Χωρίς ξένους θεατές οι Ολυμπιακοί Αγώνες

Πέμπτη, Μάρτιος 11, 2021 - 10:02πμ

Η κυβέρνηση της Ιαπωνίας αποφάσισε οριστικά να μην επιτρέψει την παρουσία θεατών από το εξωτερικό στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, όπως αναφέρει το ιαπωνικό πρακτορείο ειδήσεων Kyodo.

Το μέτρο αυτό λαμβάνεται προκειμένου να αποτραπεί ενδεχόμενη διάδοση του κορωνοϊού στο εσωτερικό της ασιατικής χώρας, η οποία θα φιλοξενήσει το μεγάλο αθλητικό ραντεβού με ένα χρόνο καθυστέρηση, από τις 23 Ιουλίου έως τις 8 Αυγούστου 2021.

Η απόφαση αφορά και τους Παραολυμπιακούς Αγώνες, που θα διεξαχθούν επίσης στο Τόκιο, από 24 Αυγούστου έως 5 Σεπτεμβρίου.

Το Kyodo μετέδωσε ότι η κυβέρνηση κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η άφιξη των φιλάθλων από το εξωτερικό, δεν θα ήταν δυνατή, δεδομένης της ανησυχίας του κοινού για τον κορωνοϊό και τον εντοπισμό πιο μεταδοτικών μεταλλάξεων που παρατηρούνται σε πολλές χώρες. Ακόμη, η τελετή έναρξης της λαμπαδηδρομίας θα πραγματοποιηθεί επίσης χωρίς θεατές, ανέφερε το Kyodo.

«Η οργανωτική επιτροπή αποφάσισε ότι είναι απαραίτητο να διοργανωθεί η τελετή στη βορειοανατολική περιφέρεια της Φουκουσίμα, χωρίς θεατές, επιτρέποντας μόνο στους συμμετέχοντες και τους προσκεκλημένους να συμμετάσχουν στην εκδήλωση, για να αποφευχθούν μεγάλα πλήθη εν μέσω της πανδημίας», μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων, επικαλούμενο ανώτερους αξιωματούχους

Πάντως, εκπρόσωποι της ΟΕ «Τόκιο 2020» δεν προέβησαν επίσημα σε κάποια δήλωση.

Η πρόεδρος της «Τόκιο 2020», Σέικο Χασιμότο, δήλωσε προ ημερών, ότι ήθελε την οριστική απόφαση σχετικά με το εάν θα επιτραπεί στους θεατές από το εξωτερικό να παρακολουθήσουν τους Αγώνες, πριν από την έναρξη της λαμπαδηδρομίας, στις 25 Μαρτίου. «Θα θέλαμε πραγματικά άνθρωποι από όλο τον κόσμο να βρεθούν σε ένα γεμάτο γήπεδο, αλλά θα πρέπει να είμαστε πραγματικά έτοιμοι να τους δεχτούμε και η ιατρική κατάσταση στην Ιαπωνία να είναι τέλεια. Διαφορετικά, αυτό θα προκαλέσει μεγάλο πρόβλημα και στους επισκέπτες από το εξωτερικό», είπε η Χασιμότο σε δημοσιογράφους την περασμένη εβδομάδα.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση της εφημερίδας Yomiuri, οι περισσότεροι Ιάπωνες δεν θέλουν θεατές από το εξωτερικό να παρευρεθούν στους Αγώνες εν μέσω φόβων ότι μια μεγάλη εισροή ανθρώπων στη χώρα θα μπορούσε να επιβαρύνει την κατάσταση με την πανδημία. Η έρευνα έδειξε ότι το 77% των ερωτηθέντων ήταν αντίθετοι στο να επιτραπεί στους ξένους φίλαθλους να παρευρεθούν, έναντι 18% που τάχθηκαν υπέρ.

Υποστήριξη: SilkTech