Αλλαγές... εν όψη στο EuroCup που συμμετέχει ο Προμηθέας

Τρίτη, Απρίλιος 20, 2021 - 11:02πμ

Εκπρόσωποι δεκατριών συλλόγων εκ του συνόλου των συμμετεχόντων στο φετινό EuroCup συναντήθηκαν και συζήτησαν προτάσεις για ένα νέο βελτιωμένο μοντέλο της διοργάνωσης αρχής γενομένης τη νέα σεζόν 2021-22.

Οι προτάσεις που τέθηκαν προς συζήτηση αφορούν στη μείωση των ομάδων σε 20 από 24 που λάμβαναν μέρος έως τώρα, στην παρουσία μάξιμουμ 16 ομάδων με τριετή εγγυημένα συμβόλαια, καθώς και μίνιμουμ τεσσάρων ομάδων με μονοετή κάρτα ελευθέρας (wild card) και/ή θέσεις κατοχυρωμένες από την κατάταξη των συλλόγων στα εθνικά τους πρωταθλήματα.

Ως προς το σύστημα διεξαγωγής προτάθηκε να χωριστεί η σεζόν σε δύο φάσεις, με στόχο να εξασφαλίζονται περισσότερα εντός έδρας ματς για τις συμμετέχουσες ομάδες, κάτι που θα αυξήσει τόσο τα έσοδα από πωλήσεις εισιτηρίων όσο και τον ενθουσιασμό των φιλάθλων. Επιπλέον, θα ακολουθούν φάσεις νοκ άουτ, με στόχο να προσφέρεται περισσότερη ένταση και «δράμα».

Στην κανονική περίοδο, εφόσον βέβαια εγκριθεί η εν λόγω πρόταση, οι 20 ομάδες θα χωρίζονται σε δύο γκρουπ των δέκα, με εντός και εκτός έδρας αγώνες κόντρα στις υπόλοιπες εννέα ομάδες του γκρουπ για κάθε σύλλογο.

Την πρόκριση στη φάση των «16» θα εξασφαλίζουν οι οκτώ πρώτοι κάθε ομίλου. Στις νοκ άουτ φάσεις θα περιλαμβάνονται η φάση των «16», τα προημιτελικά, τα ημιτελικά και ο τελικός. Όλες οι προαναφερόμενες δηλαδή θα φάσεις θα περιλαμβάνουν μονά νοκ άουτ παιχνίδια.

Όπως ισχύει και σήμερα, ο πρωταθλητής EuroCup και ο φιναλίστ θα εξασφαλίζουν την πρόκριση στη Euroleague της επόμενης αγωνιστικής περιόδου. Η σεζόν θα αρχίσει στα τέλη Οκτωβρίου 2021 και θα ολοκληρωθεί στα μέσα ή στα τέλη Μαΐου 2022.

Οι ως άνω προτάσεις θα παρουσιαστούν στην επόμενη συνεδρίαση του Συμβουλίου των Μετόχων προς συζήτηση και έγκριση.

Υποστήριξη: SilkTech