Φόρμουλα 1: Ο Φερστάπεν την πρώτη pole position της χρονιάς - ΒΙΝΤΕΟ

Κυριακή, Μάρτιος 28, 2021 - 1:02μμ

Ο 23χρονος Ολλανδός Μαξ Φερστάπεν (Red Bull-Honda) θα εκκινήσει σήμερα Κυριακή (28/3, 18:00) από την pole position στον εναρκτήριο αγώνα της χρονιάς του Μπαχρέιν για τη νέα σεζόν στη Φόρμουλα 1.

Μαζί του στην πρώτη γραμμή εκκίνησης θα βρεθεί και ο Βρετανός παγκόσμιος πρωταθλητής, Λιούις Χάμιλτον, ενώ στη δεύτερη σεριά θα βρεθεί ο Φινλανδός Βάλτερι Μπότας (Mercedes) και ο Σαρλ Λεκλέρκ (Μονακό-Ferrari).

Ο Ολλανδός επιβεβαίωσε τη γενική εικόνα του χειμώνα ότι η RBR-Honda σε απόλυτη ταχύτητα, στον ένα γύρο και με τη μαλακή γόμα, υπερτερεί της Mercedes W12. Ωστόσο, με τη μέση γόμα, ο Χάμιλτον ήταν ταχύτερος στο Q2 - γεγονός που επιφυλάσσει μια πιο ενδιαφέρουσα μάχη στο αυριανό GP.

Ωστόσο, αυτή ήταν και μια φαντασμαγορική οδηγική επίδοση από τον Φερστάπεν, ο οποίος βρίσκοντας την τέλεια ισορροπία στη ρύθμιση της RB16B στον τελευταίο γύρο του Q3, έκανε τον ταχύτερο χρόνο και στους τρεις τομείς της πίστας - και ήταν ο μόνος που έπεσε κάτω από το 1:29.

Την ίδια ώρα, ο Χάμιλτον δήλωνε ότι δεν μπορούσε να κάνει κάτι παραπάνω, και η Mercedes ότι δεν θα μπορούσε να του είχε ζητήσει κάτι περισσότερο, για τη μάχη της πολ ποζίσιον.

Στον αγώνα, όμως, ο Βρετανός αναμένεται να μπορεί να κάνει πολλά περισσότερα, διότι στο Q2, με τη μέση γόμα, ήταν ταχύτερος του Φερστάπεν κατά 0,2 και 0,1 δευτ. στους δύο γύρους τους. Οι RBR και οι Mercedes θα εκκινήσουν τον αγώνα με το πλεονέκτημα της μέσης γόμας, έχοντας κάνει με αυτήν τον ταχύτερο γύρο τους στο Q2.

Το ιταλικό μονοθέσιο επιβεβαίωσε την τεράστια πρόοδο του χειμώνα στη Scuderia για την επίλυση των μεγάλων περσινών προβλημάτων, ήταν 1 δέκατο μπροστά από την Alpha Tauri και 3 δέκατα από τη McLaren - και μαζί μόλις τρία δέκατα πίσω από τη Mercedes του Χάμιλτον.

Ένα βήμα πίσω, σε αυτή την πολυπρόσωπη μάχη των ομάδων μέσης δυναμικότητας, βρίσκονται η Alpine και η Aston Martin, που κατάφεραν μόνο να μπουν στη δεκάδα της εκκίνησης - παρότι ο Φερνάντο Αλόνσο φάνηκε σαν να μην έλειψε μια μέρα. Για την ακρίβεια, ήταν ο Αλόνσο που θυμάται κανείς πριν τον κυριεύσει η απογοήτευση στη Ferrari και στη McLaren.

Η πρώτη δεκάδα των κατατακτήριων δοκιμών των οδηγών και οι χρόνοι τους για το γκραν πρι του Μπαχρέιν έχει ως εξής:

1. Μαξ Φερστάπεν (Ολλανδία/Red Bull-Honda)        1:28.997

2. Λιούις Χάμιλτον (Βρετανία/Mercedes)            1:29.385

3. Βάλτερι Μπότας (Φινλανδία/Mercedes)            1:29.586

4. Σαρλ Λεκλέρκ (Μονακό-Ferrari)                  1:29.678

5. Πιέρ Γκασλί (Γαλλία/AlphaTauri-Honda)          1:29.809

6. Ντάνιελ Ρικιάρντο (Αυστραλία/McLaren-Mercedes) 1:29.927

7. Λάντο Νόρις (Μ. Βρετανία/McLaren-Mercedes)     1:29.974

8. Κάρλος Σάινθ Τζούνιορ (Ισπανία/Ferrari)        1:30.215

9. Φερνάντο Αλόνσο (Ισπανία/Alpine-Renault)       1:30.249

10. Λανς Στρολ (Καναδάς/Aston Martin-Mercedes)    1:30.601

Υποστήριξη: SilkTech