Δημήτρης Παπαδόπουλος: Γιατί είμαι με τον Παναγιώτη Φασούλα

Κυριακή, Φεβρουάριος 21, 2021 - 10:02πμ

Στο πλευρό του Παναγιώτη Φασούλα για τις εκλογές της ΕΟΚ στέκεται ο Δημήτρης Παπαδόπουλος.

Ο βετεράνος μπασκετμπολίστας του Ηρακλή αιτιολογεί με μακροσκελή του ανάρτηση στο facebook τη στήριξη του στην υποψηφιότητα της «αράχνης» του ελληνικού μπάσκετ για τον προεδρικό θώκο της ομοσπονδίας.

Αναλυτικά όσα αναφέρει ο Δημήτρης Παπαδόπουλος:

Από μικρό παιδί ακόμη με χαρακτηρίζει ένα υψηλό αίσθημα ευθύνης και συνέπειας για τις οποιεσδήποτε επιλογές μου. Το αναφέρω αυτό για να τεκμηριώσω την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς μου στις εκλογές της Ε.Ο.Κ. θεωρώντας ότι η συγκεκριμένη εκλογική διαδικασία είναι η πιο κρίσιμη στιγμή στην νεότερη ιστορία της Ελληνικής Καλαθοσφαίρισης. Το αποτέλεσμα αυτής της διαδικασίας θα καθορίσει το μέλλον του αγαπημένου μας αθλήματος.

Θα ήθελα λοιπόν με το παρόν έγγραφο να δημοσιεύσω στον φίλαθλο κόσμο και προπάντων στα αθλητικά σωματεία που με την ψήφο τους θα καθορίσουν το μέλλον του Ελληνικού μπάσκετ, τους λόγους για τους οποίους υποστηρίζω ότι η υποψηφιότητα του Π. Φασούλα για τη θέση του προέδρου της Ε.Ο.Κ είναι η πιο σωστή και δίκαιη επιλογή για το μέλλον της Ελληνικής Καλαθοσφαίρισης.

Τεκμήριο 1

Το Ελληνικό μπάσκετ την τελευταία δεκαετία έχει υποστεί σημαντικότατη ζημία αναφορικά με την θέση του στην διεθνή αθλητική σκηνή και δεν εννοώ μόνον βαθμολογικά.

Χρειάζεται μια διεθνούς κύρους προσωπικότητα με παγκόσμια αναγνωρισιμότητα και αποδοχή για να χτίσουμε και πάλι το προφίλ και την απαραίτητη διασυνδεσιμότητα με οργανισμούς όπως η FIBA, το NBA, η ΔΟΕ αλλά και ακαδημαϊκούς φορείς. Ο Π. Φασούλας, μέλος του FIBA Hall of Fame είναι ο μοναδικός από τους υποψήφιους προέδρους ο οποίος καλύπτει την αναφερόμενη ανάγκη.

Τεκμήριο 2

Το συγκεντρωτικό, μονοπρόσωπο μοντέλο διοίκησης και εξουσίας της απερχόμενης διοίκησης είναι κοινώς αποδεκτό ότι χρήζει άμεσης μεταρρύθμισης και εκσυγχρονισμού.

Η Ε.Ο.Κ χρήζει διοίκησης από ανθρώπους του χώρου της, ανθρώπους που έχουν συνδέσει το όνομά τους με τον ερασιτεχνικό αθλητισμό, συντέλεσαν στην δημιουργία του επαγγελματικού μπάσκετ, δόξασαν την Ελλάδα με την φανέλα της Εθνικής, ενέπνευσαν τους Έλληνες να παίξουν μπάσκετ. Αυτοί είναι οι πραγματικοί τεχνοκράτες του μπάσκετ

Ο Π. Φασούλας δημιούργησε μια ομάδα με μεικτή σύνθεση (βετεράνοι διεθνείς, παράγοντες, επιστήμονες, επιχειρηματίες) η οποία εγγυάται σε συνεργασία με επαγγελματίες της διοίκησης επιχειρήσεων, ότι με ομαδική πλέον δουλειά, θα μετατρέψουν την ομοσπονδία σε έναν σύγχρονο, αυτοδύναμο οικονομικά οργανισμό που θα σταθεί ουσιαστικός αρωγός στην οικονομική βιωσιμότητα των σωματείων.

Τεκμήριο 3

Έχοντας επικοινωνήσει με εκατοντάδες σωματεία ανά την Ελλάδα, τίθεται πολύ συχνά το πρόβλημα της έλλειψης γηπεδικών εγκαταστάσεων.

Εκτιμώ βαθύτατα την ειλικρινή θέση του Παναγιώτη για το αναφερόμενο πρόβλημα: <<Θα κάνουμε όλοι μαζί, ξανά το μπάσκετ ΔΥΝΑΤΟ, θα συνεργαστούμε με το κράτος και την τοπική αυτοδιοίκηση>>, ώστε να επιτευχθεί αυτό που εκείνος και οι συμπαίκτες του πετύχαν το 1987. Την σύζευξη των δυνάμεων της οικογένειας του μπάσκετ για την άμεση εξεύρεση ρεαλιστικών λύσεων σε όλα τα πραγματικά ζητήματα του χώρου.

Τεκμήριο 4

Υπάρχει ένα σημαντικό θέμα το οποίο για δεκαετίες τώρα έχει παραμεληθεί από την Ε.Ο.Κ και αυτό ονομάζεται αθλητική και κοινωνική παιδεία και αφορά όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη του χώρου μας. Προσφάτως, ο Υφυπουργός αθλητισμού για πρώτη φορά, ανέδειξε ένα βαθύτατο και καλά κρυμμένο, επι δεκαετίες, πρόβλημα που αφορά την ψυχική και σεξουαλική κακοποίηση νεαρών αθλητών/τριών και την κάθε είδους ανήθικη εκμετάλλευση της ιδέας του αθλητισμού.

Το πρόγραμμα Π. Φασούλα έχει μεριμνήσει για ένα κοινωνικό και αθλητικό αναπτυξιακό πρόγραμμα, με εφαρμογή επιστημονικής γνώσης και τεχνολογίας από το οποίο θα αναδειχτούν τα αυριανά στελέχη της Εθνικής ομάδας, αλλά και τα χρήσιμα και υγιή μέλη της κοινωνίας μας. Ένα πρόγραμμα που υποστηρίζει και επενδύει στην πρόληψη της φυσικής και ψυχικής υγείας των αθλητών, στην ισότητα των δύο φύλων και γενικότερα στην διαπαιδαγώγηση όλων των ενδιαφερόμενων μερών.

Συμπερασματικά, παρακαλώ αξιολογείστε τις υποψηφιότητες με ωριμότητα και αίσθηση ευθύνης. << Η ψήφος είναι πιο δυνατή από την σφαίρα. Με τη σφαίρα μπορείς να σκοτώσεις τον εχθρό σου. Με την ψήφο μπορείς να σκοτώσεις το μέλλον των παιδιών σου >> (Αβραάμ Λίνκολν)

Με τιμή και σεβασμό στο έργο των ανθρώπων του μπάσκετ,

Δημήτρης Παπαδόπουλος

Ιατρός, Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Αθηνών

Βετεράνος Διεθνής Καλαθοσφαιριστής

Διευθυντής Hermes Healthcare

Υποστήριξη: SilkTech