Φόρμουλα 1: Πήρε «μπροστά» με το... καλημέρα ο Χάμιλτον - ΒΙΝΤΕΟ

Σάββατο, Απρίλιος 17, 2021 - 11:52μμ

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής, Λιούις Χάμιλτον (Mercedes), θα εκκινήσει αύριο Κυριακή (18/04) από την pole position στον δεύτερο αγώνα της χρονιάς του νέου παγκοσμίου πρωταθλήματος της Φόρμουλα 1, που θα διεξαχθεί στo γκραν πρι της Εμίλια Ρομάνια στην Ιταλία.

Μαζί του στην πρώτη γραμμή εκκίνησης θα βρεθεί ο (δεύτερος σήμερα) Μεξικανός, Σέρχιο Πέρεθ (Red Bull), ενώ τρίτος ήταν ο Ολλανδός, Μαξ Φερστάπεν, επίσης της Red Bull, και τέταρτος ο Σαρλ Λεκλέρκ (Μονακό-Ferrari).

Να σημειωθεί πως η σημερινή ήταν η 99η pole position (!) στη σπουδαία καριέρα του Χάμιλτον.

Σε μια πίστα όπου οι παγίδες είναι πολλές και οι ακυρώσεις χρόνων έρχονται... με το τσουβάλι, ο Λιούις Χάμιλτον δεν πτοήθηκε και κατάφερε να επικρατήσει παίρνοντας την pole position.

Ο ανταγωνισμός με τις Red Bull ήταν μεγάλος. Το μεγάλο... ντέρμπι στο μυαλό μας ήταν με τον Μαξ Φερστάπεν, όμως ο Σέρχιο Πέρεζ μπήκε σφήνα στην κόντρα τους και μάλιστα, κατάφερε να γίνει και η ταχύτερη Red Bull στην πίστα! Πίσω από τις Red Bull και οριακά εκτός τριάδας βρίσκεται ο Σαρλ Λεκλέρ.

Ο Μονεγάσκος δείχνει ότι τα έχει βρει καλύτερα με τη Ferrari του και πλέον βρίσκεται σε θέση να διεκδικήσει ένα καλύτερο αποτέλεσμα, σε αντίθεση με τον teammate του που στις κατατακτήριες της Ίμολα δεν τα βρήκε τόσο εύκολα και δεν μπόρεσε ούτε να προκριθεί στο Q3.

Πιέρ Γκασλί και Ντάνιελ Ρικιάρντο είναι στην πέμπτη και έκτη θέση αντίστοιχα, ενώ κατά σειρά ακολουθούν οι Νόρις, Μπότας, Οκόν και Στρολ των McLaren, Mercedes, Alpine και Aston Martin αντίστοιχα.

Το μοναδικό... παρατράγουδο των κατατακτήριων ήταν η έξοδος του Γιούκι Τσουνόντα. Ο πιλότος της Alpha Tauri χτύπησε το πίσω μέρος του μονοθεσίου και έμεινε εκτός, οπότε ξεκινάει και από την τελευταία θέση. Δείτε αναλυτικά την κατάταξη, τους χρόνους και τη σειρά εκκίνησης για τον αγώνα της Κυριακής στον πίνακα που ακολουθεί.

Αναλυτικά η κατάταξη, οι χρόνοι και η σειρά εκκίνησης για τον αγώνα της Κυριακής:

Υποστήριξη: SilkTech