Καλή εμφάνιση από τον Νίκο Ηλιόπουλο στο Ευρωπαϊκό ενόργανης

Πέμπτη, Απρίλιος 22, 2021 - 4:02μμ

Με τον Νίκο Ηλιόπουλο να κυνηγά το όνειρο της Ολυμπιακής πρόκρισης μέσα από το σύνθετο ατομικό και με τους Κωνσταντίνο Κωνσταντινίδη, Νικόλα Κρανίτη να κάνουν τη δική τους προσπάθεια σε κρίκους και σε έδαφος, άρχισε για τα ελληνικά «χρώματα» ο προκριματικός των ανδρών στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής της Βασιλείας.

Στον πρωινό 1ο όμιλο της Πέμπτης (22/04), ο Νίκος Ηλιόπουλος είχε ως στόχο να αγγίξει το τέλειο και στα έξι όργανα, αγωνιζόμενος χωρίς περιθώριο λάθους, προκειμένου να διεκδικήσει με αξιώσεις ένα από τα τελευταία δύο Ολυμπιακά εισιτήρια που θα δοθούν μέσω της κατάταξης του προκριματικού στο σύνθετο ατομικό.

Έπειτα από πολύ καλή και ώριμη εμφάνιση, η συγκομιδή του ήταν 76,499 βαθμοί (έδαφος: 12,900 β., πλάγιος ίππος: 10,700 β., κρίκοι: 13,133 β., άλμα: 13,433 β., δίζυγο: 13,533 β., μονόζυγο: 12,800 β.), έχοντας απόλυτα σταθερές εκτελέσεις στα περισσότερα όργανα, αλλά και μία πτώση στον πλάγιο ίππο που τον εμπόδισε να φτάσει ακόμα ψηλότερα.

Μέχρι στιγμής, μετά την ολοκλήρωση του 1ου από τους τρεις προκριματικούς ομίλους, ο Έλληνας πρωταθλητής βρίσκεται στη 10η θέση της κατάταξης, χωρίς ουσιαστικές ελπίδες για την Ολυμπιακή πρόκριση, αλλά ελπίζοντας βάσιμα στην είσοδό του στο «τοπ 24» του τελικού της Παρασκευής (23/04) στο σύνθετο ατομικό.

Από την πλευρά του, ο σπεσιαλίστας των κρίκων, Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης, περιορίστηκε στους 12,766 βαθμούς, καθώς μία πτώση στην έξοδο «χάλασε» την συνολική προσπάθειά του και δεν δικαίωσε την κούρσα με τον χρόνο που έκανε για να προλάβει τη διοργάνωση, έπειτα από ένα τρίμηνο εκτός προπονήσεων, λόγω λοκντάουν.

Ο 29χρονος αθλητής, ο οποίος ήταν φιναλίστ στους κρίκους στην προηγούμενη συμμετοχή του στον θεσμό το 2017, βρίσκεται στη 13η θέση του αγωνίσματος και έχει ήδη μείνει εκτός προνομιούχου οκτάδας.

 «Παρών» για την Εθνική ανδρών δήλωσε και ο Νικόλας Κρανίτης, ο οποίος πήρε 10,566 βαθμούς στο έδαφος (28ος στη μέχρι στιγμής κατάταξη του αγωνίσματος), στην επανεμφάνισή του στα ταπί έπειτα από περίπου 20 μήνες και έχοντας επίσης περιορισμένο χρονικό διάστημα προετοιμασίας.

ΑΝΕΤΑ Ο ΠΕΤΡΟΥΝΙΑΣ

Ο Λευτέρης Πετρούνιας με άριστη εκτέλεση του προγράμματός του συγκέντρωσε 15.366 βαθμούς στον προκριματικό των κρίκων και έστειλε μήνυμα στους αντιπάλους του ενόψει του τελικού του Σαββάτου.
Περίμενε αυτόν τον αγώνα με ανυπομονησία. Οι ακυρώσεις των προηγούμενων αγώνων του τον έκαναν να έχει μεγάλη ανυπομονησία αφού ήξερε πως ήταν σε εξαιρετική κατάσταση.
Ο Λευτέρης Πετρούνιας πήγε στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Βασιλείας όχι απλά για να κατακτήσει ένα μετάλλιο, αλλά για να ανέβει στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου και φρόντισε να στείλει μήνυμα προς τους αντιπάλους του από τον προκριματικό.
Ο άρχοντας των κρίκων συγκέντρωσε 15.366 και φυσικά δεν χρειάζεται να περιμένει τα αποτελέσματα των υπολοίπων αφού είναι δεδομένη τόσο η πρόκρισή του στον τελικό και μάλιστα ως πρώτος αφού κανείς, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, δεν μπορεί να φτάσει αυτή την βαθμολογία.
Έτσι, ο Λευτέρης Πετρούνιας επιβεβαίωσε ότι όχι απλά έχει ξεπεράσει τον μεγάλο τραυματισμό του στον ώμο, αλλά ότι είναι απόλυτα έτοιμος για να βρεθεί ξανά στην κορυφή του βάθρου.
Το τυπικό σκέλος της πρόκρισής του, θα ολοκληρωθεί το βράδυ της Πέμπτης (22/04) όταν και θα ολοκληρωθούν οι προκριματικοί, ενώ ο μεγάλος τελικός θα γίνει το Σάββατο (24/04).

Υποστήριξη: SilkTech