέναλτι και το 5-4 έγινε από την Αβραμίδου.

Η ουγγρική ομάδα μπήκε ξανά καλά στο τρίτο οκτάλεπτο και ισοφάρισε με το τρίτο γκολ της Γκάντα σε 5-5. Οι ερυθρόλευκες έχασαν ευκαιρία για το γκολ με χαμένο πέναλτι της Αβραμίδου. Αμέσως μετά η Ντουναϊσβάρος μπήκε μπροστά ακόμη ένα τέρμα της Γκάντα, η οποία ευστόχησε σε πέναλτι. Ο Ολυμπιακός έφερε το ματς στα ίσα με μακρινό σουτ της Τσουκαλά.

Στο τέταρτο οκτάλεπτο ο Ολυμπιακός έλεγξε τον ρυθμό και σε ένα κρίσιμο σημείο του παιχνιδιού πέτυχε το νικητήριο γκολ. "Χρυσή" σκόρερ η Βάσω Πλευρίτου η οποία με παίκτρια παραπάνω βρήκε δίχτυα για το 7-6. Μέχρι και το τέλος οι ερυθρόλευκες έβγαλαν δύο άμυνες με παίκτρια λιγότερη και στο τέλος πανηγύρισαν την κούπα.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΝΤΟΥΝΑΪΣΒΑΡΟΣ 7-6

Τα οκτάλεπτα: 3-2, 2-2, 1-2, 1-0

Ολυμπιακός (Παυλίδης): Διαμαντοπούλου, Πλευρίτου Ε., Μπενέκου, Ελευθεριάδου 1, Κανετίδου, Αβραμίδου 1, Σιούτη, Πλευρίτου Μ. 1, Τορνάρου, Πλευρίτου Β. 3, Τσουκαλά 1, Μυριοκεφαλιτάκη, Σταματοπούλου

Ντουναϊσβάρος (Μίχοκ): Μαγιάρι, Σίλαγκι 2, Παλ, Γκουρισάτι, Χόρβατ, Μαχιέου, Σάμπο, Γκάρντα 4, Ζίγκλερ, Μούσι, Μπρεζόφσκι, Ζέλακ, Σάιμπεν

Υποστήριξη: SilkTech