Ειρήνη Δανιήλ: Η πρωταθλήτρια στίβου καταγγέλλει σεξουαλική παρενόχληση από προπονητή

Τρίτη, Μάρτιος 2, 2021 - 11:05μμ

Μια ακόμα καταγγελία σεξουαλικής παρενόχλησης στο χώρο του ελληνικού αθλητισμού. Η πρωταθλήτρια στίβου, Ειρήνη Δανιήλ μίλησε για τη δική της τραγική εμπειρία.

Τα… στόματα ανοίγουν και οι καταγγελίες διαδέχονται η μια την άλλη! Η Ειρήνη Δανιήλ, πρωταθλήτρια Ελλάδος στο Στίβο, βρήκε το θάρρος να μοιραστεί τη δική της οδυνηρή ιστορία, μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του Mega. Η αθλήτρια και personal trainer αναφέρθηκε στην τραγική εμπειρία που είχε βιώσει από τον ομοσπονδιακό προπονητή της.

Η κ. Δανιήλ ευχαρίστησε την Σοφία Μπεκατώρου που άνοιξε τον δρόμο για να πάρουν θάρρος κι όλοι όσοι στη συνέχεια άνοιξα τα στόματα και τις καρδιές τους και όπως τόνισε «ένιωσα ότι όφειλα να το κάνω».

«Είναι ακόμα προπονητής, θα με δει, θα το μάθει… να μην το κάνει σε άλλα παιδιά. Ήμουν 21, είχα αλλάξει προπονητή, την πρώτη μέρα μου είπε θα πάμε στα αποδυτήρια και μου πε “θέλω να βγάλω τα ρούχα σου για να δω το σώμα σου”. Τα έβγαλα, μου είπε “από εδώ και πέρα θα ακούς μόνο εμένα, θα σου δίνω διατροφή μόνο εγώ…” μου είπε “θα σε…” και μίλησε χυδαία».

«Την επόμενη μέρα μου πε να έρθει σπίτι μου και μου ζήτησε να μην είναι εκεί ο φίλος μου. Του είπα δεν γίνεται και μετά τον είδα κάτω από το σπίτι μου, κι εκεί σταμάτησε η συνεργασία μας. Το είπα μόνο σε κάτι φίλες μου, κι όχι στην οικογένειά μου για να μην στεναχωρηθούν», ανέφερε.

«Είχα ακούσει ότι είναι “γυναικάς”. Αν δεν του έβαζα όρια μπορεί να πήγαινε πιο πέρα και μου το έδειξε και στην πορεία, ήταν επιθετικός επειδή δεν πήρε αυτό που ήθελε. Του είπα “αν δεν φύγει από κοντά μου ότι θα τον καταγγείλω”. Πάντα το έλεγα μέσα μου ότι θέλω να τιμωρηθεί.»

Υποστήριξη: SilkTech