Ο ΠΣΑΤ ψηφίζει τους καλύτερους Έλληνες αθλητές του 2020

Τρίτη, Απρίλιος 6, 2021 - 11:52μμ

Ξεκίνησε η ψηφοφορία για την ανάδειξη των κορυφαίων αθλητών, αθλητριών, ομάδων και προπονητών για το 2020. Πρόκειται για τον μακροβιότερο θεσμό του ελληνικού Αθλητισμού, που άρχισε το 1954 και συμπληρώνει 67 χρόνια. Πρόκειται για μια διαδικασία, που διεξάγεται κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες. Και στον ΠΣΑΤ αποφασίσαμε ότι έπρεπε να συνεχιστεί. Προσαρμοσμένη βέβαια στις νέες συνθήκες.

Εδώ και 13 μήνες, λόγω της πανδημίας, ζούμε σε μια δύσκολη εποχή. Με πολλές στερήσεις και με αποκλεισμούς. Ο αθλητισμός έχει δεχτεί μεγάλα χτυπήματα και κανένας δεν γνωρίζει πότε θα επιστρέψει στην κανονικότητα. Το ενδιαφέρον των πολιτών, είναι λογικό, να στρέφεται πρώτα από όλα στην υγεία και την επιβίωση. Στις περισσότερες χώρες δεν υπάρχουν θεατές στις εξέδρες. Το 2020 αναβλήθηκαν ή ματαιώθηκαν μεγάλες διοργανώσεις. Ακόμη και οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο μετατέθηκαν για το καλοκαίρι του 2021, κάτι που συνέβη για πρώτη φορά, σε καιρό ειρήνης, στα 124 χρόνια του θεσμού.

Η ψηφοφορία αυτή είναι ξεχωριστή σε σχέση με το παρελθόν και είναι ξεχωριστή, γιατί οι αθλητικές διοργανώσεις το 2020 ήταν περιορισμένες. Όμως, κρίναμε ότι δεν θα έπρεπε να διακοπεί, ούτε και προσωρινά ο ιστορικός  θεσμός. Η Αθλητική Δημοσιογραφία μπορεί να είναι σε δύσκολη καμπή, αλλά οι συνάδελφοι αγωνίζονται, αντιστέκονται, με τον Σύνδεσμο να στέκεται δίπλα τους. Και αυτό το είχαμε κάνει γνωστό μέσα από το Κοινωνικό Μήνυμα του ΠΣΑΤ, που δημιουργήθηκε πριν από 10 μήνες για να αναδείξει τον σημαντικό ρόλο της Αθλητικής Δημοσιογραφίας. Ήταν ένα μήνυμα που μεταδόθηκε σε όλα τα πανελλαδικά και περιφερειακά κανάλια της χώρας.

Είμαστε λοιπόν παρόντες κι αυτή τη φορά για την ανάδειξη των κορυφαίων, ανάμεσα σε όσους βέβαια κατάφεραν να αγωνιστούν. Έχουμε χρέος να τους τιμήσουμε, έστω και κάτω από τέτοιες συνθήκες.

Υποστήριξη: SilkTech