Ο ΠΑΟΚ πήρε το ντέρμπι των «δικεφάλων» για την πρεμιέρα των πλέι οφ - ΒΙΝΤΕΟ

Κυριακή, Μάρτιος 21, 2021 - 9:41μμ

Παιχνίδι με πάθος και ένταση έγινε στην Τούμπα μεταξύ των δυο Δικεφάλων στην πρεμιέρα των πλέϊ-οφ του πρωταθλήματος, όπου ο ΠΑΟΚ πήρε δίκαιη και σημαντική νίκη με 3-1 επί της ΑΕΚ.

Μόλις στο 3' ο ΠΑΟΚ πήρε προβάδισμα στο σκορ με γκολ του Αντρίγια Ζίφκοβιτς, που με ωραίο γωνιακό σουτ από αριστερά,  μετά από κεφαλιά ασίστ του Ινγκασον,  παραβίασε την εστία του Αθανασιάδη για το 1-0.

Το γκολ έδωσε καλή ψυχολογία στον ΠΑΟΚ, αλλά και ζωήρεψε την Ενωση που άρχισε επιθέσεις για την ισοφάριση. Την καλή ευκαιρία όμως την έχασε ο ΠΑΟΚ με τον Σβαμπ στο 21' η κεφαλιά του οποίου από το σημείο του πέναλτι έφυγε άουτ.

Με παιχνίδι τακτικής ο ΠΑΟΚ συνέχισε στον ρυθμό αυτό και στο 30' από ασίστ του Ελ Καντουρί, ο Σφιντέρσκι με σουτ από πλάγια θέση πέτυχε γκολ, που όμως με υπόδειξη από τον διαιτητή VAR ακυρώθηκε στην φάση που ο Μαροκινός χρησιμοποίησε το  χέρι του.

Η ΑΕΚ αφυπνίστηκε στο τέλος του ημιχρόνου αφού ως τότε  προσπαθούσε χωρίς νεύρο και οργάνωση και με τον Πασχαλάκη να περνάει ένα ήσυχο 40λεπτο.. Μόλις στο 42΄ ένα σουτ του Ολιβέϊρα, άστοχο, καταγράφηκε σαν η πρώτη τελική της ΑΕΚ στο πρώτο μέρος για να έρθει η ισοφάριση των φιλοξενούμενων στο 4ο των καθυστερήσεων από πλασέ του Ολιβέϊρα σε πολύ ωραία ασιστ του Μάνταλου.

Με την έναρξη της επανάληψης, λίγα μόλις δευτερόλεπτα από το ξεκίνημα ο Σφιντέρσκι πέτυχε πολύ όμορφο γκολ με υποδειγματικό πλασέ,  σε ασίστ του Τζόλη στο 46'.

Στο 50' σουτ του Ανσαριφάρντ έδιωξε σε κόρνερ με επέμβαση ο Πασχαλάκης. Ο ΠΑΟΚ ξαναβρήκε μετά το 2-1 έναν καλύτερο αγωνιστικό ρυθμό και επιχείρησε να διασφαλίσει τη νίκη με 'ένα τρίτο γκολ.

Στο 65' από σέντρα του Γκαρσία στο δεύτερο δοκάρι, ο Ολιβέιρα, επιχείρησε το σουτ αλλά ο Πασχαλάκης απομάκρυνε έγκαιρα.

Στο 75' ο Πάμπλο Γκαρσία  πέρασε εκτός αγώνα τον καλύτερο του παίκτη σήμερα Κάρολ  Σφιντέρσκι ολότελα ανεξήγητα για να τον αντικαταστήσει με τον Κρμέντσικ που στο 80΄έχασε μοναδική ευκαιρία για τρίτο γκολ  σουτάροντας άστοχα από θέση βολής.

Ο ΠΑΟΚ  τέλειωσε τον αγώνα στο 89΄ με ωραίο πλασέ του Αντρίγια Ζίφκοβιτς και πάλι, , σε ασίστ του Κρμέντσικ. Το 3-1 είναι η δίκαιη επιβράβευση του ΠΑΟΚ που πήρε το πρώτο από τα 10 παιχνίδια του μίνι αυτού πρωταθλήματος.

Διαιτητής: Νταμπάνοβιτς (Μαυροβούνιο) που έκανε και πολλά λάθη.

Κίτρινες: Ροντρίγκο, Σβαμπ, Πασχαλάκης, Σιμάνσκι, Σάκχοφ

ΠΑΟΚ (Πάμπλο Γκαρσία): Πασχαλάκης, Ροντρίγκο, Ίνγκασον, Κρέσπο, Μπάμπα, Αουγκούστο, Σβαμπ, Ελ Καντουρί (87' Μιχαηλίδης), Ζίβκοβιτς, Τζόλης (68' Μουργκ), Σβιντέρσκι (75' Κρμέντσικ)

AΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Αθανασιάδης, Λόπες, Σβάρνας, Λάτσι, Μπακάκης (81΄Νταντσένκο), Σιμάνσκι (58' Σάκχοφ), Κρίστιτσιτς (82΄Κοσίδης), Μάνταλος, Ολιβέιρα, Γκαρσία, Ανσαριφάρντ (68' Αλμπάνης)

Υποστήριξη: SilkTech