Jurgen Klopp: The Social One - Η πρώτη συγγραφική δουλειά του Μάριου Μάντζου έχει ενδιαφέρον...

Δευτέρα, Απρίλιος 12, 2021 - 5:02μμ

Την πρώτη του συγγραφική προσπάθεια έκανε ο Πατρινός δημοσιογράφος, Μάριος Μάντζος, με το εξαιρετικά ενδιαφέρον βιβλίο “Jurgen Klopp: The Social One”.

Το βιβλίου που κυκλοφορεί από τις 29 Δεκεμβρίου, σε δύσκολες περιόδους, στα ηλεκτρονικά και μη βιβλιοπωλεία της χώρας, αποτελεί δημοσιογραφική έρευνα για τον άνθρωπο Κλοπ, έναν από τους κορυφαίος προπονητές του σύγχρονου ποδοσφαίρου και σίγουρα μία από τις πιο ιδιαίτερες προσωπικότητες.

Ο Μάριος Μάντζος αυτήν την περίοδο είναι μεταξύ άλλων υπεύθυνος του Γραφείου Τύπου του Πανελληνίου Συνδέσμου Αμειβομένων Πετοσφαιριστών (ΠΑΣΑΠ).

Ας δούμε λίγα βασικά για το βιβλίο

Κυκλοφορεί από τις 29 Δεκεμβρίου το «Jurgen Klopp: The Social One», ένα βιβλίο γραμμένο από Έλληνα δημοσιογράφο για την κορυφαία προσωπικότητα της σύγχρονης ποδοσφαιρικής ιστορίας.

Ο Μάριος Μάντζος σκιαγραφεί μέσα σε ένα βιβλίο 240 σελίδων την προσωπικότητα του προπονητή της Λίβεπουλ όχι μόνο από ποδοσφαιρική ματιά. Παρουσιάζει ψυχολογικές, κοινωνικές, ακόμη και πολιτικές πτυχές του Γερμανού, αναλύοντας το πόσο αρμονικά έχει ταιριάξει με τη νοοτροπία του Λίβερπουλ και το ιστορικό υπόβαθρο της ομάδας.

Στο προπύργιο του σοσιαλισμού, ο Κλοπ, με «όπλο» την αρχή της συλλογικότητας και την αγάπη για το συνάνθρωπο, μίλησε στην καρδιά του κόσμου της πόλης, έγινε ένα με τους φιλάθλους και αποτέλεσε τη μετενσάρκωση του θρυλικού ηγέτη της Λίβερπουλ, Μπιλ Σάνκλι, με εκσυγχρονισμένη μορφή.

Ο Γερμανός δίνει μαθήματα ζωής σε φιλάθλους και μη για το τι σημαίνει να είσαι πατρική φιγούρα, πώς να διαχειρίζεσαι την αποτυχία και πώς να μην τα παρατάς ποτέ, το γιατί δεν πρέπει να θεωρείς τον εαυτό σου ανώτερο των άλλων, το να αποδέχεσαι ότι δεν είσαι παντογνώστης και πολλά ακόμη.

Απόσπασμα από το βιβλίο:

Τον Οκτώβριο του 2015, ο Γιούργκεν Κλοπ κάλεσε όλους τους εργαζόμενους στην ομάδα και στο προπονητικό κέντρο στην πρώτη του συνάντηση με τους παίκτες της Λίβερπουλ και ζήτησε από τον καθένα ξεχωριστά να παρουσιάζεται στους παίκτες κι εκείνοι να χειροκροτούν. Μετά από μία διαδικασία διάρκειας περίπου 20 λεπτών, ο Κλοπ γύρισε στους ποδοσφαιριστές του και τους ρώτησε:

«Τους βλέπετε αυτούς τους ανθρώπους; Ξέρετε ποιοι είναι αυτοί;», για να πάρει την απάντηση των ποδοσφαιριστών ότι είναι το staff και να συνεχίσει: «Όχι. Δεν είναι το staff. Είναι η οικογένειά μας, η οικογένεια της Λίβερπουλ. Αυτοί οι άνθρωποι δουλεύουν για να μπορείτε εσείς να αποδίδετε στο 100%. Γνωρίζετε τα ονόματά τους; Να τους σέβεστε όπως θα σέβεστε κι εμένα, διότι είναι το ίδιο σημαντικοί με εμένα. Όλοι είμαστε υπεύθυνοι για όλα».

[…]

«Τα αποδυτήρια μίας ποδοσφαιρικής ομάδας είναι ένα πολύ καλό παράδειγμα για το πόσο χρωματιστός μπορεί να είναι ο πλανήτης. Χρησιμοποιείς όλες τις διαφορετικές κουλτούρες, όλες τις διαφορετικές δυνάμεις, όλους τους διαφορετικούς τρόπους εκπαίδευσης, προκειμένου να είσαι η καλύτερη δυνατή ομάδα», Γιούργκεν Κλοπ.

Το βιβλίο διανέμεται πανελλαδικά μέσω του eshop του bookoo.gr καθώς και από το φυσικό κατάστημα των Εκδόσεων Ψυχογιός στην Εμμ. Μπενάκη 13-15 στο κέντρο της Αθήνας.

ΠΑΡΑΓΓΕΙΛΕ ΤΟ ΕΔΩ: https://www.bookoo.gr/eshop/books/jurgen-klopp-the-social-one

*Ο Μάριος Μάντζος είναι δημοσιογράφος από την Πάτρα και διατελεί υπεύθυνος Τύπου του Πανελληνίου Συνδέσμου Αμοιβομένων Πετοσφαιριστών (ΠΑΣΑΠ).

Υποστήριξη: SilkTech