Ανοιχτή επιστολή προπονητών στίβου στη Σοφία Σακοράφα

Παρασκευή, Απρίλιος 16, 2021 - 3:32μμ

Οι προπονητές Στίβου Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων έστειλαν ανοικτή επιστολή προς την πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ, Σοφία Σακοράφα και εξέφρασαν τις ανησυχίες τους εν όψει της θερινής σεζόν του στίβου και της πανδημίας.

Ο σύνδεσμος αγωνιά για το θέμα των αγώνων, καθώς θέλουν να επιστρέψει η κανονικότητα στον «βασιλιά» των σπορ.

Μεταξύ των αιτημάτων τους είναι οι αγώνες και στις πιο μικρές ηλικίες και συγκεκριμένα στην Κ14 που ανεβαίνει κατηγορία και τη φετινή χρονιά δεν είχε καμία ευκαιρία για αγώνες, εξαιτίας του κορονοϊού και του «στοπ» που έθεταν οι λοιμωξιολόγοι.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Προς: την Πρόεδρο του Σ.Ε.Γ.Α.Σ

Κοιν: Μέλη Διοικητικού Συμβουλίου

Κυρία Πρόεδρε,

Το Δ.Σ του Συνδέσμου Προπονητών Στίβου Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων αισθάνεται την ανάγκη να εκφράσει την αγωνία του για το μέλλον του Ελληνικού στίβου 14 μήνες μετά την εμφάνιση της τρομερής αυτής πανδημίας που ταλαιπώρησε τις ζωές όλης της ανθρωπότητας και ¨πήρε¨ στο διάβα της εκατομμύρια ανθρώπους.

Φαίνεται πως από τον Μάιο, σύμφωνα με τους ειδικούς, θα αρχίζει να ομαλοποιείται η κατάσταση, να ανοίγουν δραστηριότητες και να οδεύουμε σε μια κανονικότητα (με περιορισμούς πάντα) . Αυτή την κανονικότητα ευελπιστούμε να δούμε και στο άθλημα μας.

Σύμμαχος μας ο ανοικτός χώρος διεξαγωγής των αγωνισμάτων του στίβου , ο εμβολιασμός , τα self test, τα υγειονομικά πρωτόκολλα, οι μάσκες και η ατομική πλέον μας υπευθυνότητα σε θέματα υγιεινής.

Πρέπει φέτος να γίνουν αγώνες. Ειδικά αναπτυξιακοί που πέρυσι δεν έγιναν καθόλου. Αθλητές-τριες της κατηγορίας κ14 που φέτος ανεβαίνουν κατηγορία δεν είχαν καμία αγωνιστική ευκαιρία. Λίγο καλύτερα ήταν τα πράγματα, σύμφωνα πάντα με τις συνθήκες που επικρατούσαν, για την κατηγορία των κ16 όπου οι εξελίξιμοι αθλητές μπόρεσαν να φτάσουν τους 3-4 αγώνες.

Η κατηγορία των Κ18 από την όποια αρχίζουν να ξεπηδούν οι αυριανοί αθλητές-τριες που θα στελεχώσουν τις Εθνικές Ομάδες έμειναν και θα μείνουν για μια ακόμα χρονιά χωρίς διεθνείς αγωνιστικές εμπειρίες και ευκαιρίες διάκρισης. Ο Κλασσικός Αθλητισμός θα παρουσιάσει ένα διετές κενό αθλητικού δυναμικού που θα φανεί σύντομα.

Εν κατακλείδι, όλο μας τον ενδιαφέρον πρέπει να στραφεί στην πραγματοποίηση αγώνων ,όσο δύσκολα και πολυέξοδα και αν είναι τα υγειονομικά πρωτόκολλα που θα πρέπει να τηρήσουμε.

Περσινές δικαιολογημένες αστοχίες-αδικίες στον τρόπο πρόκρισης και διεξαγωγής των αγώνων , λόγω των πρωτόγνωρων καταστάσεων που βίωσε το ανθρώπινο γένος , πρέπει φέτος να αποφευχθούν και να προσφέρουμε όσο το δυνατόν περισσότερες αγωνιστικές ευκαιρίες σε όσο το δυνατόν περισσότερους αθλητές και αθλήτριες. Αυτοί πρέπει να είναι το επίκεντρο.

Μια νέα διοίκηση με ικανά στελέχη και εμπειρία στο χώρο του αθλητισμού να σηκώσει τα μανίκια και να επικεντρωθεί στην ουσία. Έρχονται Ολυμπιακοί Αγώνες , Πανευρωπαϊκά και Παγκόσμια Πρωταθλήματα μικρότερων κατηγοριών , χαμένο έδαφος στην ανάπτυξη που πρέπει να αναπληρωθεί. Η προεκλογική περίοδος τελείωσε. Τα σωματεία υπέδειξαν με την ψήφο τους τα πρόσωπα που θέλουν να τους διοικήσουν. Πλέον είστε μια ομάδα για ένα σκοπό.

Οι ανακοινώσεις και οι αντιπαραθέσεις έχουν πλέον κουράσει… Προτάσεις για τον Στίβο θέλουμε να βλέπουμε,  συζητήσεις για αγώνες θέλουμε να γίνονται… Ο Σύνδεσμος μας είναι στην διάθεσή σας για οποιαδήποτε μορφής συνεργασία , όταν με το καλό εγκριθούν και γνωστοποιηθούν από τους ειδικούς οι όροι και οι προϋποθέσεις διεξαγωγής των αγώνων. Με αθλητικούς χαιρετισμούς και την ελπίδα για μια καλύτερη αγωνιστική χρονιά».

Υποστήριξη: SilkTech