Η Ολυμπιάδα αποκτά το σπίτι της

Το 1990 η διοίκηση της Ολυμπιάδας αγόρασε οικόπεδο εξ ιδίων πόρων στην περιοχή Ταραμπούρα για την κατασκευή ιδιόκτητου γηπέδου.

Το 1992 το όνειρο αρχίζει και παίρνει σάρκα και οστά ύστερα από την ξαφνική ανακοίνωση της έξωσης από το γήπεδο στην οδό Φωκαίας όπου στεγάζοταν, προκειμένου να κατασκευαστούν πολυκατοικίες. Με γοργούς ρυθμούς κατασκευάζεται ανοιχτό γήπεδο στο ιδιόκτητο οικόπεδο με τον κρυφό πόθο κάποια στιγμή το γήπεδο αυτό να "σκεπαστεί".

Στις 25 Φεβρουαρίου του 1997 ο τότε Υφυπουργός Αθλητισμού Ανδρέας Φούρας εγκαινιάζει της εργασίες για την κατασκευή του κλειστού γηπέδου μας. Με τον τρόπο αυτό ένα όνειρο δεκαετιών αρχίζει σιγά - σιγά να γίνεται πράξη. Στις 5 Φεβρουαρίου 2000 το όνειρο έγινε πραγματικότητα. Ο υφυπουργός Αθλητισμού Ανδρέας Φούρας εγκαινιάζει το κλειστό γυμναστήριο  μέσα σε κλίμα απεριόριστης χαράς και συγκίνησης και παρουσία 2.500 και πλέον φίλων της Ολυμπιάδας. Εκεί στεγάζεται σήμερα η Ολυμπιάδα.

Εχει χωρητικότητα 3.000 θέσεων. Οι διαστάσεις του αγωνιστικού χώρου είναι 36,5μ.Χ33μ. με 15μ. ύψος. Το δάπεδο είναι παρκέ και ο φωτισμός έντασης 1.600 λουξ. Διαθέτει στη μια πλευρά μεγάλη υπερυψωμένη κερκίδα, χωρητικότητας 2.000 θεατών. Στην απέναντι πλευρά υπάρχει πτυσσόμενη κερκίδα που όταν ανοίγει αυξάνει τη συνολική χωρητικότητα του κλειστού στους 3.000 θεατές. Υπάρχουν και πολλοί υποστηρικτικοί χώροι, όπως γραφεία, κυλικεία, αποδυτήρια κλπ.

Τ.S

Υποστήριξη: SilkTech