Σοκάρουν οι καταγγελίες για την ενόργανη: Προπόνηση με σπασμένα πόδια σε παιδιά 5 χρονών

Παρασκευή, Απρίλιος 9, 2021 - 10:52πμ

Η πρωταθλήτρια Ευρώπης στην Ενόργανη Γυμναστική, Δήμητρα Καστρίτση, μίλησε στο OPEN για τις καταγγελίες βίας λέγοντας πως γίνονταν προπονήσεις με σπασμένα πόδια σε παιδιά 5 χρονών, τους απαγόρευαν να φάνε λόγω του βάρους τους, ενώ τους εκβιάζαν πως θα τους διώξουν.

«Υπήρχε πολύ σκληρή κακοποίηση απέναντι σε αθλητές και αθλήτριες από πολύ μικρή ηλικία, λεκτική, με ξυλοδαρμούς, τιμωρίες, υπήρχαν παιδιά που λόγω του βάρους δεν μπορούσαν να φάνε. Τους απαγόρευαν να φάνε. Ετρωγαν οδοντόκρεμες», καταγγέλλει στο OPEN TV η Δήμητρα Καστρίτση. Η ίδια περιγράφει το πιο ακραίο περιστατικό που της έρχεται στο μυαλό: «Σίγουρα ήταν ο ξυλοδαρμός και δεν ήταν μία φορά. Να τονίσουμε ότι μιλάμε για πολύ μικρές ηλικίες, από 5 ετών, 8 χρόνων έως και 14 και φυσικά το να κάνεις και προπόνηση κάτω από τέτοια πίεση με τραυματισμούς, με σπασμένα χέρια, πόδια».

Η ίδια περιγράφει τον ξυλοδαρμό που υπέστη εκείνη όταν ήταν περίπου 12 ετών. «Οταν συνέβη, εγώ το είπα στους γονείς μου. Οι γονείς μου πήγαν και έπιασαν την προπονήτρια που ήταν τότε και την διοίκηση. Στην πορεία, με έναν μαγικό τρόπο, γινόμασταν υποχείρια και εμείς αλλά και οι γονείς. Μας εκβίαζαν πως θα μας διώξουν».

Υποστήριξη: SilkTech