Το «ΕΘΝΟΣ ΣΠΟΡ» στο αφιέρωμα του ΠΣΑΤ με τηλεδιάσκεψη

Τρίτη, Μάρτιος 30, 2021 - 9:02πμ

Συνεχίζεται την Τρίτη 30 Μαρτίου η μεγάλη πρωτοβουλία του ΠΣΑΤ για την ανάδειξη των εφημερίδων που …έγραψαν ιστορία στα αθλητικά πράγματα της χώρας μας και στον καθοριστικό ρόλο που είχαν οι Αθλητικοί Συντάκτες. Τη σκυτάλη, αυτή τη φορά, παίρνει η έκδοση του εβδομαδιαίου περιοδικού ΕΘΝΟΣ ΣΠΟΡ, ένθετου της εφημερίδας ΕΘΝΟΣ, για περίπου μια εικοσαετία.

Ενός περιοδικού σταθμού, που δημιουργήθηκε από μια ομάδα συνεργατών, με επικεφαλής τον αείμνηστο Ανδρέα Μπόμη και κυκλοφόρησε για πρώτη φορά στις 16 Μαρτίου 1992. Επρόκειτο για ένα πλήρες αθλητικό περιοδικό, που κατάφερε κυρίως η ισχυρή δημοσιογραφική ομάδα  να κυκλοφορεί με την ταχύτητα της εφημερίδας. Από το πρώτο έως το τελευταίο φύλλο.   

Η παρουσίαση θα γίνει την προσεχή Τρίτη 30 Μαρτίου 2021, μεταξύ των ωρών 12.00 και 14.00 και θα μεταδοθεί από το αθλητικό κανάλι του ΠΣΑΤ στο YouTube και από τη σελίδα του ΠΣΑΤ στο Facebook.

Θα συναντηθούμε λοιπόν όλοι εκεί, διαδικτυακά, μαζί με τους  πρωταγωνιστές του ΕΘΝΟΣ ΣΠΟΡ, με τους ανθρώπους που δούλεψαν σκληρά. Μην χάσετε ούτε αυτό το ραντεβού!

Ο ΠΣΑΤ συνεχίζει λοιπόν αυτά τα σημαντικά και πρωτοποριακά αφιερώματα. Η αρχή έγινε με την ιστορική «Αθλητική Ηχώ», των εκδοτών Αθανασίου Σέμπου και Γιώργου Γεωργαλά, που άνοιξε τον διαδικτυακή κούρσα μέσα σε κλίμα ιδιαίτερα συγκινησιακό. Ακολούθησε η εφημερίδα ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ με το υπέροχο πολυσέλιδο Αθλητικό Ένθετο, το οποίο με την καθοδήγηση του αείμνηστου Σταύρου Ρεπανά και άξιων συναδέλφων, προσέφερε στους αναγνώστες πλήρη ενημέρωση για όλα τα σπορ και όλες τις ομάδες. Ο «Φίλαθλος» με ιδρυτή το Νίκο Καραγιαννίδη ήρθε αμέσως μετά. Ήταν μια εφημερίδα, η οποία στα περίπου 30 χρόνια κυκλοφορίας της καθιερώθηκε για την ανατρεπτική γραμμή της.

ΥΓ. Όποιος συνάδελφος, μέλος του ΠΣΑΤ, έχει εργαστεί στο ΕΘΝΟΣ ΣΠΟΡ και επιθυμεί να συμμετάσχει στην παρουσίαση, θα πρέπει να το δηλώσει εγκαίρως, με email, στη διεύθυνση [email protected]. Η τηλεφωνική επικοινωνία με τα γραφεία του ΠΣΑΤ είναι αυτές τις ημέρες κάπως δύσκολη, γιατί ο Σύνδεσμος μετέχει στο πρόγραμμα αναστολής εργασίας.

Υποστήριξη: SilkTech