Καταγγελία Φασούλα για… μισή αλήθεια στην αναβολή των εκλογών - ΦΩΤΟ

Τετάρτη, Μάρτιος 24, 2021 - 11:02μμ

Αυξάνονται διαρκώς οι καταγγελίες σε βάρος της απόφασης της ΕΟΚ να αναβάλλει τις εκλογές που ήταν προγραμματισμένες για την ερχόμενη Κυριακή 28/3. Ο Παναγιώτης Φασούλας σήμερα δημοσιοποίησε και το περιεχόμενο της προσωρινής διαταγής που κέρδισαν κάποια σωματεία και πάνω στην οποία «πάτησε» η Ομοσπονδία για την αναβολή, κάνοντας επίθεση με βαρείς χαρακτηρισμούς.

Την ημέρα που ανακοινώθηκε η μετάθεση των εκλογών για τις 23/5, είχε αντιδράσει έντονα ο Βαγγέλης Λιόλιος, ακολούθησαν τρεις από τους συμβούλους που συμμετείχαν στο συμβούλιο, ενώ χθες ήρθε και ο ΕΣΑΚΕ να ζητήσει σύγκλιση έκτακτη συνεδρίασης.

Επί της ουσίας, τα ζητήματα που καταγγέλλονται είναι δύο. Πρώτον ότι η προσωρινή διαταγή δεν αναφέρεται σε αναβολή εκλογών, αντίθετα λέει για 28/3, παρά για δικαίωμα εγγραφής σωματείων στο μητρώο. Δεύτερον, ότι σε αυτή την υπόθεση έπρεπε να έχει κληθεί και η ΓΓΑ , που ελέγχει το μητρώο και το ποιοι έχουν δικαίωμα εγγραφής βάσει Νόμου.

Άρα, ότι αυτή η διαταγή έπρεπε αν όχι να έχει συμμετοχή της Πολιτείας στη διαδικασίας πριν την έκδοσή της, τουλάχιστον να της κοινοποιηθεί άμεσα και οι εκλογές να γίνουν κανονικά στις 28/3 με ή χωρίς αυτά τα σωματεία.

Όπως φαίνεται, οι αντιδράσεις πληθαίνουν όπως και τα στοιχεία και αναμένονται κι άλλες εξελίξεις.

Αναλυτικά η δήλωση του Παναγιώτη Φασούλα:

«Ως υποψήφιος Πρόεδρος και ως παράταξη «Πρώτα το Μπάσκετ» για τις εκλογές της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, σεβόμαστε απόλυτα τόσο το Νόμο όσο και τις δικαστικές αποφάσεις .

Επίσης, από την αρχή αυτής της μακράς προεκλογικής διαδικασίας διεκδίκησα με κάθε τρόπο τον μη αποκλεισμό των αθλητικών σωματείων του μπάσκετ από τη εκλογική διαδικασία και θα συνεχίσω να θεωρώ ότι η δυναμική του ελληνικού μπάσκετ δεν περιορίζεται στον αριθμό των αθλητικών σωματείων που εισήλθαν στο μητρώο της ΓΓΑ μέχρι την 31/12/2020.

Οφείλω όμως να ενημερώσω την Κοινωνία του Μπάσκετ για το πραγματικό περιεχόμενο της περιβόητης πλέον Προσωρινής Διαταγής του Πρωτοδικείου Αθηνών με επίκληση της οποίας αναβλήθηκε η Εκλογοαπολογιστική Γ.Σ. της 28/3/2012, χωρίς όμως ποτέ το πλήρες περιεχόμενο αυτής να γνωστοποιηθεί στα μέλη του Δ.Σ. της ΕΟΚ την 23.3.2021 οπότε και συνεδρίασαν και αποφάσισαν.

Η πλήρης αλήθεια λοιπόν είναι ότι η δικαστική απόφαση η οποία εκδόθηκε στις 18/3/2021 επέτρεψε (ορθώς) την εγγραφή στο Μητρώο της ΓΓΑ των 21 σωματείων που προσέφυγαν με δικαίωμα εκλέγειν και εκλέγεσθαι για την επικείμενη Γ.Σ της 28ης Μαρτίου 2021.

Έτσι εξηγείται λοιπόν η συνειδητή σκοπιμότητα της Ηγεσίας της ΕΟΚ:

α) να μη γνωστοποιήσει μέχρι σήμερα το ανωτέρω πλήρες διατακτικό της απόφασης,

β) να μην το εγχειρίσει στα μέλη του ΔΣ ενώ της είναι γνωστό ήδη από τις 18/3/2021 και να το αποκρύπτει μέχρι τώρα και

γ) να το ερμηνεύει κατά το δοκούν μεταθέτοντας την ημερομηνία των εκλογών αντίθετα με το Νόμο.

Η μισή αλήθεια που διακινούν οι κύκλοι της απερχόμενης διοίκησης της ΕΟΚ και οι εκλεκτοί της είναι χειρότερη από το ψέμα και αντίστοιχα κρίνονται από την κοινωνία του μπάσκετ. Δεν προτίθενται να ασκήσουν χρηστή διοίκηση ούτε τις τελευταίες τους στιγμές χωρίς να ενδιαφέρονται για το ελληνικό μπάσκετ και την τύχη του κατ’ ελάχιστον».

Υποστήριξη: SilkTech