Το βίντεο της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ ΒΠ με τους Αχαιούς πανελληνιονίκες στίβου

Σάββατο, Φεβρουάριος 27, 2021 - 12:01μμ
Οι αθλητές της ΠΓΕ το 1937 (αρχείο Ν. Μπρουσινού)

Eνα ενδιαφέρον, από κάθε άποψη βίντεο κοινοποιήθηκε από την ΕΑΣ ΣΕΑΣ Β.Π. και αφορά στους αχαιούς πρωταθλητές στίβου.

Για την παραγωγή του εργάστηκαν οι Νίκος Μπαλάσης, Αντώνης Κανελλόπουλος, ενώ την τεχνική υποστήριξη είχε ο Χρήστος Ιορδ. Κερασίδης. Οι συντελεστές ευχαριστούν τον δημοσιογράφο του sportin.gr, Τάσσο Σταθόπουλο, για την σημαντική βοήθειά του με ιστορικά στοιχεία μέσω του βιβλίου του «Στα χρόνια του στίβου» (Εκδόσεις Πικραμένος - 2016).

Αναλυτικά τα όσα αναφέρονται από την ΕΑΣ:

"Σβήνοντας ένα κομμάτι από το παρελθόν είναι σαν να σβήνεις και ένα αντίστοιχο κομμάτι από το μέλλον." Γ.Σεφέρης
Για να μην συμβεί αυτό.....
Το 2016 κατά τη διάρκεια του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Στίβου Ανδρών - Γυναικών, παρουσιάστηκε στους χώρους του Παμπελοποννησιακού Σταδίου σε PοwerPoint ένα μέρος της μακρόχρονης ιστορίας του αθλητισμού της Πάτρας. Οι χρυσοί πρωταθλητές/τριες Ελλάδας από το έτος 1900 έως το 2016. Σίγουρα ο Πατραϊκός Αθλητισμός έχει να παρουσιάσει μεγάλη ιστορία επιτυχιών σε πολλά επίπεδα και αθλήματα.
Δουλέψαμε μερικές μέρες μαζί ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ-ΣΕΒΑΣ ΠΑΤΡΑΣ με τον Πρόεδρο του ΣΕΒΑΣ Αντώνη Κανελλόπουλο για να βγει όσο το δυνατόν καλύτερη η παρουσίαση.
Εμείς προσπαθήσαμε να αποτυπώσουμε ένα μέρος της ιστορίας για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νεότεροι.
Για την παρουσίαση αυτή θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον δημοσιογράφο Τάσσο Σταθόπουλο για τη σημαντική βοήθειά του κυρίως με τη δουλειά του και το βιβλίο του "Στα χρόνια του Στίβου" Αν έχουν υπάρξει κάποια λάθη ή παραλήψεις να δείξετε κατανόηση.
Να ευχαριστήσουμε και τον Χρήστο Κερασίδη, καθηγητή Η/Υ (γιο του Ιορδάνη Κερασίδη) που με την πολύτιμη βοήθειά του και τη μετατροπή του PοwerPoint σε VIDEO στολισμένο με μουσική παρουσιάζεται πλέον και με ηλεκτρονική μορφή.
Αν τα καταφέρουμε και έχετε υπομονή και ενδιαφέρον σκοπός μας είναι να γίνουν ανάλογες παρουσιάσεις για πρωταθλητές - προπονητές .... νέων, εφήβων και παίδων σε επίπεδο ΕΑΣ.
και....αν αποκτήσουμε υλικό και από τις άλλες περιοχές δράσης της ΕΑΣ θα διαμορφώσουμε ανάλογα και τους πρωταθλητές/τριες για μια πλήρη παρουσίαση και για τα τελευταία χρόνια.

Υποστήριξη: SilkTech