Ο Μιχάλης Κουρέτας και το ΠΕΑΚ Πάτρας

Παρασκευή, Μάιος 7, 2021 - 10:00μμ

Για μια νέα εποχή στις εγκαταστάσεις του ΠΕΑΚ έκανε λόγο ο αντιπρόεδρος της διοίκησης, Μιχάλης Κουρέτας. Στάθηκε στα μεγάλα έργα που έχουν σχεδιαστεί και που θα αλλάξουν την εικόνα των εγκαταστάσεων προς όφελος των αθλούμενων.

Με εξαίρεση τους αγώνες του Προμηθέα, «Τόφαλος», «Πεπανός» και «Πετρόπουλος» παραμένουν κλειστά από τον περασμένο Νοέμβριο. Τούτο είχε ως αποτέλεσμα να υπάρξει οικονομία, ειδικά στο «Πεπανός» όπου δεν χρειάστηκε να ζεσταίνεται το νερό στις δεξαμενές, όμως λίγα ήταν τα κέρδη τελικά, καθώς ισοσκελίστηκαν με την αύξηση της τιμής του γκαζιού σε 0,81 ευρώ!
Το πιο σημαντικό έργο είναι η ενεργειακή αναβάθμιση του «Πεπανός» που ήδη έχει δρομολογηθεί!

ΤΙ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ
Τα έργα που περιλαμβάνονται στον φάκελο για την ενεργειακή αναβάθμιση του «Α. Πεπανός» προϋπολογισμού 2.200.000 ευρώ, είναι τα εξής:
- Αντικατάσταση συμβατικών φωτιστικών και λαμπτήρων από αντίστοιχα τεχνολογίας LED, στην κεντρική σάλα του Κολυμβητηρίου και στους εσωτερικούς χώρους αυτού (αποδυτήρια, γραφεία, λεβητοστάσια – μηχανοστάσια κ.λ.π.)
- Τοποθέτηση ισοθερμικών καλυμμάτων για την κάλυψη των κολυμβητικών δεξαμενών
- Εγκατάσταση Building Energy Management System
- Θερμομόνωση αγωγών
- Αντικατάσταση κουφωμάτων από νέα ενεργειακά κουφώματα
- Εγκατάσταση εξωτερικών σταθερών σκιάστρων
- Επιδιόρθωση μόνωσης στέγης
- Επισκευή και αποκατάσταση όλων των επιφανειών οπλισμένου σκυροδέματος.
- Εγκατάσταση μονάδας Συμπαραγωγής Ηλεκτρισμού Θερμότητας και Ψύκτη Απορρόφησης.
Οι προτεινόμενες παρεμβάσεις αναμένεται να προκαλέσουν εξοικονόμηση ενέργειας της τάξης του 40%.
Εκτιμάται ότι εντός του έτους το έργο θα έχει υλοποιηθεί.
Επίσης αναμένεται άμεσα να λυθεί και το πρόβλημα με το υπόγειο του «Τόφαλος», που αφορά στην έγκριση πυρασφάλειας. Ενας χώρος σχεδόν όσο και η επιφάνεια της κεντρικής σάλας, που θα ανακουφίσει την ανάγκη που υπάρχει για κλειστά γυμναστήρια.
Σε ότι αφορά το παρακείμενο βοηθητικό, που έχει προβλήματα στατικότητας έχει εγκριθεί το έργο αποκατάστασης από την ΓΓΑ!
Ο Μιχάλης Κουρέτας έκανε λόγο για ευτυχή συγκυρία, καθώς όλες οι Αρχές ΠΕΑΚ, Περιφέρεια, ΓΓΑ, συνεργάζονται αρμονικά, έχοντας άλλωστε κοινή πολιτική αφετηρία.

Η ΜΕΛΕΤΗ
Ανάβει "πράσινο φως" για την Αγυιά και επιλύεται το χρόνιο πρόβλημα της αδειοδότησης εγκαταστάσεων του ΠΕΑΚ Πάτρας, με την απόφαση Διακήρυξης για τον διαγωνισμό της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας πρόσληψης τεχνικού συμβούλου για την ανάπλαση της εγκατάστασης του πρώην κολυμβητηρίου και τον έλεγχο και την επικαιροποίηση της μελέτης αποκατάστασης του βοηθητικού του κλειστού γυμναστηρίου Δ. ΤΟΦΑΛΟΣ, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΠΕΑΚ.
Η προκήρυξη που γίνεται στα πλαίσια του μνημονίου μεταξύ της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας ανοίγει πλέον το δρόμο της υλοποίησης των έργων στην Αγυιά καθώς και όλων των απαιτούμενων παρεμβάσεων για την ασφαλή επαναλειτουργία του βοηθητικού του Δ. Τόφαλος.
Παράλληλα, λύεται σε μόνιμη βάση το θέμα της αδειοδότησης του Δ. Τόφαλος.

WHO IS WHO
Ο Μιχάλης Κουρέτας γεννήθηκε το 1965 και υπήρξε για πολλά χρόνια διεθνής αθλητής του Ναυτικού Ομίλου Πατρών και ακολούθως διεθνής διαιτητής υδατοσφαίρισης, ενώ σήμερα επιχειρηματίας που δραστηριοποιείται στον χώρο των ιατρικών και φαρμακευτικών ειδών. Είναι μέλος της υπό τον Νίκο Παπαδημάτο, διοικούσας επιτροπής του ΠΕΑΚ από το 2019.
Ξεκίνησε από την κολύμβηση του Ν.Ο. Πατρών το 1979 και από το 1980 στην ομάδα πόλο, όντας βασικός από το 1981. Το 1984 πήρε μεταγραφή στον Ολυμπιακό Πειραιώς όπου αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ της Α1 εθνικής στην πρώτη του σεζόν. Το 1990 επέστρεψε στον Ν.Ο. Πατρών για να σταματήσει το 1993. Στην εθνική Ελλάδος ανδρών αγωνίστηκε την περίοδο που προπονητής ήταν ο Ιταλός Λίνο Ριπέτο.
Μετά το τέλος της καριέρας του έγινε διαιτητής υδατοσφαίρισης με σήμα της FINA. Έχει σφυρίξει στο ελληνικό πρωτάθλημα αλλά και σε όλες σχεδόν τις διεθνής διοργανώσεις. Το 2009 σφύριξε τον τελικό του FINA World League, κορυφαία στιγμή στην καριέρα του.

ΤΑΣΣΟΣ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ

Αυτά και άλλα πολλά θέματα στο 2ο τεύχος του περιοδικού Sports Voice που κυκλοφορεί δωρεάν σε όλη την Πάτρα
Μπορείτε να βρείτε το Sports Voice στα εξής σημεία:
Auto Parking Patras
Γεροκωστοπούλου 12 & Ρήγα Φεραίου
2610 271014
COPYCAT
Φωτοτυπικό κέντρο
Καρόλου & Ρήγα Φεραίου 2610 221217
ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Κέντρο τύπου Παντανάσσης 24
2610 273040
ΜΑΤΘΑΙΟΥ
Μini market
Αγίου Κωνσταντίνου 37, Αγυιά 2610 435052
ΚΑΚΚΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
Μini market
Μεγάλου Αλεξάνδρου 1 & Ποσειδώνος, Ρίο
2610 910216
ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗ ΙΟΥΛΙΑ – Μini market
Πάροδος Αρόης 10, Αρόη 2610 273563
ΛΕΧΟΥΡΙΤΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ
Μini market
Ακτή Δυμαίων 126, Ιτιές 2610 528758
ΤΖΟΥΡΑΜΑΝΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Μini market
Πατρών – Κλάους 64, πλησίον πύλης Achaia Clauss
2610 520633
Τ.S

Υποστήριξη: SilkTech