Υποψήφιος πρόεδρος στην Ε.Ο. Πυγμαχίας ο πατρινός Σωτήρης Καμπέρος

Σάββατο, Απρίλιος 17, 2021 - 11:45πμ
Στην ΕΟΕ, τρίτος από αριστερά

Ο πατρινός Σωτήρης Καμπέρος θα είναι υποψήφιος για να διεκδικήσει την θέση του προέδρου στην Ελληνική Ομοσπονδία Πυγμαχίας. 

Η τακτική γενική συνέλευση και οι αρχαιρεσίες έχουν οριστεί για την Τετάρτη 5 Μαΐου. Κι εκεί ο κ. Καμπέρος θα ζητήσει από τα σωματεία μέλη να του δώσουν την ευκαιρία να συνεχίσει το έργο του.

Ως πρόεδρος της προσωρινής διοίκησης ο Σωτήρης Καμπέρος είχε σαν κύριο έργο να οδηγήσει την ΕΟΠ σε εκλογικές διαδικασίες. Σήμερα με γραπτή του δήλωση ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του. Χαρακτηριστικά αναφέρει: «Κατόπιν συζητήσεων με πολλούς από εσάς, με την εμπιστοσύνη σας στο τωρινό συμβούλιο και στο πρόσωπό μου να είναι διάχυτη για την  άσκηση διοίκησης  της  Ομοσπονδίας, πράγμα για το οποίο σας ευχαριστώ, ύστερα από προτροπή δική σας που μου ζητήσατε να κατέβω ξανά ως υποψήφιος για πρόεδρος της ομοσπονδίας, μετά  από  πολλή  σκέψη και με αρκετές  συζητήσεις  με  τους  συνεργάτες μου, σας ανακοινώνω την υποψηφιότητά μου ξανά ως προέδρου της ΕΟΠ αποδεχόμενος την τιμητική πρόταση σας.  Ως οικογένεια σωματείων της πυγμαχίας το αύριο πρέπει να μας βρει πιο δεμένους από ποτέ για να  αλλάξουμε τα δεδομένα και να αναδείξουμε ξανά το άθλημα της πυγμαχίας. Σας καλώ να προχωρήσουμε μπροστά μαζί με αλήθεια, τιμιότητα, σεβασμό και έργα».

Παράλληλα ο Σωτήρης Καμπέρος, αναφερόμενος στα προβλήματα που βρήκε η προσωρινή διοίκηση, ιδιαίτερα με τα μη ενεργά σωματεία, προχώρησε στην παρακάτω πρόταση:

«Ως λύση στο υπαρκτό αυτό πρόβλημα, προτείνω στα σωματεία μέλη με δικαίωμα ψήφου, να δοθεί περίοδος χάριτος ενός έτους στα σωματεία με ελλιπή αγωνιστική δραστηριότητα, στα πλαίσια της υποστήριξης αυτών των σωματείων προς επαναδραστηριοποίηση τους σε αγώνες φέτος εν έτει 2021 και να μην διαγραφούν, διότι η διαμορφωθείσα κατάσταση δεν οφείλεται σε δική τους υπαιτιότητα».

Αναλυτικά η δήλωση του Σωτήρη Καμπέρου

«Αγαπητά σωματεία-μέλη, αθλητές και προπονητές του αγωνίσματος της  πυγμαχίας. Ελπίζω όλοι σας και οι οικογένειές σας να είστε καλά στην υγεία σας.  Θα ήθελα να ενημερώσω τον κόσμο του αθλήματος ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα παρατηρείται μία έντονη παραπληροφόρηση από επιτήδειους, η οποία ανέδειξε δύο πράγματα.

Το πρώτο είναι η παντελής έλλειψη σοβαρών και εποικοδομητικών προτάσεων από  όσους  ασκούν  κριτική  και  αντιπολίτευση  στην  Προσωρινή  Διοίκηση  και  εμένα  προσωπικά όλο αυτό τον καιρό και  tο  δεύτερο  είναι  η  έλλειψη  σωστής  ενημέρωσης  των  σωματείων  μελών  της  Ομοσπονδίας  από  τις  προηγούμενες  Διοικήσεις,  που  έχει  περιορίσει  εν  τέλει  την  αθλητική και αγωνιστική δραστηριότητα του αθλήματος της πυγμαχίας στην Ελλάδα.

Ήδη έχουμε ενημερώσει για την κατάσταση που παραλάβαμε και τα προβλήματα που  έχουμε αντιμετωπίσει, διαπιστώνοντας πολύ περιορισμένη αγωνιστική δραστηριότητα  των σωματείων στα επίσημα Πανελλήνια Πρωταθλήματα, η οποία συμμετοχή σε αυτά  τίθεται  ως  προϋπόθεση  από  το  Καταστατικό  έτους  2014  για  την  συμμετοχή  ενός σωματείου στην αθλητική ζωή της Ομοσπονδίας.

Το διοικητικό συμβούλιο της ομοσπονδίας προέβη, κατόπιν ελέγχου της αγωνιστικής δραστηριότητας  σε Πανελλήνια Πρωταθλήματα  τα  προηγούμενα έτη σε μία διαπίστωση,  ως όφειλε να πράξει, για  να  τηρήσει  τη  νομιμότητα  και  τη  σωστή λειτουργία της ομοσπονδίας και του καταστατικού αυτής.  

Διαπίστωσε,  λοιπόν, ότι βάσει του καταστατικού στο  άρθρο 15  παράγραφος γ’, τα σωματεία της ομοσπονδίας μας στο 90% των περιπτώσεων είχαν ελλιπή συμμετοχή, ύστερα  από  την  ελλιπή  μέριμνα της  προηγούμενης  διοίκησης  να  πραγματοποιήσει αγώνες για το έτος 2020 τους μήνες Ιούνιο  έως  και  Οκτώβριο  που  λειτούργησε κανονικά ο αθλητισμός στη χώρα μας (μόνον τον Οκτώβριο 2020 έγιναν αγώνες μόνον Πανελληνίου  Πρωταθλήματος  Νέων  στο  Αγρίνιο).  Ως εκ τούτου, τα σωματεία αφέθηκαν από την προηγούμενη διοίκηση και η χρονιά χάθηκε σχεδόν χωρίς αγώνες.

Από μεριά μας δεν  κρύψαμε  το  πρόβλημα  που  μας  κληροδότησε  η  προηγούμενη διοίκηση «κάτω από το χαλί», ενημερώσαμε τα σωματεία και την πολιτική ηγεσία του αθλητισμού για την κατάσταση που παραλάβαμε και αναζητήσαμε λύσεις.

Υπήρχαν συνεχείς συζητήσεις με τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου και αλληλογραφία με τη ΓΓΑ, ενεργώντας ως υπεύθυνη διοίκηση για αυτό το θέμα ώστε να βρεθεί λύση στο πρόβλημα αυτό και από τη μία να μην προβούμε σε παράνομες ή αντικαταστατικές  πράξεις  ή  παραλείψεις,  αλλά  από  την  άλλη  και  να  λάβουμε  την αναγκαία μέριμνα να μην διαγραφεί κανένα σωματείο μέλος μας, το οποίο λόγω των συγκυριών το έτος 2020 και του συνδυασμού ελλιπούς ενημέρωσης και μεθοδευμένου σχεδιασμού διεξαγωγής αγώνων από τις προηγούμενες διοικήσεις από το έτος 2015 έως  το  έτος  2020,  δεν  κατάφερε  να  συγκεντρώσει  τις  καταστατικές  προϋποθέσεις αγωνιστικής δραστηριότητας για τη συμμετοχή στην Ομοσπονδία.  

 Αγαπητά σωματεία μέλη της ομοσπονδίας ως λύση στο υπαρκτό αυτό πρόβλημα προτείνω στα σωματεία μέλη με δικαίωμα ψήφου, να δοθεί περίοδος χάριτος ενός έτους  στα  σωματεία  με  ελλιπή  αγωνιστική  δραστηριότητα,  στα  πλαίσια  της υποστήριξης  αυτών  των  σωματείων  προς  επαναδραστηριοποίηση  τους  σε αγώνες  φέτος  εν  έτει  2021  και  να  μην  διαγραφούν,  διότι  η  διαμορφωθείσα κατάσταση δεν οφείλεται σε δική τους υπαιτιότητα.

Τέλος, κατόπιν συζητήσεων με πολλούς από εσάς, με την εμπιστοσύνη σας στο τωρινό συμβούλιο και στο πρόσωπό μου να είναι διάχυτη για την άσκηση διοίκησης της Ομοσπονδίας, πράγμα για το οποίο σας ευχαριστώ, ύστερα από προτροπή δική σας που μου ζητήσατε να κατέβω ξανά ως υποψήφιος για πρόεδρος της ομοσπονδίας, μετά  από  πολλή  σκέψη και με αρκετές συζητήσεις με τους συνεργάτες μου, σας ανακοινώνω την υποψηφιότητά μου ξανά ως προέδρου της ΕΟΠ αποδεχόμενος την τιμητική πρότασή σας.  

 Ως οικογένεια σωματείων της πυγμαχίας το αύριο πρέπει να μας βρει πιο δεμένους από  ποτέ  για  να  αλλάξουμε  τα  δεδομένα  και  να  αναδείξουμε  ξανά  το  άθλημα  της πυγμαχίας.

Σας καλώ να προχωρήσουμε μπροστά μαζί με αλήθεια, τιμιότητα, σεβασμό και έργα. Ας γράψουμε την ιστορία μαζί.

 Με αθλητικούς χαιρετισμούς. Σωτήρης Καμπέρος»

Υποστήριξη: SilkTech