Δημ. Τόνιος: «Η ναυαγοσωστική σε εξελίσσει ως άνθρωπο» (ΦΩΤΟ)

Σάββατο, Απρίλιος 24, 2021 - 7:57πμ

Τον Δημήτρη Τόνιο τον γνωρίσαμε ως κολυμβητή, πρώτα στον ΝΟΠ και ακολούθως στην ΝΕΠ. Ακολούθησε το ποδόσφαιρο, η ναυαγοσωστική και εδώ και δύο χρόνια, το μόντελινγκ.
Αλλά ας τα δούμε με τη σειρά.

Γεννήθηκε το 2001 και από μικρή ηλικία ξεκίνησε κολύμβηση. Μαθητής Τετάρτης Δημοτικού γράφτηκε στον ΝΟΠ και πιο μετά μεταπήδησε στην ΝΕΠ. Δεν έμελε πάντως να στεριώσει στο «Πεπανός», είχε καλύτερο «πέρασμα» από το ποδόσφαιρο. Έξι χρόνια στο «Αθλόπολις», αλλά και στον Άτλαντα. «Θέλει πολύ πυγμή η διάρκεια στην μπάλα», εξήγησε τους λόγους που δεν συνέχισε

Στο μεταξύ είχε κάποιες σκόρπιες διακρίσεις, ως μαθητής, στο πινγκ πονγκ (Σχολικό πρωτάθλημα δημοτικών) και στο χάντμπολ (Σχολικό Λυκείων).

Το μικρόβιο της κολύμβησης δεν τον άφησε. Κι έτσι πήγε σε Σχολή Ναυαγοσωστών, με υπεύθυνους τα αδέλφια Γιώργο και Κώστα Μπονέλη, και εκπαιδευτή τον Βασίλη Χρονόπουλο.
«Μου άρεσε η κολύμβηση, ήθελα να εμπλουτίσω το βιογραφικό μου για να βρω πιο εύκολα δουλειά τα καλοκαίρια κι έτσι πήγα. Όμως το βασικό είναι πως όλοι μας πρέπει να ξέρουμε τα στοιχειώδη για τις πρώτες βοήθειες. Είναι τρομερό το συναίσθημα να βοηθάς τον συνάνθρωπό σου, να αποδεικνύεσαι ωφέλιμος. Σε εξελίσσει πολύ ως άνθρωπο η ναυαγοσωστική. Έμαθα πολλά, ειδικά στον τομέα της διαχείρισης του φόβου, του να παράμενες ψύχραιμος σε δύσκολες καταστάσεις» εξήγησε ο Δημήτρης Τόνιος.

Την τελευταία διετία κάνει νέο ξεκίνημα στο χώρο του μόντελινγκ. Από μικρός είχε αδυναμία στο να ψωνίζει ρούχα, να παρατηρεί μαγαζιά και βιτρίνες με τις ώρες. Αποφάσισε να το δοκιμάσει, αν και σκεφτόταν την υποκριτική. Πήγε στην Αθήνα και υπέγραψε το πρώτο του συμβόλαιο με την «New Model». Ήταν αφοπλιστικός όταν ρωτήθηκε σχετικά: «Δεν μου αρέσει να δείχνομαι, να καλλιεργώ την εικόνα του όμορφου ή του γυμνασμένου. Προσπαθώ να κάνω τη δουλειά μου κι αυτό είναι όλο».

Κατέληξε ευχαριστώντας όλους τους προπονητές με τους οποίους δούλεψε όλα αυτά τα χρόνια και τον μπούκερ του, Ματθαίο Αλατσιανό.

Τ.S

Υποστήριξη: SilkTech