ΕΣΠΕΠ: Ετοιμαζόμαστε με την «Ελευθερία του σέρβις»

Κυριακή, Απρίλιος 4, 2021 - 9:02πμ

Η διοίκηση της ΕΣΠΕΠ  έστειλε επιστολή με την οποία έκανε γνωστό πως κάνει ετοιμασίες για την επιστροφή στη κανονικότητα των προπονήσεων αλλά και τη δημιουργία γηπέδων beach και grass βόλεϊ  σε Δήμο Πατρέων και Δήμο Δυτικής Αχαΐας.

Η ανακοίνωση:

«Η περιπέτεια που βιώνουμε με τον covid-19 και την αναστολή των αθλητικών δραστηριοτήτων κάποια στιγμή θα λάβει τέλος.

Ως Ένωση, σχεδιάζουμε η επαναφορά στις προπονήσεις όταν επιτραπούν εκτός των κλειστών γυμναστηρίων με τον περιορισμένο αριθμό, να εκμεταλλευτούμε τον καιρό της χώρας μας και μεταφέρουμε την αθλητική δραστηριότητα και σε ανοικτούς χώρους.

Επειδή το Βόλεϊ παίζετε παντού, εκτός των τουρνουά Beach Volley που θα διοργανωθούν σε εγκαταστάσεις, μπορούμε να δώσουμε τη δυνατότητα να γνωρίσουν το άθλημα και μέσω το Grass Volley, σε πάρκα και πλατείες.

Τις τελευταίες μέρες έχουμε στείλει επιστολές σε Δήμους, για τη δημιουργία ανοικτών εγκαταστάσεων Grass Volley, καθώς τη βελτίωση ή δημιουργία νέων εγκαταστάσεων Beach Volley.

Συγκεκριμένα η ΕΣΠΕΠ έχει ήδη απευθυνθεί στους παρακάτω Δήμους καταθέτοντας τις παρακάτω προτάσεις, ενώ συντάσσει αντίστοιχες προτάσεις και για άλλος Δήμους στη ζώνη ευθύνης της.

- Για το Δήμο της Σπάρτης ζητήσαμε να αξιοποιηθούν τα γήπεδα του beach volley που βρίσκονται στο Στάδιο, καθώς επίσης και να δημιουργηθούν γήπεδα Grass Volley εντός το πάρκου Γουδέ. Επίσης προτείναμε να κατασκευαστούν γήπεδα Grass & beach Volley και στο οικόπεδο της Α.Ε. ΦΑΡΙΔΟΣ στο Ξηροκάμπι.

- Για το Δήμο Δυτικής Αχαΐας, καταθέσαμε τη πρόταση για δημιουργία στο υπό διαμόρφωση του παραλιακού πάρκου, αντίστοιχα και γηπέδου Grass Volley.

- Για το Δήμο Πατρέων προτείναμε να κατασκευαστούν γήπεδα Grass Volley στο Νότιο Πάρκο, στο Πάρκο του Κόκκινου Μύλου στην Παραλία Πατρών, στη πλατεία Χατζή, εντός των εγκαταστάσεων της πλαζ του τέως ΕΟΤ και στο υπό διαμόρφωση πάρκο στο Πλατανόδασος.

- Το επόμενο χρονικό διάστημα αντίστοιχες παρεμβάσεις της Ένωσης θα γίνουν και σε άλλους Δήμους της Πελοποννήσου, ώστε σε συνεργασία με τα τοπικά σωματεία, να επαναφέρουμε τους μικρούς αθλητές και αθλήτριες στο Βόλεϊ, με ασφάλεια τηρώντας παράλληλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα της Γ.Γ.Α.».

Υποστήριξη: SilkTech