B. Λιόλιος: «Ο Βασιλακόπουλος δεν ήθελε να κάνει εκλογές – Είμαστε απέναντί του»

Παρασκευή, Απρίλιος 9, 2021 - 2:02μμ

Απέναντι στον Γιώργο Βασιλακόπουλο δήλωσε ότι βρίσκεται ο Βαγγέλης Λιόλιος, που μίλησε στον bwinΣΠΟΡ FM και στους Σταύρο Χονδροθύμιο και Νίκο Ζέρβα.

Ο ισχυρός άνδρας του Προμηθέα Πάτρας και υποψήφιος πρόεδρος της ΕΟΚ ξεκαθάρισε ότι συμβαίνουν θλιβερά πράγματα για το μπάσκετ, ενώ πρόσθεσε ότι η διοίκηση Πρωτοδικείου ήταν ταφόπλακα.

Παράλληλα, επεσήμανε ότι έχει μαζέψει 220 υπογραφές από σωματεία και αποκάλυψε ότι δεν άφησαν τον κύριο Καλαϊτζάκη να συμμετέχει στην επίμαχη ψηφοφορία.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στους Σταύρο Χονδροθύμιο και Νίκο Ζέρβα:

- Γι’ αυτά που συμβαίνουν στο μπάσκετ: «Έχουν συμβεί πολλά πράγματα στο κομμάτι του αθλητισμού και δη στο μπάσκετ. Είναι πολύ θλιβερά τα πράγματα. Ο κύριος Βασιλακόπουλος δεν ήθελε να κάνει εκλογές. Σε καμία ομοσπονδία δεν έχει γίνει αυτό. Το προβλέψαμε. Οποιοσδήποτε λογικός άνθρωπος θα τα προέβλεπε».

- Για το τι ακριβώς συνέβη στην επίμαχη ψηφοφορία: «Ο κόσμος έχει τρελαθεί με αυτά που ακούει. Η ίδια η ομοσπονδία να δώσει ανοιχτά τι ακριβώς συνέβη. Να δώσει τα ηχητικά. Αυτά καταγράφονται. Θα ακούσετε απίστευτα πράγματα, που είναι θλιβερά για το μπάσκετ. Έχει ξεκινήσει νωρίτερα αυτή η ιστορία. Δεν ήθελα διοίκηση Πρωτοδικείου. Δεν γίνεται υποψήφιοι πρόεδροι να συμμετέχουν σε διοίκηση Πρωτοδικείου. Οδήγησαν την ομοσπονδία σε αυτή την κατάσταση. Άτομα όπως ο Βασιλακόπουλος και ο Τσαγκρώνης δεν θα μπορούσαν να είναι σε αυτή τη διοίκηση. Είναι απόλυτα σεβαστές οι αποφάσεις του δικαστηρίου. Μην ξεχνάμε ότι αυτή η διοίκηση ότι δεν είναι εκλεγμένη, είναι διορισμένη από το δικαστήριο. Δεν μας ενδιαφέρει ποιος θα είναι πρόεδρος, αλλά να είναι κάποιος που θα εφαρμόσει το νόμο. Δεν το έκανε ο Βασιλακόπουλος. Ήμασταν ανοιχτοί σε όποιον θέλει να είναι πρόεδρος. Το είπαμε. Είμαστε απέναντι στον Βασιλακόπουλο. Εδώ έχουμε σύμπνοια του Παπανικολάου με τον Βασιλακόπουλο. Ταυτίστηκε απόλυτα με τις αρχές του. Προέκυψε η πρόταση του κυρίου Φασούλα να κατέβει ως πρόεδρος ο Φάνης Χριστοδούλου. Εννοείται ότι τη στηρίξαμε. Απέναντι στον κύριο Βασιλακόπουλο. Υπήρχε ολιγαρχικό ύφος από την πλευρά του. Μόλις ξεκίνησε η ψηφοφορία, είδε ότι δεν του βγαίνουν τα κουκιά. Δεν επέτρεψαν στον κύριο Καλαϊτζάκη να ψηφίσει. Του είπαν ότι δεν είσαι νόμιμος. Στο 9-9 θα ήταν το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας και μετά θα πήγαινε σε κλήρωση. Εκεί θα ήταν 50-50. Ο κύριος Βασιλακόπουλος είχε μάθει να διατάζει. Τι έκανε; Κατέβασε το ZOOM. Διέκοψε τη σύνδεση μόνος του, επειδή έτσι γούσταρε. Είναι διορισμένος από το δικαστήριο για να εφαρμόσει το νόμο. Δεν άφησαν τον κύριο Καλαϊτζάκη να ψηφίσει. Ήταν μέσα στη σύνδεση και δεν τον άφησε. Προσωπικά τηρώ τους νόμους και σέβομαι 100% τις αποφάσεις του δικαστηρίου. Ήταν να πάμε στο δικαστήριο και να καταγγείλουμε τη συμπεριφορά του Βασιλακόπουλου και ζητήσαμε την άμεση αντικατάστασή τους. Δεν εφάρμοσαν τις διαδικασίες. Όταν είπαμε τα γεγονότα, οι δικηγόροι δεν τα αρνήθηκαν».

- Για το αν ήταν νόμιμη η παρουσία του κύριου Καλαϊτζάκη: «Ο κύριος Καλαϊτζάκης είχε ενημερωθεί από την Παρασκευή κι ενώ είχε παραιτηθεί ο κύριος Φιλίππου. Είχε προσκληθεί νομίμως και μπήκε να ψηφίσει. Αν το σκορ ήταν 10-8, θα τον άφηνε να ψηφίσει. Απλά δεν έβγαινε και γι’ αυτό δεν τον άφησε».

- Για ποιο λόγο οδηγηθήκαμε εκεί: «Θα βγει μια απόφαση του δικαστηρίου αύριο. Δεν έχει καμία σημασία όμως. Σε μία μέρα, σε ένα μήνα θα φύγει ο κύριος Βασιλακόπουλος. Δεν ήθελε να κάνει εκλογές. Υπάρχει κάποιος Έλληνας που να το πιστεύει αυτό; Γιατί άλλαξε την ημερομηνία;».

- Για την οργή των ανθρώπων που εμπλέκονται με το μπάσκετ: «Έχετε καταλάβει ότι είμαστε η μοναδική ομοσπονδία που δεν έχει κάνει εκλογές; Σας φαίνεται λογικό; Υπάρχει ένα σύστημα 40 ετών με πολλά προκάτ. Βγάζει νύχια το τελευταίο διάστημα γιατί βλέπει ότι πεθαίνει. Το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω. Η οργή των σωματείων ξεχειλίζει. Δεν έχει σημασία πότε θα φύγει, γιατί θα φύγει. Περιμέναμε 40 χρόνια. Το λένε τα σωματεία. Τα εκμεταλλεύονται και τα έχουν σε ομηρία. Δεν ενδιαφέρονται για τα σωματεία. Είναι οργισμένοι οι άνθρωποι. Να είναι σίγουροι ότι η μέρα αναγέννησης του ελληνικού μπάσκετ έρχεται. Θα χάσουν γιατί θα έχουν τελειώσει».

- Για τις υπογραφές που μάζεψε από τα σωματεία: «Μαζέψαμε 220 υπογραφές από τα σωματεία. Ένα προς ένα. Εδώ αμφισβητούν και τα αυτονόητα. Δεν θα αμφισβητήσουν αυτό; Τα έχουμε καταθέσει στο δικαστήριο. Θέλουν να δουν ποιοι είναι αυτοί για να τους πιέσουν. Δεν θα τα δουν όμως. Ας ρίξουν όση λάσπη θέλουν».

- Για τη λύση που προτείνει: «Μπορεί να γίνει πολύ απλό. Να γίνουν εκλογές. Δεν είναι δεδομένο. Εγώ ήθελα να γίνουν στις 28 του μηνός. Κάποιοι δεν ήθελαν. Γιατί δεν ήθελαν; Επειδή δεν θα έβγαιναν, επειδή ήξεραν ότι θα χάσουν».

- Για τη διοίκηση του Πρωτοδικείου: «Τον κόσμο τον απασχολούν πολύ πιο σοβαρά πράγματα. Δεν υπάρχει αθλητική δραστηριότητα. Είναι κλειστές οι ακαδημίες. Τα παιδιά τους δεν γυμνάζονται. Δεν έχει γίνει μία πρόταση από την ομοσπονδία. Τα σωματεία σβήνουν. Όσο καθυστερούμε, τα σωματεία βουλιάζουν. Είναι ταφόπλακα η διοίκηση Πρωτοδικείου».

- Για τις αποφάσεις που πρέπει να πάρουν: «Ποιος θα πάρει τις αποφάσεις; Υπάρχουν πολλά ανοιχτά θέματα. Για την Α2, για τις εθνικές ομάδες. Καταθέσαμε ένα αίτημα. Δώστε μας τα ταμειακά διαθέσιμα για να δούμε όλα τα στοιχεία. Υπάρχει πλήρης αδιαφάνεια. Ζήτησα να μας δώσουν τα οικονομικά στοιχεία. Είναι υποχρεωμένοι να το κάνουν. Αν δεν πληρώσουν δώρο του Πάσχα, τότε έχουν αυτόφωρο. Πρέπει να τηρούν το νόμο. Είναι διοίκηση Πρωτοδικείου. Θα είμαστε εκεί να τους ελέγχουμε για το αν τηρούν το νόμο. Θα τηρούμε όλες τις νόμιμες διαδικασίες. Δεν είναι μια διοίκηση που εκλέχθηκε και κάνει ό,τι θέλει».

- Για την απόφαση του δικαστηρίου αναφορικά με τη διοίκηση: «Αυτή είναι απόφαση του δικαστηρίου. Θα τη σεβαστούμε. Ήταν προσωπική μου επιλογή να μην είμαι στη διοίκηση του Πρωτοδικείου. Δεν ήθελα να είμαι. Δεν το θεωρούσα σωστό».

- Για τις εκλογές: «Πήραν μια απόφαση να κάνουν διά ζώσης τις εκλογές, που είναι παράνομο. Μπορεί να μας εγγυηθεί κάποιος ότι στις 30 του μηνός δεν θα υπάρχει πρόβλημα στις μετακινήσεις; Απλά, θέλουν να μην έρθουν πολλά σωματεία να ψηφίσουν. Να τηρήσουν τους νόμους. Να γίνουν εκλογές. Το θέλουν τα σωματεία. Δεν θα κουραστούν, δεν θα τα εξαντλήσουν».

- Για τα σωματεία: «Πρέπει να εξυπηρετούμε τα σωματεία. Να φτιάξουμε μια επιτροπή για τα σωματεία. Να δει η ομοσπονδία τα προβλήματα που έχουν τα σωματεία. Θα τηρηθεί ο νόμος; Υπάρχουν ενεργά σωματεία που δεν έχουν ΑΦΜ. Δεν θα εφαρμόσουν πάλι το νόμο. Για ποιο λόγο δεν μπήκαν όλα τα σωματεία; Για ποιο λόγο τα οδηγούν στο δικαστήριο; Αυτό που θέλουν είναι να μην κάνουν εκλογές».

- Για την αλλαγή στάσης του προέδρου του ΕΣΑΚΕ: «Δεν έχω πληροφόρηση, όπως όλοι οι Έλληνες. Ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ δεν είναι ένα όνομα. Εκπροσωπεί τον ΕΣΑΚΕ. Κι αυτό πρέπει να μας προβληματίσει. Μην ρωτάτε εμένα. Είναι θλιβερά όσα συμβαίνουν. Όλες οι ομοσπονδίες έχουν πάει στην επόμενη μέρα, εμείς καθόμαστε στην προηγούμενη. Γαντζωμένοι σε μια καρέκλα».

- Για το τι θα γίνει από 'δω και πέρα: «Δεν μπορούν αυτοί οι άνθρωποι που μας έφεραν εδώ, να έχουν λόγο. Ο κύριος Βασιλακόπουλος παρανόμησε. Αυτός κι εκείνοι που τον στηρίζουν. Εγώ θα σεβαστώ την απόφαση του δικαστηρίου. Να πηγαίνουμε με τις νόμιμες διαδικασίες. Το γεγονός πως έχουμε δύο διοικήσεις, έγινε μετά από συγκεκριμένα πράγματα. Κατέβηκε το ZOOM. Δεν έγινε από εμάς. Προχθές αποφάσισαν να γίνουν εκλογές στις 30 του μηνός. Αυτό καταδεικνύει ότι θέλει να φτάσει μέχρι την τελευταία ημέρα. Τηρώ τις διαδικασίες και σέβομαι τους θεσμούς. Θα υπάρχει απόλυτη διαφάνεια. Περιμένω ακόμα να τηρήσει τη διαδικασία προς τα μέλη της προσωρινής διοίκησης, όπως είναι υποχρεωμένη να το κάνει».

Υποστήριξη: SilkTech