Σε απολογία για ρίψεις η Παναχαϊκή - Ενεργοποιείται η ποινή για Κοτσώνη

Τετάρτη, Απρίλιος 14, 2021 - 6:32μμ

Ενώπιον του αθλητικού δικαστή κλήθηκε η ΠΑΕ Παναχαϊκή για την Τρίτη (20/04). Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, στο παιχνίδι με τα Χανιά υπήρξε ρίψη αντικειμένων.

Όπως αναφέρει το άρθρο 15 παρ.3α του Π.Κ.:

«Η ρίψη πάσης φύσεως αντικειμένου στον κυρίως χώρο του γηπέδου ή από μία κερκίδα σε άλλη, ιδιαίτερα πυρσών, φωτοβολίδων, κροτίδων, βεγγαλικών, πυροτεχνημάτων και οποιουδήποτε εν γένει εύφλεκτου υλικού πριν την έναρξη, κατά την διάρκεια ή μετά τη λήξη του αγώνα, επιφέρει τις ακόλουθες πειθαρχικές ποινές:

α) Εάν υπήρξε ρίψη αντικειμένων τα οποία κατά την κοινή πείρα δεν ήταν πρόσφορα, κατά κανόνα, να προκαλέσουν σωματική βλάβη προσώπου, νόμιμα ευρισκομένου στον αγωνιστικό χώρο και δεν είχε ως αποτέλεσμα την προσωρινή διακοπή ή την προσωρινή αναστολή έναρξης του αγώνα εκ μέρους του διαιτητή, τιμωρείται με χρηματική ποινή από δύο χιλιάδες (2.000) ευρώ έως τριάντα πέντε χιλιάδες (35.000) ευρώ».

Ενεργοποίηση για Κοτσώνη

Το Διαιτητικό Δικαστήριο ενεργοποίησε ποινή αφαίρεσης βαθμών από την Παναχαϊκή για οφειλές στον Δημήτρη Κοτσώνη.

Την Τρίτη (13/04) ανακοινώθηκε η σχετική απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου που υποχρεώνει την ΠΑΕ να τον εξοφλήσει:

«Κατά την τελευταία του συνεδρίαση, το Διαιτητικό Δικαστήριο Ποδοσφαίρου της Ε.Π.Ο. έλαβε τις εξής αποφάσεις.

Ενεργοποιεί σε βάρος της ΠΑΕ Παναχαϊκή, μέχρι την πλήρη και ολοσχερή εξόφληση του αιτούντος ποδοσφαιριστή - Δημητρίου Κοτσώνη του Γεωργίου, κατά τα διαλαμβανόμενα στο διατακτικό της 342/2020 τελεσίδικης απόφασης της Α΄ Ε.Ε.Ο.Δ./Ε.Π.Ο., την επιβληθείσα με την υπ’ αριθμ. 21/2021 απόφαση του παρόντος Δικαστηρίου ποινή της αφαιρέσεως τριών (3) βαθμών, από τον βαθμολογικό πίνακα του πρωταθλήματος που αγωνίζεται, εντός προθεσμίας πέντε (5) εργάσιμων ημερών από την επομένη της επίδοσης της παρούσας».

Υποστήριξη: SilkTech