Δήμαρχος Αιγιαλείας: "Προωθούμε την ποδηλασία ως μέσο άθλησης και ψυχαγωγίας"

Πέμπτη, Μάρτιος 4, 2021 - 11:02πμ

Τον αιγιώτη πρωταθλητή ποδηλασίας Χρήστο Τσερεντζούλια, συνάντησε το πρωί της Τρίτης στο γραφείο του ο Δήμαρχος Αιγιαλείας Δημήτρης Καλογερόπουλος, για συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων σχετικά με την προώθηση της χρήσης ποδηλάτου από όλο και περισσότερους δημότες, ως το πιο φιλικό προς το περιβάλλον μεταφορικό μέσο.

Ο κ. Τσερεντζούλιας επελέγη πέρσι από την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή για να συμμετάσχει ως λαμπαδηδρόμος, ανάμεσα στην ελίτ του αθλητισμού της χώρας μας, στη Λαμπαδηδρομία για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκυο 2020.

Δυστυχώς, η πανδημία του κορωνοϊού δεν επέτρεψε τη διεξαγωγή ούτε των αγώνων, ούτε βεβαίως της λαμπαδηδρομίας, όμως η τιμή για την πόλη υπήρξε μεγάλη στην επιλογή του αιγιώτη πρωταθλητή, ο οποίος δέχτηκε γι’αυτή του τη διάκριση τα συγχαρητήρια του δημάρχου.

Κατά τη συνάντηση, έγινε εκτενής συζήτηση για την ποδηλασία ως άθλημα, ως μέσο μεταφοράς αλλά και ως τρόπο ψυχαγωγίας για όλες τις ηλικίες, ενώ τονίστηκε πως ως δραστηριότητα έχει το πλεονέκτημα πως δεν επιφέρει συγχρωτισμό μιας και ο κάθε ποδηλάτης διατηρεί απόσταση από τους άλλους ποδηλάτες, κάνοντάς το ιδανικό και την τρέχουσα περίοδο της πανδημίας.

Βεβαίως, είναι απαραίτητο να δημιουργηθούν ασφαλείς και κατάλληλες ποδηλατικές διαδρομές, τόσο στα αστικά κέντρα όσο και σε παραθαλάσσιες και ορεινές περιοχές, ακολουθώντας διεθνή πρότυπα και στο πλαίσιο της ραγδαίας εξέλιξης της ποδηλασίας ως εναλλακτική τουριστική δραστηριότητα.

Η δημοτική αρχή περιλαμβάνει στους σχεδιασμούς της την οριοθέτηση ποδηλατοδρόμων σε δρόμους που ενόψει καλοκαιριού προωθείται η πεζοδρόμησή τους, όπως στην παραλία Αλυκής, καθώς και τη διεξαγωγή ποδηλατικών events για το κοινό με τη συνεργασία αιγιωτών αθλητών και πρωταθλητών ποδηλασίας, ανάλογα βεβαίως με τις επιδημιολογικές εξελίξεις.

 

Πηγή

Υποστήριξη: SilkTech