Προπονητές πόλο: «Ο ιός κάνει διάκριση σε επαγγελματικά και ερασιτεχνικά αθλήματα;»

Κυριακή, Μάρτιος 7, 2021 - 6:32μμ

Έντονη ήταν η αντίδραση του συνδέσμου Ελλήνων προπονητών υδατοσφσαίρισης  μετά τα νέα μέτρα της κυβέρνησης που φέρνουν νέο κλείσιμο στα πρωταθλήματα πόλο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Με μεγάλη έκπληξη, προβληματισμό αλλά και θυμό πλέον, πληροφορηθήκαμε τα μέτρα που ανακοίνωσε χθες η Πολιτική Προστασία, πως διακόπτεται κάθε δραστηριότητα στις πισίνες ξανά! Χωρίς καμία ουσιαστική αιτιολόγηση, γι άλλη μια φορά, γινόμαστε δέκτες διαφορετικής αντιμετώπισης του χώρου μας από τους ειδικούς, τη στιγμή που έχουν τηρηθεί απαρέγκλιτα όλα τα πρωτόκολλα, έχουμε επιδείξει παραδειγματική πειθαρχία και τα κρούσματα είναι μηδενικά.

Αντίθετα, πληροφορούμαστε ότι συνεχίζονται κανονικά πρωταθλήματα άλλων αθλημάτων με αρκετά κρούσματα επειδή είναι ''επαγγελματικά''. Ο ιός δηλαδή κάνει διάκριση στα επαγγελματικά σε σχέση με τα ερασιτεχνικά αθλήματα;

Αποτελεί, τουλάχιστον, εμπαιγμό απέναντι σ΄ένα άθλημα που έχει προσφέρει τόσα στον ελληνικό αθλητισμό και που μόλις πριν από λίγες η εθνική ομάδα πήρε την πρόκριση για την Ολυμπιάδα του Τόκιο -για 11η συνεχόμενη φορά και 16η συνολικά.

Αλήθεια ποιό άλλο άθλημα εκτός από την υδατοσφαίριση το έχει καταφέρει αυτό ; Αναλογίστηκε κάποιος τις επιπτώσεις που θα έχει στην προετοιμασία για την Ολυμπιάδα η νέα διακοπή του πρωταθλήματος;

Σκέφτηκε κάποιος τους συλλόγους που ματώνουν οικονομικά, τους προπονητές που αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στην καθημερινή τους ζωή, αλλά κυρίως, τους αθλητές που είναι εκτός δραστηριότητας επί τέσσερις μήνες και τι σημαίνει αυτό για την υγεία τους;

Πώς δίνεται η άδεια πριν από λίγες μέρες να ξεκινήσουν οι μεγαλύτεροι σε ηλικία αθλητές και απότομα ξανα-σταματούν;

Ο χώρος της πισίνας και της υδατοσφαίρισης ειδικότερα έχει αποδείξει πως συμμορφώνεται - και θα συνεχίσει να το κάνει - με τα μέτρα της Πολιτείας, αφού συμφωνούμε πως προέχει η υγεία και η ασφάλεια όλων.

Με αυτό το σκεπτικό πως όλοι έχουμε τον ίδιο στόχο, καλούμε την Πολιτεία να επανεξετάσει την απόφασή της και να δοθεί άμεσα λύση!».

Υποστήριξη: SilkTech